Περιφέρεια Κ.Μ.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΒΑΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ

  • Διεκδικούμε πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, ανθρώπινα ωράρια και συνθήκες εργασίας για όλους τους εργαζόμενους.
  • Διεκδικούμε πραγματική κάλυψη των ανέργων και όλες τις απαραίτητες προσλήψεις σε κρίσιμους τομείς, στήριξη των υπηρεσιών της Περιφέρειας αρκετές εκ των οποίων είναι υποστελεχωμένες.
  • Αγωνιζόμαστε για τη στήριξη του εισοδήματος των επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων που πνίγονται από τα χρέη, τα χαράτσια, την υψηλή φορολογία και τις υψηλές ασφαλιστικές εισφορές, τους φόρους που επιβάλλονται και μέσω της Τοπικής Διοίκησης.
  • Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων για αξιοπρεπείς κατώτερες εγγυημένες τιμές, για φθηνά αγροτικά εφόδια, για πραγματική κάλυψη της παραγωγής τους από φυσικές καταστροφές και αρρώστιες, ενάντια στην Κοινή Αγροτική Πολιτική, που στηρίζει βασικά τις μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΠΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  • Έργα και υποδομές που τώρα είτε δεν θεωρούνται «επιλέξιμα» από την Ε.Ε και το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα – ΕΣΠΑ, είτε «κόβονται και ράβονται» στα μέτρα ενός προϋπολογισμού της Περιφέρειας που δεν επαρκεί για να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες. Όσα γίνονται, κατασκευάζονται συνήθως καθυστερημένα, αποσπασματικά και όχι στα πλαίσια ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού.
  • Αντιπλημμυρικά έργα, στα πλαίσια ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού που να καλύψει όλη την Π.Ε και το πολεοδομικό συγκρότημα.
  • Αντισεισμική θωράκιση με τον απαραίτητο προσεισμικό έλεγχο όλων των δημόσιων κτιρίων και ειδικά των σχολείων και ενίσχυση των μηχανισμών πολιτικής προστασίας.
  • Έργα για την προστασία του περιβάλλοντος με την εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων και ελέγχων για τα ποτάμια μας, τις λίμνες μας, το Θερμαϊκό, τη δυσοσμία στη δυτική Θεσσαλονίκη.
  • Αντιπυρική προστασία, με ιδιαίτερη μέριμνα για την προστασία και αναβάθμιση του περιαστικού δάσους του Σέιχ Σου.
  • Μέτρα και ένταση των ελέγχων για να λειτουργούν σωστά οι ΧΥΤΑ, η αποκομιδή απορριμμάτων, να ενισχυθεί η ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή. Ταυτόχρονα να μην χρυσοπληρώσουμε μέσω αυξημένων δημοτικών τελών τη λειτουργία των νέων Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων που ανήκουν σε ιδιώτες.
  • Ολοκλήρωση του αποχετευτικού συστήματος και των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων σε όλη την Π.Ε, σωστή λειτουργία αυτών. Ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων έργων για επάρκεια σε φθηνό και ποιοτικό νερό παντού.
  • Παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο, μεγάλα τμήματα του οποίου βρίσκονται σε τραγική κατάσταση. Ολοκλήρωση των έργων στο δυτικό τμήμα του περιφερειακού και την αναβάθμιση του ανατολικού τμήματος. Να μην παραχωρηθεί η Εγνατία Οδός σε ιδιώτες, να καταργηθούν όλα τα διόδια.
  • Ολοκλήρωση αναγκαίων έργων όπως το Μετρό και οι επεκτάσεις του προς τη Δυτική Θεσσαλονίκη αλλά και προς την Τούμπα και τις όμορες περιοχές του Δ.Πυλαίας και ταυτόχρονα να μην τα χρυσοπληρώνουμε άμεσα και έμμεσα με την πολλαπλή φορολογία, τα ακριβά εισιτήρια.
  • Άμεση βελτίωση της απαράδεκτης κατάστασης στις αστικές συγκοινωνίες με ενίσχυση των γραμμών, σύγχρονα λεωφορεία, οδηγούς, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, μείωση του εισιτηρίου.
  • Έργα για την ανάπτυξη των υποδομών παιδείας, αθλητισμού και πολιτισμού, χωρίς ΣΔΙΤ που αποδεδειγμένα κοστίζουν πολλαπλάσια σε σχέση με τον συμβατικό τρόπο δημοπράτησης και κατασκευής.
  • Αναβάθμιση των χώρων πρασίνου, αξιοποίηση των όποιων ελεύθερων χώρων και χώρων πρώην στρατοπέδων, απομάκρυνση στρατοπέδων από τον αστικό ιστό.
  • Στήριξη των υποδομών υγείας με σταθερή κρατική χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών και όχι με τα ψίχουλα που κατευθύνονται μέσω του ΕΣΠΑ.
  • Για το χώρο της ΔΕΘ και το παραλιακό μέτωπο θεωρούμε ότι απαιτούνται παρεμβάσεις και διεκδικούμε να μπουν στο επίκεντρο οι μεγάλες ανάγκες μιας πόλης που ασφυκτιά από την έλλειψη χώρων πρασίνου, υποδομών παιδείας, πολιτισμού και αθλητισμού φοιτητικών εστιών, χώρων στάθμευσης κλπ.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ

