Ψηφίζουμε τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις τοπικές εκλογές

για να έχουμε ανιδιοτελείς αγωνιστές στο Περιφερειακό και στα Δημοτικά συμβούλια που νοιάζονται και μάχονται καθημερινά για τις δικές μας ανάγκες, που αντιπαλεύουν τις αντιλαϊκές επιλογές των κυβερνήσεων και της EE

Η πολιτική επιλογή Κυβέρνησης-ΕΕ που αποτυπώθηκε στον”Καλλικράτη”, είναι να αποτελεί η Τοπική Διοίκηση άμεσοβραχίονα της αντιλαϊκής πολιτικής: οι Δήμοι, αφού συμβιβάστηκαν με τημείωση κατά 60% των πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό,κατευθύνθηκαν στην πλήρη υιοθέτηση της λογικής της ανταποδοτικότηταςστη λειτουργία τους.

 • Στο Δήμο θεσσαλονίκης δεν πραγματοποιήθηκε ούτε ένα έργο με κριτήριο τις ανάγκες του λαού. Επί τέσσερα χρόνια δεν πάρθηκε καμία απόφαση για ανέγερση σχολείων, δαπανήθηκαν ελάχιστα για συντήρηση ίων ήδη υπαρχόντων, και μόλις ένας καινούργιος βρεφονηπιακός σταθμός βρίσκεται στο στάδιο της ανάθεσης μελέτης, όταν χιλιάδες παιδιά μένουν εκτός. Αντίθετα, με κριτήριο την κερδοφορία ψηφίστηκε το καθεστώς ελεγχόμενης στάθμευσης, για να “ταχτοποιήσει” το ζήτημα του παρκαρίσματος, ενώ στην ουσία επιδιώκεται με αυτόν τον τρόπο να εισπραχθούν 22.000.000 € από πρόστιμα.
 • Οι υποδομές του Δήμου μαραζώνουν, οι υπηρεσίες απαξιώνονται, για να αναλάβουν τις δουλειές οι εργολάβοι. Το 97% του τεχνικού προγράμματος του Δήμου γίνεται με εργολάβους, μολονότι ο Δήμος έχει και προσωπικό και υποδομές. Εργολάβοι αναλαμβάνουν πλέον και απ’ ευθείας τη λειτουργία υποδομών, όπως του μηχανουργείου του Δήμου.
 • Η υποχρηματοδότηση “καλύπτεται” με χαράτσωμα του λαού. Τα δημοτικά τέλη “μειώθηκαν” κατά 5% το 2014, για να κρύψουν ότι το εισόδημα της λαϊκής οικογένειας μειώθηκε κατά 50%!
 • Τα ανταποδοτικά τέλη (καθαριότητα) πλουτίζουν εργολάβους και ιδιώτες και οι λαϊκές συνοικίες μένουν βρώμικες. Τα τροφεία (80-120 €) είναι καθεστώς στους παιδικούς σταθμούς, οι χώροι πολιτισμού δίνονται σε φορείς και σωματεία με αντίτιμο, το ίδιο και οι χώροι άθλησης.
 • Ο Δήμος, ως εργοδότης, τροφοδοτεί και συγκαλύπτει την ανεργία. Η πόλη χρειάζεται έμπειρο και επαρκές δημοτικό προσωπικό, για να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες της καθαριότητας, της οδοποιίας, για τα απαραίτητα έργα υποδομών. Ο δήμος Θεσσαλονίκης μοιράζει μια πλήρως αμειβόμενη θέση εργασίας στα 5μηνα, 8μηνα, 3μηνα των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, με 500€ μεικτά αμοιβή. Βοηθά, έτσι, στη συμπίεση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, «ανακυκλώνει» τους άνεργους και λειτουργεί τελικά στην ίδια αντιλαϊκή κατεύθυνση των κυβερνήσεων που έφτασαν την ανεργία στο 30%. Δεν είπε κουβέντα ενάντια στις απολύσεις σχολικών φυλάκων και δημοτικής αστυνομίας, ενάντια στη διαθεσιμότητα, την “κινητικότητα” στο Δημόσιο, δεν αντιτάχθηκε στις μειώσεις μισθών!
 • Όσον αφορά τη νεολαία, ο Δήμος θεσσαλονίκης επιμελείται κάμποσα προγράμματα “δια βίου μάθησης”, παρέχοντας φτηνή κατάρτιση ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες των επιχειρηματιών σε προσωπικό. Η πολύκροτη «Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα νεολαίας» συνοψίζει την ιδεολογική επίθεση του κεφαλαίου στα δικαιώματα της νεολαίας, προκρίνει μια σειρά δράσεις που ωραιοποιούν τον καπιταλισμό και τις «προοπτικές» του, θάβοντας κάτω απ’ το χαλί την πραγματικότητα της ανεργίας και της φτώχειας για τη νεολαία των εργατικών λαϊκών στρωμάτων.

Με λίγα λόγια, η Διοίκηση Μπουτάρη, αν και παρουσιαζόταν ως«ανεξάρτητη» δύναμη, απέδειξε όλα αυτά τα χρόνια ότι ως Διοίκησηήταν «εξαρτημένη» από τα επιχειρηματικά συμφέροντα και”ανεξάρτητη” απο τις λαϊκές ανάγκες.

