ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Με αφορμή έναν μεγάλο αριθμό καταγγελιών ψηφοφόρων για δημοσκοπικές εταιρίες που είτε αποκρύπτουν, είτε δεν συμπεριλαμβάνουν, είτε δεν καταμετρούν στην έρευνα τους, τους Σωτήρη Ζαριανόπουλο υποψήφιο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης και Σωτήρη Αβραμόπουλο υποψήφιο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας με την «Λαϊκή Συσπείρωση», δηλώνουμε τα εξής:

Καταρχήν προκύπτει το λογικό ερώτημα, πώς γίνεται χωρίς να δίνεται η επιλογή  στους ψηφοφόρους για πρόθεση ψήφου προς τους υποψήφιους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», να καταγράφεται στα αποτελέσματα των συγκεκριμένων δημοσκοπήσεων ποσοστό προτίμησης των υποψηφίων αυτών;

Αποδεικνύεται λοιπόν ξεκάθαρα ότι οι δημοσκοπήσεις που διενεργούνται δεν αποτυπώνουν ούτε τις τάσεις, ούτε τις απόψεις του εκλογικού σώματος και στερούνται κάθε ηθικής και επιστημονικής βάσης. Αντίθετα, αποτελούν μεθοδευμένη προσπάθεια χειραγώγησης και ρυμούλκησης των ψηφοφόρων προς συγκεκριμένους υποψηφίους, εκλεκτούς των κυβερνητικών κομμάτων, εκλεκτούς μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων της πόλης και της περιοχής

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την προσπάθεια διάχυσης ψευδών δημοσκοπικών αποτελεσμάτων. Υπενθυμίζουμε ότι μια εβδομάδα πριν τις Δημοτικές εκλογές του 2010 ο υποψήφιος δήμαρχος με την «Λαϊκή Συσπείρωση» φαινόταν να λαμβάνει ποσοστό 3.5% και στην κάλπη καταγράφηκε ποσοστό 9.5%.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τον λαό της πόλης να μην επηρεαστούν από την προσπάθεια καλλιέργειας κλίματος υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων. Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε την πραγματική διαφορά, να δυναμώσουμε τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ παντού.