Ανακοίνωση για τη συνέντευξη του κ.Μπουτάρη στον Αγγελιοφόρο

Προαγγελία θυελλωδών ανέμων για τις λαϊκές ανάγκες

Ο κ. Μπουτάρης, στην αρχή της δεύτερης δημαρχιακής του θητείας (που λήγει το 2019), απαλλαγμένος από το βάρος των προεκλογικών αναγκών, αποκαλύπτει το άγριο ταξικό πρόσωπο της πολιτικής του και προκαλεί τα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης.

Αφήνοντας κατά μέρος το δήθεν αντισυμβατικό και “ανεξάρτητο” προφίλ του, αποκαλύπτεται ως αυτός που πραγματικά είναι. Εχθρικός στις λαϊκές ανάγκες, σταθερός βαστάζος της κυβερνητικής και ευρωενωσιακής αντιλαϊκής πολιτικής και υποστηρικτής των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας.

Σ’ αυτήν τη συνέντευξή του ο δήμαρχος Μπουτάρης:

  • εξαγγέλλει την παραπέρα ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών με τη φράση “οποιαδήποτε υπηρεσία του Δήμου είναι ανταγωνιστική προς τις επιχειρήσεις να τη δώσουμε σε ιδιώτες”. Δηλώνει ότι τα δημοτικά γυμναστήρια θα κλείσουν και θα παραχωρηθούν στους επιχειρηματίες (αντί να πολλαπλασιαστούν και να λειτουργούν δωρεάν για το λαό). Την ώρα που χιλιάδες παιδιά λαϊκών οικογενειών μένουν εκτός των δημοτικών παιδικών σταθμών ή αναγκάζονται να πληρώνουν υπέρογκα τροφεία, την ώρα που οι υπάρχοντες δεν επαρκούν και χρειάζεται να γίνουν πολλοί περισσότεροι παιδικοί σταθμοί και να λειτουργούν δωρεάν, ο Μπουτάρης προκλητικά δηλώνει ότι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα κλείσουν για να κερδοσκοπήσουν οι έμποροι των λαϊκών αναγκών.
  • Με τη γνωστή καραμέλα της “οικονομικής αυτονομίας” των δήμων και συνεπής στη φορομπηχτική του λογική, ο Μπουτάρης ζητά τα χαράτσια, όπως ο ΕΝΦΙΑ., να τα εισπράττει ο Δήμος και όχι το κράτος(!), λες κι αυτό νοιάζει το λαό και όχι η κατάργηση όλων των χαρατσιών σε εργαζόμενους και μικρούς επαγγελματίες.
  • Επαινεί την κυβέρνηση για “το σύγχρονο σύστημα αξιολόγησης των υπαλλήλων” που στοχεύει σε χιλιάδες απολύσεις και κυρίως στην προσαρμογή του κράτους στις ανάγκες των κεφαλαιοκρατών κόντρα στις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων, υπενθυμίζει την υπαγωγή των υπηρεσιών του Δήμου στην αξιολόγηση της ευρωενωσιακής TASK FORCE και εξαγγέλλει την πρόσληψη εξωτερικού συμβούλου – ιδιώτη για την εφαρμογή της αξιολόγησης.

Να σημάνει συναγερμός στο λαό και στις οργανώσεις του! Ο Μπουτάρης δεν αστειεύεται! Με κυνικό τρόπο φανερώνει ανοιχτά τις προθέσεις του.

Καλούμε το λαό της πόλης μας, το εργατικό λαϊκό κίνημα και τους φορείς του να οργανώσουν άμεσα την πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική Μπουτάρη – Κυβέρνησης και ΕΕ και να ακυρώσουν τα αντιδραστικά σχέδια του Μπουτάρη στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Οι εκλεγμένοι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης” μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και έξω απ’ αυτό θα σταθούν δίπλα στο λαό και το εργατικό λαϊκό κίνημα για να εμποδιστούν αυτά τα αντιλαϊκά σχέδια