Οι υποψήφιοι δήμαρχοι που στηρίζει το ΚΚΕ στην Κεντρική Μακεδονία

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Θεσσαλονίκης: Τομπουλίδης Βασίλης

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμαριά. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Δικαίου των Επιχειρήσεων και Εργασιακού Δικαίου. Από το 2007 διατηρεί δικηγορικό γραφείο. Υπήρξε για χρόνια αθλητής της αντισφαίρισης (tennis) στον Απόλλωνα Καλαμαριάς και στον Όμιλο Αντισφαίρισης Θεσσαλονίκης με σημαντικές διακρίσεις. Έχει διατελέσει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις στο Δήμο Θεσσαλονίκης και στο Δήμο Καλαμαριάς.

 

Αμπελοκήπων – Μενεμένης: Ελένη Τσιτσιρούδη

 Η Ελένη Τσιτσιρούδη, 33 ετών, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μενεμένη και τώρα κατοικεί στους Αμπελόκηπους. Εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος στον κλάδο του Τουρισμού. Είναι απόφοιτος των Τμημάτων Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής (ΑΠΘ), Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης (ΔΙΠΑΕ), κατέχει μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή. Μέλος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης, του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Αμπελοκήπων και της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

Βόλβης: Πολυζωίδου Βάσω

Απόφοιτος της Φυσικομαθηματικής σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διατηρεί φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης, εδώ και πολλά χρόνια, στον Σταυρό του δήμου Βόλβης. Έχει υπάρξει μέλος επαγγελματικών φορέων, συλλόγων και κινημάτων στη Θεσσαλονίκη αλλά και στον Σταυρό. Δημοτική σύμβουλος του δήμου Βόλβης.

Δέλτα: Χατζηκυριάκου Λίνα

Απόφοιτος του τμήματος Νομικής και του τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ΑΠΘ. Ασκεί μάχιμη δικηγορία στην Θεσσαλονίκη από το 2007 και είναι εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στον Δήμο Δέλτα.

Θερμαϊκού: Στεφανίδης Κοσμάς

Κάτοικος Επανομής. Είναι απόφοιτος ΙΕΚ Ηχοληψίας. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ως τεχνικός ήχου. Τα τελευταία χρόνια είναι αγρότης και γραμματέας στον Αγροτοκτηνοτροφικό σύλλογο Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Επίσης είναι αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Γονέων Δήμου Θερμαϊκού.

Θέρμης: Καρκατζούνης Φάνης

Εκπαιδευτικός – φιλόλογος. Είναι μέλος του ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Θέρμης και της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας. Δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Θέρμης.

Κορδελιού – Ευόσμου: Κοκονάς Αθανάσιος

Απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Περαίας Θεσσαλονίκης. Εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος. Πρόεδρος στην Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας και αντιπρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας. Είναι εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση στον Δήμο Κορδελιού- Ευόσμου.

Λαγκαδά: Γεωργουδάκης Φίλιππος

Συνταξιούχος, 61 χρονών. Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Λαγκαδά. Έχει διατελέσει πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων «ΑΓΝΟ», μέλος της διοίκησης του ΕΚΘ, της Ομοσπονδίας Συνεταιριστικών Υπαλλήλων και της ΓΣΕΕ.

Παύλου Μελά: Παλάντζας Μάριος

Απόφοιτος των τμημάτων Χωροταξίας και Ανάπτυξης και Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ. Εργάζεται ως μισθωτός μηχανικός σε κατασκευαστική εταιρεία. Είναι μέλος του σωματείου μισθωτών τεχνικών Μακεδονίας (ΣΜΤ) και του αθλητικού σωματείου πολεμικών τεχνών. Είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με την «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Παύλου Μελά και μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Πυλαίας – Χορτιάτη: Μαάιτα Οδυσσέας