Είναι οι κατευθύνσεις της Ε.Ε και μια πολιτική που στηρίζει τους επιχειρηματικούς ομίλους, ένας δρόμος ανάπτυξης που στο επίκεντρο του έχει τα κέρδη τους.
Μια πολιτική που εφαρμόζουν από κοινού τόσο η διοίκηση Τζιτζικώστα που πρόσκειται στη ΝΔ, όσο και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, εκλεκτός της οποίας είναι ο κ. Γιαννούλης. Η αντιπαράθεση που προσπαθούν να στήσουν είναι ανούσια αφού συγκλίνουν στα βασικά και ουσιαστικά ζητήματα. Έχουν συνυπογράψει Μνημόνια, αντιλαϊκούς νόμους, την υποχρηματοδότηση της Περιφέρειας και των Δήμων.
Στηρίζουν μαζί με τους υπόλοιπους υποψήφιους αλλά και τη Χ.Α, την ταχύτερη μετατροπή της Περιφέρειας μας και της Θεσσαλονίκης, σε «πύλη εισόδου» προς τα Βαλκάνια, σχεδιασμών των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, επιχειρηματικών πλάνων μεγάλων ομίλων στην ενέργεια, στις μεταφορές, σε άλλους κλάδους.
ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ- ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ. Μετατρέπουν την περιοχή μας σε πεδίο ανταγωνισμών και κόμβο αντιθέσεων μεγάλων δυνάμεων και συμφερόντων. Είναι αυτοί οι σχεδιασμοί που έφεραν στο προσκήνιο και τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ, η οποία είναι απαράδεκτη γιατί καταρχήν ενισχύει το δολοφονικό μηχανισμό του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια ενώ ταυτόχρονα συντηρεί τα ανιστόρητα περί «Μακεδονικής γλώσσας» και «Μακεδονικής ιθαγένειας». ακριβώς για να αλληλοτροφοδοτούνται εθνικισμοί και από τις 2 πλευρές των συνόρων, για να παίζεται το γνωστό παιχνίδι του «διαίρει και βασίλευε» στα Βαλκάνια. Οφέλη από τη λεγόμενη «συνανάπτυξη» των Βαλκανίων θα έχουν μόνο οι επιχειρηματικοί όμιλοι και όχι ο λαός μας, αυτοί δηλαδή που συνόδεψαν τον πρωθυπουργό στην τελευταία αποστολή του στη γειτονική χώρα.

ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΉΝΙΟ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ ΑΝΑΠΤΥΞΉΣ

Έναν δρόμο ανάπτυξης που θα έχει στο επίκεντρο τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες, τις πραγματικές δυνατότητες του τόπου μας και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Έτσι μπορεί να απογειωθεί η αγροτική παραγωγή, η βιομηχανία μεταποίησης, άλλοι δυναμικοί κλάδοι στους οποίους υπάρχει παραγωγική υποδομή στην περιφέρεια. Έτσι μπορεί να απογειωθεί η βασική και συνδυασμένη έρευνα, η καινοτομία, με διασφαλισμένη χρηματοδότηση και σύνδεση με τις ανάγκες της κοινωνικής παραγωγής και όχι με τις εφήμερες ανάγκες της αγοράς. Έτσι μπορούν να αναπτυχθούν σύμφωνα με τις πραγματικές δυνατότητες της εποχής μας οι υπηρεσίες και υποδομές παιδείας, υγείας και πρόνοιας.

Έτσι μπορούν να βρουν δουλειά χιλιάδες εργαζόμενοι, επιστήμονες από όλες τις ειδικότητες, με αξιοπρεπές εισόδημα και διασφαλισμένο ελεύθερο χρόνο και μάλιστα έχοντας στην ευθύνη τους το σχεδιασμό, την υλοποίηση, τον έλεγχο της παραγωγής.

Σε αυτό το δρόμο δεν θα υπήρχε ανάγκη για εισαγωγή προϊόντων που μπορούμε να παράγουμε και μάλιστα ανώτερης ποιότητας, δεν θα απαξιώνονταν βιομηχανίες όπως η ΕΛΒΟ και η ΕΒΖ, δεν θα παραδίδονταν ο ορυκτός πλούτος της περιοχής, ο χρυσός σε πολυεθνικές εταιρίες.

 

ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Όλοι εμείς οι εργάτες και υπάλληλοι, οι μικροί επαγγελματίες, οι μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες, οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι άνεργοι, όλοι όσοι μας ενώνουν τα κοινά συμφέροντα, να προχωρήσουμε μαζί.
Να συναντηθούμε στους αγώνες και στην κάλπη ακόμα και αν δε συμφωνούμε σε όλα, αλλά συμφωνούμε ότι κάτι πρέπει να γίνει, να αλλάξουν τα πράγματα.

ΜΕ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΚΑΙ «ΛΑΪΚΉ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΉ» ΣΤΉΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΉΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΉΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΉ ΔΙΑΦΟΡΑ
Για να δυναμώσει ο αγώνας, η ελπίδα, ο δρόμος της ριζικής ανατροπής.

 

 

 

Στις Περιφερειακές Εκλογές του 2019 εκλέχθηκαν με τη Λαϊκή Συσπείρωση οι παρακάτω Περιφερειακοί Σύμβουλοι:

Αβραμόπουλος Σωτήρης περιφερειακός σύμβουλος, επικεφαλής της ΛΣ και μέλος της Επιτροπής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος

Ιγνατιάδης Θόδωρος περιφερειακός σύμβουλος Π.Ε Θεσσαλονίκης μέλος της Μητροπολιτικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Σκούφας Γιάννης περιφερειακός σύμβουλος Π.Ε Πιερίας

Τσεχελίδης Γιάννης περιφερειακός σύμβουλος Π.Ε Ημαθίας και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής

 

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση στην Κ.Μακεδονία

Πρωτοσέλιδο Ριζοσπάστη

rizospastis