Δήλωση του Γ. Δελή για τις «προτάσεις» Μπουτάρη για την «καταπολέμηση» των ναρκωτικών

Στις «προτάσεις» Μπουτάρη για την «καταπολέμηση» των ναρκωτικών αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Γιάννης Δελλής, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στις εκλογές του Μάη. Συγκεκριμένα, δήλωσε:

«Περισσεύει η υποκρισία στον δήθεν “αντισυστημικό” υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Τελευταία …”πρωτοποριακή” παρέμβασή του οι προτάσεις του για την “καταπολέμηση” των ναρκωτικών στην πόλη μέσα από εθελοντικά μέλη των ΚΑΠΗ, τα οποία ως “ομάδες κρούσης” θα αναλάβουν τη φύλαξη της παιδικής χαράς στην Αριστοτέλους και θα διώχνουν τους ναρκομανείς.

Ο λαός της Θεσσαλονίκης να βγάλει συμπεράσματα.

Το πιο ενεργό κομμάτι του μηχανισμού της Τοπικής Διοίκησης, ταγμένο στην υλοποίηση όλων των αντιλαϊκών κατευθύνσεων της κυβέρνησης και της ΕΕ έχει το θράσος να περιπαίζει τους συνταξιούχους των 200 και 300 ευρώ!

Η ανησυχία του για το πρόβλημα των ναρκωτικών είναι υποκριτική. Είναι ο ίδιος που δύο μήνες νωρίτερα δήλωνε ότι θα βάλει όχημα του δήμου για να διανέμει στους χρήστες σύριγγες!

Αναγκαίο στις σημερινές συνθήκες είναι:

  • Άμεση οικονομική στήριξη και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ώστε να στελεχωθούν μονάδες πρόληψης και αποκατάστασης και να μπορέσουν να επεκταθούν.
  • Εναντίωση στην πολιτική διαχείρισης του προβλήματος των ναρκωτικών, της “μείωσης της βλάβης”, που είναι η κυρίαρχη πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.
  • Δημιουργία πλαισίου του Δήμου Θεσσαλονίκης για στήριξη των δομών πρόληψης, για στήριξη και επέκταση των θεραπευτικών κοινοτήτων, για ενημέρωση σε μεγάλη έκταση όλων των ηλικιών της νεολαίας απέναντι στην πολιτική χορήγησης υποκατάστατων, νομιμοποίησης της χρήσης και στο διαχωρισμό ουσιών».