Κάνε ένα αποφασιστικό βήμα, ψήφισε αυτό που πραγματικά πονάει το καπιταλιστικό σύστημα και δίνει ελπίδα και προοπτική.
Ισχυρό ΚΚΕ Παντού, στις περιφερειακές και στις δημοτικές εκλογές, ψηφίζοντας τους συνδυασμούς της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Κριτήριο ψήφου πρέπει να γίνει η ζωή και η πείρα του λαού.
Όχι άλλος χαμένος χρόνος.

Το ΚΚΕ αποκάλυψε έγκαιρα την αντεργατική θύελλα. Είπε την αλήθεια για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την καταστροφική της πολιτική. Προειδοποίησε το λαό και έδωσε όλες του τις δυνάμεις στην οργάνωση της πάλης για κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα.

Ψηφίζουμε τη Λαϊκή Συσπείρωση στην περιφέρεια και στους Δήμους. Καταδικάζουμε την πολιτική της Κυβέρνησης-ΕΕ που υλοποιείται από την περιφέρεια και τους Δήμους.

Το ΚΚΕ δεν καλλιεργεί αυταπάτες στο λαό για το ρόλο των Περιφερειών και των Δήμων. Είναι τμήματα του κράτους που υλοποιούν την πολιτική της κυρίαρχης τάξης που κατέχει την εξουσία.

Η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εφάρμοσε απόλυτα την αντιλαϊκή πολιτική.

 • Σφαγιάστηκαν οι μισθοί και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στην περιφέρεια και στους Δήμους.
 • Προσλαμβάνονται εργαζόμενοι με πεντάμηνα προγράμματα, με μισθούς των 490 ευρώ.
 • Δίνονται σε ιδιώτες υπηρεσίες όπως η φύλαξη κτιρίων και δημόσιων χώρων, η καθαριότητα και άλλα.
 • Προχωράει η παράδοση της διαχείρισης αποριμμάτων στα μονοπώλια, με τεράστιες επιπτώσεις στην υγεία, το περιβάλλον και την τσέπη του λαού.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης αντιπάλεψαν τις αντιλαϊκές επιλογές των κυβερνήσεων και της EE που εφάρμοσε η περιφέρεια.

Έδωσαν μάχες για να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων. Είναι εγγύηση για τους εργαζόμενους. Ανέδειξαν τα λαϊκά προβλήματα και κατέβασαν προτάσεις διεκδίκησης:

 • Για άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους, κατάργηση των διοδίων, των φορών στα καύσιμα, των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς.
 • Για την προστασία και την αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων.
 • Για τα εργα υποδομής που πραγματικα έχουν αναγκη οι εργαζομενοι (μέτρα «αντισεισμικής θωράκισης, αντιπλυμμυρικής-αντιπυρικής προστασίας κλπ)
 • Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της λαϊκής Συσπείρωσης δεν δεσμεύονται από καμία «αντιλαϊκή πολιτική, δεν κοροϊδεύουν τον λαό και δεν εξωραΐζουν τη βάρβαρη πολιτική.

 

Δύο δρόμοι υπάρχουν. Ανάπτυξη για το λαό ή για τα μονοπώλια.

Για μία ισχυρή ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που θα αναμετρηθεί με την πολιτική των μονοπωλίων προβάλλοντας ένα δρόμο ανάπτυξης υπέρ των λαϊκών συμφερόντων. Η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών είναι ο δικός μας δρόμος. Αυτό το δρόμο υπερασπίστηκαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ. Με την ψήφο σου ενίσχυσε την πορεία να συνεχίσουν αταλάντευτα:

 • Να αγωνίζονται για την αύξηση μισθών και συντάξεων, την σταθερή και μόνιμη δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα.
 • Να παλεύουν ενάντια στις κατασχέσεις, για μέτρα ανακούφισης από τον βρόγχο των δανείων.
 • Να διεκδικούν μέτρα ανακούφισης των ανέργων και των καταχρεωμένων νοικοκυριών από τη φοροληστεία και τα χαράτσια.
 • Να πρωταγωνιστούν στην πάλη για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, υγεία, πρόνοια, πολιτισμό και αθλητισμό για όλους. Για να έχουν όλα τα παιδιά θέση σε σύγχρονους παιδικούς σταθμούς με μόνιμους παιδαγωγούς και χωρίς τροφεία.
 • Να διεκδικούν έργα και υποδομές για αντισεισμική θωράκιση καθώς και αντιπλημμυρική προστασία.
 • Να παλεύουν για την κατάργηση των διοδίων. Για αποκλειστικά δημόσιες, ασφαλείς και φθηνές συγκοινωνίες, με δωρεάν μετακίνηση ανέργων, μαθητών, σπουδαστών και ΑΜΕΑ.
 • Να μπαίνουν μπροστά στην πάλη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, του νερού, του σιδηροδρόμου, της ενέργειας και κάθε άλλης δημόσιας επιχείρησης.

Αξιοποιώντας την πείρα από την δράση των ταξικών συνδικάτων και των Λαϊκών Επιτροπών, δυναμώνουμε την προσπάθειά μας για την ισχυροποίηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Ψηφίζουμε Λαϊκή Συσπείρωση.

Στις εκλογές του Μαΐου ψήφισε γνήσιους εκπρόσωπους των εργατών και των λαϊκών στρωμάτων, στην περιφέρεια και στους Δήμους. Αγωνιστές που αταλάντευτα υπερασπίζονται τα λαϊκά δικαιώματα, απέναντι στην επίθεση των μονοπωλίων και της EE.

Με την ψήφο σου:

 • Τιμώρησε τα κόμματα της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
 • Τιμώρησε τους συνδυασμούς που στηρίζουν και υλοποιούν την αντιλαϊκή πολιτική.
 • Απόρριψε τον ΣΥΡΙΖΑ που άλλα τάζει στο λαό και άλλα στους μεγαλοεπιχειρηματίες. Υπερασπίζεται με πάθος την EE και τα μονοπώλια. Εγκλωβίζει το λαό στη λογική του «μικρότερου κακού» καλλιεργώντας την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία. Είναι δοκιμασμένη δύναμη ενσωμάτωσης και υποταγής. Δεν φέρνει τίποτα, το νέο και το προοδευτικό.
 • Καμία εμπιστοσύνη στους συνδυασμούς που εμφανίζονται ως «ανεξάρτητοι», «υπερκομματικοί», θέλουν να σε ξεγελάσουν. Δεν αμφισβητούν την EE αλλά γίνονται όχημα να περάσουν οι θέσεις της μέσα στο λαό.
 • Απομόνωσε και καταδίκασε τη ναζιστική «Χρυσή Αυγή». Έχει εγκληματική ιδεολογία και δράση, στρέφεται κατά του εργατικού και λαϊκού κινήματος, είναι κόμμα της μεγαλοεργοδοσίας.

Η Ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση δεν είναι μόνο γνήσια καταδίκη στον αντιλαϊκό κατήφορο.

Είναι ψήφος δύναμης και προοπτικής για το λαό. Δυνάμωσε το ΚΚΕ για να συμβάλει πιο αποφασιστικά στην ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος. Για να δυναμώσει η λαϊκή αντίθεση στην EE, τις κυβερνήσεις. Να ανοίξει ο δρομος με το λαο πρωταγωνιστή των εξελίξεων.