ΔΗΛΩΣΗ ΣΩΤΗΡΗ ΖΑΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΑΝΙ

Τα σοβαρά προβλήματα της παραδοσιακής «αγοράς των φτωχών» στο Καπάνι είναι γνωστά εδώ και χρόνια. Οι καταστηματάρχες του διαμαρτύρονται σε «ώτα μη ακουόντων». Μεταξύ των οποίων και πολλοί από τους υποψήφιους δημάρχους Θεσσαλονίκης που διετέλεσαν Υπουργοί (Ορφανός, Βούγιας, Νοτοπούλου – η τελευταία μάλιστα αρμόδια επί του θέματος) ή αντιδήμαρχοι (Ταχιάος, Ζέρβας) ή Νομάρχης (Ψωμιάδης). Αλήθεια η ακοή τους ενεργοποιείται μόνο προεκλογικά;

Οι ανακοινώσεις του ΕΦΕΤ  πατούν σε υπαρκτά σοβαρά προβλήματα όμως γεννούνται ερωτηματικά για το χρόνο που έγιναν. Πριν το Πάσχα και προεκλογικά. Όταν μάλιστα  όλοι ξέρουν ότι μετά το Μοδιάνο και η αγορά Καπάνι μπήκε στο μάτι μεγάλων συμφερόντων.

Η κληρονομιά Μπουτάρη (που διεκδικούν πολλοί υποψήφιοι αλλά αποποιείται η Λαϊκή Συσπείρωση) για το ιστορικό εμπορικό κέντρο σαν τουριστική ατραξιόν, σαν ανοικτό mall, υπό ενιαία διοίκηση μεγαλοεπιχειρηματιών δεν μπορεί να ανεχθεί την «αγορά των φτωχών», δεν μπορεί να ανεχθεί τα ίδια τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ από το Καπάνι.

ΑΜΕΣΑ – με χρηματοδότηση του Δήμου και της κυβέρνησης (στους οποίους οι δημότες και οι επαγγελματίες πληρώνουν βαρύτατους φόρους) να πάρουν μέτρα για την αποκατάσταση της αγοράς (ηλεκτροφωτισμός, επιδιορθώσεις δαπέδων – οροφής,  ενίσχυση καθαριότητας, απεντόμωση κ.λ.π.).

Να δανειοδοτηθούν μακροπρόθεσμα και άτοκα οι επαγγελματίες για υποδομές (προθήκες, ψυγεία κ.λ.π.) στα μαγαζιά τους.

Τέλος, προστασία των δημοτών, των επαγγελματιών, της πόλης, της ιστορίας, της φυσιογνωμίας της από τα μεγάλα συμφέροντα που ετοιμάζονται για νέες μπίζνες.

Με λίγα λόγια, δύναμη στη «Λαϊκή Συσπείρωση», τον συνδυασμό που στηρίζει το ΚΚΕ.