Διδάκτορας του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ με αντικείμενο την «μη γραμμική δυναμική» και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στην «Υπολογιστική Φυσική». Σήμερα είναι συμβασιούχος διδάσκοντας στο τμήμα Φυσικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας ενώ στο παρελθόν έχει διδάξει ως συμβασιούχος καθηγητής σε διάφορα πανεπιστημιακά τμήματα του ΑΠΘ, του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε διεθνείς επιστημονικά περιοδικά. Είναι μέλος συντακτικής επιτροπής σε δύο διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μηχανικής. Έχει εκδώσει ένα επιστημονικό βιβλίο για παιδιά. Από το 2007 είναι δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Πανοράματος κι έπειτα στον Δήμο Πυλαίας- Χορτιάτη. Συμμετέχει ενεργά στο γονεϊκό κίνημα, είναι πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του 1ου δημοτικού σχολείου Πανοράματος και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Γονέων Πυλαίας Χορτιάτη. Είναι μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.

Νεάπολης – Συκεών: Γουσόπουλος Αλέξης

Οικονομολόγος, εργαζόμενος σε λογιστικό γραφείο. Είναι γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων του 5ου δημοτικού σχολείου Συκεών και αντιπρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Λογιστών Θεσσαλονίκης. Έχει διατελέσει επίσης μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών, ενώ είναι εκλεγμένο μέλος από το 2016 με την Πανεπιστημονική Κίνηση Οικονομολόγων στην Συνέλευση των Αντιπροσώπων (ΣτΑ) του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

 

Χαλκηδόνας: Μαρκίδης Παναγιώτης

Συνταξιούχος, απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ. Από το 1982 έως το 1986 εργάστηκε στην ιδιωτική εκπαίδευση και στη συνέχεια διορίστηκε στη δημόσια εκπαίδευση έως τη συνταξιοδότησή του το 2014. Το διάστημα 1994-98 ήταν εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Κουφαλίων και το 2004-06 εκλεγμένος στο ΠΥΣΔΕ Γερμανίας όπου βρισκόταν με απόσπαση. Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Χαλκηδόνας.

Ωραιοκάστρου: Θέμελης Άγγελος

Εφοριακός, 67 ετών. Έλαβε μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα. Διετέλεσε μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ταμιακών Υπαλλήλων και της Ομοσπονδίας Εργαζόμενων στις ΔΟΥ. Δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Ωραιοκάστρου.

Καλαμαριάς: Αναστασία Ποικιλίδου

Αποφοίτησε από το 5ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης. Απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ. Ιδιωτική υπάλληλος, εργαζόμενη σε εταιρεία logistcs. Μέλος του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων και του συλλόγου κατοίκων στο Καραμπουρνάκι Καλαμαριάς “ο Ποσειδώνας”. Δημοτική σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Καλαμαριάς.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΕΡΡΩΝ

Σερρών: Ελενα Τούσκα

Δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών, αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Ν. Σερρών (μέλος ΟΓΕ). Μέλος του Εικαστικού Συλλόγου Δήμου Ηράκλειας “ΚΥΤΤΑΡΟ” και της Ερασιτεχνικής Θεατρικής Ομάδας του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών.

Αμφίπολης: Άντσιου Άννα

Υγειονομικός. Φοίτησε στη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας(Σ.Ε.Υ.Π.) του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Ήταν ενεργό μέλος του σπουδαστικού κινήματος και μέλος το Δ.Σ. του συλλόγου της σχολής της. Από το 1997 εργάζεται στο Κέντρο Υγείας Ροδολίβους. Ήταν για 2 τριετίες, εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων Κέντρων Υγείας του νομού Σερρών. Δημοτική σύμβουλος του Δήμου Αμφίπολης.