Η παράταξη της ΝΔ στο απερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο υπερψήφισε μαζικά τις βασικές κατευθύνσεις της Διοίκησης.

0 «νέος» υποψήφιος της παράταξης που στηρίζεται από τη ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, έχει δοκιμαστεί σε διάφορες θέσεις στο παρελθόν, όπως σε αυτή του Υπουργού Ανάπτυξης στην κυβέρνηση της ΝΔ, εξυπηρετώντας συμφέροντα ενάντια στο λαό και υπέρ του κεφαλαίου. Με την στήριξη αυτού του συνδυασμού, «Εντάξει» θα είναι οι επιχειρηματίες και όχι ο λαός. Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (Τρ. Μηταφίδης), παρά τις όποιες φραστικές αντιπαραθέσεις, στην πράξη στήριξε τα μέτρα της Διοίκησης, υλοποιώντας και αυτή την κυβερνητική πολιτική.

Οι εκλεγμένοι και το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης ήταν πρωτοπόροι στηνοργάνωση της πάλης των λαϊκών οικογενειών μέσα από τις Λαϊκές Επιτροπές για να μη βρεθεί κανένας μόνος του στην κρίση.

Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι η μόνη που αποκάλυψε τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της διοίκησης Μπουτάρη, η μόνη που έδωσε μάχη ακριβώς ενάντια στη λογική του Δήμου-τροχονόμου των επενδύσεων και εγγυητή της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Καταψήφισε κάθε εργολαβική ανάθεση, κάθε ξεπούλημα – ιδιωτικοποίηση, τα χαρατσώματα των πολιτών (είτε ως τέλη, είτε ως πρόστιμα). Διεκδίκησε και πάλεψε μαζί με ίο λαό της πόλης, για να εξασφαλιστεί η ένταξη όλί των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, να κατασκευαστούν νέοι, με πόρους του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων και να καταργηθούν τα τροφεία.

 • Στάθηκε στο πλευρό των συμβασιούχων στον αγώνα τους για να μείνουν στη δουλειά.
 • Ανέδειξε τα οξυμένα προβλήματα του λαου της πόλης.
 • Διεκδίκησε φθηνές δημόσιες συγκοινωνίες.
 • Μαζί με τους απλήρωτους εργαζόμενους του Δήμου, διεκδικήσαμε τη μονιμοποίηση τους και την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Απαιτήσαμε να μην παραδοθεί κανένα κομμάτι της καθαριότητας σε ιδιώτες.
 • Απαίτησε να συζητηθούν και να ληφθούν πρωτοβουλίες για όλα τα ζητήματα που αφορούν την επιβίωση και τις ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας (υγεία, παιδεία, ανεργία κλπ.).
 • Μαζί με το λαό της Θεσσαλονίκης, που επανειλημμένα, μέσα από τις λαϊκές επιτροπές, κινητοποιήθηκε, παρενέβη στο δημοτικό συμβούλιο διεκδικώντας μια ανάπτυξη που δεν θα εξαθλιώνει χιλιάδες για τα κέρδη μιας χούφτας αλλά θα έχει στο επίκεντρο τις ανάγκες του εργαζόμενου λαού.

Ψήφισε τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

στην περιφέρεια και σε όλους τους δήμους, για να έχεις εκλεγμένους αγωνιστές
που θα αντιπαλεύουν την αντιλαϊκή πολιτική και τα μέτρα των κυβερνήσεων και της EE
και όχι να τη στηρίζουν και να την υλοποιούν και ύστερα να παριστάνουν ότι νοιάζονται για το λαό.

 • Για να αγωνίζονται για την προστασία των ανέργων και των φτωχών οικογενειών, για τα δικαιώματα και τις ανάγκες των νέων.
 • Να πρωτοστατούν, για να απαλλαγούν οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί επαγγελματοβιοτέχνες, έμποροι και αγρότες από τα υπέρογκα δημοτικά τέλη.
 • Να στηρίζουν την πάλη για σταθερή εργασία για όλους και όχι την επέκταση της προσωρινής ελαστικής δουλειάς με μισθούς πείνας, τις απολύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις.
 • Να διεκδικούν έργα και υποδομές για αντιπλημμυρική προστασία, αντισεισμική θωράκιση, και πυροπροστασία. Να παλεύουν για την κατάργηση όλων των διοδίων. Δεν θα παραδίδουν το νερό, τα δάση, τις παραλίες στην εκμετάλλευση και την καταστροφική δράση του κεφαλαίου. Να διεκδικούν δημόσιες φτηνές συγκοινωνίες.
 • Να αγωνίζονται για δημόσια δωρεάν παιδεία που θα μορφώνει τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών. Για να έχουν όλα τα παιδιά θέση σε σύγχρονους παιδικούς σταθμούς με μόνιμους παιδαγωγούς και χωρίς τροφεία. Για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό, για δωρεάν και ασφαλές φάρμακο.

Καμία εμπιστοσύνη σε όλους αυτούς τους υποψήφιους που εμφανίζονται «ως ανεξάρτητοι», «υπερκομματικοί» ή «ως ενωτικοί και εκφραστές όλης της αριστεράς». Κοροϊδεύουν για να πάρουν την ψήφο σου. Πίσω τους είναι κρυμμένα κομματικά και επιχειρηματικά συμφέροντα ή προσωπικές φιλοδοξίες.

Ψηφίζουμε τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ παντού.