Οι προεκλογικές φιλεργατικές μάσκες της διοίκησης Μπουτάρη έπεσαν

Ενώ πριν λίγους μήνες κατακεραύνωνε το νόμο για την «αξιολόγηση» και το Δημοτικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης έπαιρνε ομόφωνα απόφαση ότι στο Δήμο Θεσσαλονίκης δεν θα εφαρμοστεί ο νόμος της «αξιολόγησης» με το ξεκίνημα της νέας δημαρχιακής του θητείας δήλωσε ότι αυτός ο νόμος είναι θετικός και ότι πρέπει να εφαρμοστεί.

Σήμερα, όμως, ο Γ. Μπουτάρης ξεπέρασε κάθε όριο και αποκαλύφθηκε ως αυτός που πραγματικά είναι. Υποστηρικτής και βαστάζος της πολιτικής της κυβέρνησης, του κεφαλαίου (απ΄ τα σπλάγχνα του οποίου προέρχεται) και της Ε.Ε.

Σήμερα, με αναφορά του στον Εισαγγελέα(!), ο Γ. Μπουτάρης απαιτεί την εισαγγελική παρέμβαση εναντίον των εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης και του σωματείου τους οι οποίοι αγωνίζονται ενάντια στον αντιλαϊκό νόμο της «αξιολόγησης» (που πριν λίγο καιρό και ο ίδιος καταδίκαζε) και συγκεκριμένα στο λεγόμενο επανέλεγχο των συμβάσεων που αξιοποιείται για τις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων στους Δήμους.

Γνωρίζει πολύ καλά ο Γ. Μπουτάρης ότι ο λεγόμενος επανέλεγχος των συμβάσεων δεν έχει καμιά σχέση με πλαστά στοιχεία και δικαιολογητικά εργαζομένων των οποίων οι συμβάσεις μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου με νόμο πριν δέκα περίπου χρόνια.

Γνωρίζει πολύ καλά ο Γ. Μπουτάρης ότι τέτοιοι -επιβεβλημένοι- έλεγχοι για πλαστά δικαιολογητικά γίνονται συστηματικά και στο Δήμο Θεσσαλονίκης από τη Διεύθυνση Προσωπικού.

Γνωρίζει τέλος ότι αυτοί οι «έλεγχοι» στόχο έχουν τις απολύσεις εργαζομένων και στο Δήμο Θεσσαλονίκης με άμεσες αρνητικές συνέπειες για τους δημότες και τις ανάγκες τους π.χ. στην καθαριότητα και τις κοινωνικές υπηρεσίες.

Με τη σημερινή του ενέργεια ο Γ. Μπουτάρης στέλνει μήνυμα καταστολής των αντιδράσεων των εργαζομένων, αφήνει το «καρότο», παίρνει το «μαστίγιο» και αποδεικνύεται βασικός πρωταγωνιστής της αντεργατικής-αντιλαϊκής πολιτικής υποβάλλοντας για άλλη μια φορά τα διαπιστευτήριά του στους εμπνευστές της αντιλαϊκής στρατηγικής.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Θεσσαλονίκης εύκολα πια μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους!

Ο λαός της Θεσσαλονίκης –με τους φορείς και τα σωματεία του- να σταθεί αντίθετος και να καταδικάσει τις αντεργατικές πρακτικές του «ανεξάρτητου» Μπουτάρη.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Θεσσαλονίκης σταθερά και αταλάντευτα, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου στο δίκαιο αγώνα τους.