ΒισαλτίαςΠαναγιώτης Τσομετζίδης

Γεννήθηκε και ζει στην Ορέσκεια Σερρών, αγρότης. Απόφοιτος μηχανικός της τεχνικής σχολής «Δημόκριτος». Εργάστηκε στη ΜΕΒΓΑΛ ως αντιπρόσωπος και μετέπειτα στη Γερμανία, στον κλάδο των τροφίμων και της εστίασης. Ετών 64

Υποψήφιος Δήμαρχος στο Δήμο Ν. Ζίχνης: Ζωή Μπρούντζιου

Κάτοικος Νέας Ζίχνης με καταγωγή από τον Δραβήσκο Σερρών. Είναι απόφοιτη του τμήματος Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής του ΑΠΘ και του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΔΠΘ (Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης). Εργάστηκε αρκετά χρόνια στην ιδιωτική εκπαίδευση και πλέον ως αναπληρώτρια εκπαιδευτικός στη δημόσια εκπαίδευση. Είναι μέλος της ΕΛΜΕ Δράμας καθώς και του ΣΕΕΠΕΑ (Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής). Δραστηριοποιήθηκε επίσης στον ΣΕΦΙΕ (Σωματείο Εργαζομένων Φροντιστηρίων – Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων).

Δήμου Εμ. Παππά: Νικητόπουλος Στέργιος

Κάτοικος Νέου Σκοπού. Σπούδασε στη σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Είναι αγρότης. Διατέλεσε για δύο περιόδους δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Εμμανουήλ Παππά.

Σιντικής: Μαρία Ιωαννίδου

Η Μαρία Ιωαννίδου κατάγεται από την Τυρολόη Σερρών. Είναι απόφοιτη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου στην Κομοτηνή στο τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας. Φοιτήτρια μεταπτυχιακού εκπαίδευσης ενηλίκων.

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Κατερίνης: Νικόλαος Τσουπέης

Πολιτικός μηχανικός, απόφοιτος του ΑΠΘ. Διατηρεί τεχνικό γραφείο στην Κατερίνη από το 1997. Μέλος του ΤΕΕ και μέλος στο ΔΣ του τμήματος ΤΕΕ Πιερίας. Μέλος του ΔΣ της Πρωτοβουλίας για τον Πέλεκα. Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Κατερίνης.

Δίου-Ολύμπου: Τασούλα Τηλέγραφου

Λογίστρια, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών Λιτοχώρου.

Πύδνας Κολινδρού: Θανάσης Γιαγκόπουλος

Σπούδασε στην Ανωτέρα Σχολή Ηλεκτρονικών. Ξεκινώντας από υπαλληλική σχέση δημιούργησε την εταιρεία VITASLIMELECTRONICMEDICAL που ασχολείται με κατασκευές ηλεκτρονικών μηχανημάτων Αισθητικής τελευταίας τεχνολογίας. Διετέλεσε πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Κατασκευής και Εμπορίας Μηχανημάτων Αισθητικής και Καλλυντικών (ΠΣΑΜΚΑ). Συνταξιούχος του ΟΑΕΕ, δημοτικός σύμβουλος Πύδνας – Κολινδρού, εκτελεί χρέη υπηρεσιακού προέδρου στη δημοτική κοινότητα Νέας Αγαθούπολης Πιερίας.

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

Βέροιας: Παναγιώτης Χατζησάββας

Κατοικεί Πατρίδα Ημαθίας. Απόφοιτος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας, εργαζόμενος στη Δημόσια εκπαίδευση από το 1995 ως δάσκαλος. Την περίοδο της πανδημίας κατέβαλλε τεράστια προσπάθεια να βοηθήσει εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς στη χρήση των εκπαιδευτικών πλατφόρμων αλλά και για την παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού για το δημοτικό σχολείο. Συμμετείχε ενεργά στο παρελθόν στο γονεϊκό κίνημα. Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας. Γενικός Γραμματέας του Νομαρχιακού τμήματος ΑΔΕΔΥ Ημαθίας.

 

Αλεξάνδρειας: Ιακωβίδης Ηλίας

Ιδιωτικός υπάλληλος. Απόφοιτος Ενιαίου Λυκείου Τεχνολογικής κατεύθυνσης – κύκλου Πληροφορικής & Υπηρεσιών, απόφοιτος Εργαστηρίου Ελευθέρων Σπουδών στον Τομέα πληροφορικής και χειρισμού Η/Υ. Διετέλεσε αντιπρόεδρος του Σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Ημαθίας Πέλλας.

