Οι εργαζόμενοι στις αθλητικές υποδομές του Δήμου Θεσσαλονίκης στον αέρα….. Το δικαίωμα του λαού στην άθληση καταργείται

Ενώ δεν έχουν ακόμα κοπάσει οι θριαμβολογίες της διοίκησης Μπουτάρη για το Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο που έγινε πριν λίγες μέρες στην πόλη μας και τα μεγάλα λόγια των αντιδημάρχων περί «μαζικού λαϊκού αθλητισμού» (κι ας κόστιζε η συμμετοχή(!) στον Ημιμαραθώνιο 15-20 €), η πραγματικότητα στις αθλητικές υποδομές του Δήμου είναι πολύ διαφορετική.

27 εργαζόμενοι με πολύχρονες συμβάσεις έργου στο Δήμο σε αθλητικά προγράμματα και υποδομές – 19 γυμναστές και 8 διοικητικοί- βρίσκονται στον αέρα και κινδυνεύουν με απόλυση.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα 6 Δημοτικά Γυμναστήρια, το Δημοτικό Κολυμβητήριο και τα προγράμματα εκμάθησης τένις του Δήμου μένουν χωρίς προσωπικό και παύουν να λειτουργούν.

Ήταν που ήταν λίγες οι δημοτικές αθλητικές υποδομές και επί πληρωμή, τώρα κινδυνεύουν με λουκέτο.

Το λαϊκό δικαίωμα στην άθληση, ανάγκη σύγχρονη και τόσο ζωτική για τα παιδιά και τους μεγαλύτερους, ακυρώνεται.

Είναι γνωστές και δημόσια δηλωμένες οι προθέσεις Μπουτάρη για ιδιωτικοποιήσεις δημοτικών υπηρεσιών και υποδομών, όπως οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί και τα δημοτικά γυμναστήρια.

Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε!

Απαιτούμε:

  • την άμεση επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων στις αθλητικές υπηρεσίες του Δήμου και τη στελέχωση των υπηρεσιών με το αναγκαίο προσωπικό με μόνιμη και σταθερή εργασία
  • οι ανάγκες των λαϊκών οικογενειών για αθλητισμό να ικανοποιηθούν στο σύνολό τους και δωρεάν