Νάουσας: Σάκης Τσίτσης

Κλωστοϋφαντουργός, δημοτικός σύμβουλος με τη ”Λαϊκή Συσπείρωση” στο δήμο Νάουσας. Μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ημαθίας “Γιώργος Βουτυράς”. Μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του ΔΣ της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργών – Ιματισμού Δέρματος Ελλάδας.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΛΛΑΣ

Πέλλας: Ολυμπία Παπαδοπούλου

Συνταξιούχος του ΙΚΑ, πρώην εργαζόμενη στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Γιαννιτσών. Μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Γιαννιτσών. Μέλος της Ομάδας Γυναικών Γιαννιτσών της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας ( ΟΓΕ ). Διετέλεσε δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Πέλλας.

 

Έδεσσας: Νίκος Λυτρίδης

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός , απόφοιτος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικων Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης. Στα φοιτητικά του χρόνια συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα όντας εκλεγμένος με τα ψηφοδέλτια της Πανσουδαστικής στο διοικητικό συμβούλιο της σχολής του και του ενιαίου συλλόγου Πολυτεχνείου Κρήτης. Στην Έδεσσα δραστηριοποιήθηκε ενεργά μέσω του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Ημαθίας – Πέλλας. Εργάζεται εξ αποστάσεως σαν μηχανικός σχεδίασης ψηφιακών συστημάτων σε εταιρία πληροφορικής. 

Σκύδρας: Σουμελίδης Γιάννης

Αγρότης απο το Μαυροβούνι Σκύδρας. Μέλος του Δ.Σ. του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Πέλλας “ΕΝΟΤΗΤΑ” (μπλόκο Γυψοχωρίου)  και συμμετέχει στον Πανελλαδικό συντονισμό των αγροτών παίρνοντας μέρος στις συνεδριάσεις της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων. Όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Μπλόκου Μαυροβουνίου. Είναι μέλος του Δ.Σ. του Αθλητικού Συλλόγου του χωριού του “ΔΟΞΑ” Μαυροβουνίου. Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Σκύδρας.

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΙΛΚΙΣ

Κιλκίς: Κώστας Τσαουσίδης

Αυτοαπασχολούμενος λογιστής. Απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ, μεταπτυχιακό στις Οικονομικές Επιστήμες στο ΠΑΜΑΚ. Μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς. Μέλος του ΔΣ της Ενωσης Λογιστών Κιλκίς, Πρόεδρος της Ένωσης γονέων Δήμου Κιλκίς.

 

Παιονίας: Τάσος Βασιλακάκης

Πολιτικός μηχανικός, υπάλληλος στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου Κιλκίς. Απόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με μεταπτυχιακό στη Σεισμική Μηχανική και τις Αντισεισμικές Κατασκευές. Μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς – Παιονίας, μέλος της Διοίκησης του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Κιλκίς. Δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Παιονίας.

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Πολυγύρου: Αγγελική Χριστιανού

Κατοικεί στον Πολύγυρο Χαλκιδικής. Συνταξιούχος Νηπιαγωγός. Πτυχιούχος της σχολής Νηπιαγωγών Θεσσαλονίκης. Δημοτικός Σύμβουλος στον δήμο Πολυγύρου.

 

Αριστοτέλη: Κυριάκος Παρθενιάδης

Ιδιωτικός υπάλληλος. Απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ με μεταπτυχιακό στα «Logistics και τη Διαχείριση Αλυσίδας Εφοδιασμού», απο το ίδιο τμήματος. Στο πανεπιστήμιο δραστηριοποιήθηκε στο φοιτητικό κίνημα και για 4 χρόνια ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φοιτητών της σχολής του.

 

Νέας Προποντίδας: Νίκος Παπαλάγκας

Μουσικός, αγρότης, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών και Θρακιωτών Ν. Τρίγλιας «Τα Μικράλωνα».

Η Λαϊκή Συσπείρωση στην Κ.Μακεδονία

Πρωτοσέλιδο Ριζοσπάστη

rizospastis