Επείγουσα επιστολή στο Δήμαρχο για το κρούσμα σε εργαζόμενο στο Μηχανολογικό

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Θεσσαλονίκης Σωτήρης Ζαριανόπουλος και Μιχάλης Κωνσταντινίδης απέστειλαν επείγουσα επιστολή προς το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Εφραίμ Κυριζίδη για το κρούσμα σε εργαζόμενο στο Μηχανολογικό του Δήμου.

Η επιστολή αναφέρει τα εξής :

Μόλις πληροφορηθήκαμε για το κρούσμα σε εργαζόμενο του Δήμου, στο Μηχανολογικό.

Η ανάγκη λήψης προστατευτικών μέτρων είναι ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ.

Ζητάμε να γίνουν οι παρακάτω ενέργειες, χωρίς καμιά καθυστέρηση, ΣΗΜΕΡΑ :

Η διοίκηση να σταθεί έμπρακτα, καθημερινά, με όλα τα μέτρα δίπλα στον εργαζόμενο που νόσησε και την οικογένεια του.

Απολύμανση όλων ανεξαιρέτως των χώρων της δημοτικής εγκατάστασης ΣΗΜΕΡΑ και τακτική, συχνή επανάληψη των απολυμάνσεων.

Η διοίκηση να παρακολουθήσει στενά την ιχνηλάτηση του κρούσματος στο οικογενειακό και στο εργασιακό περιβάλλον του εργαζόμενου (στενότερο και ευρύτερο).

Να σταματήσει άμεσα κάθε εργασία των συστεγαζόμενων δημοτικών υπηρεσιών που δεν είναι επιτακτικά αναγκαίες για τη λειτουργία της πόλης (π.χ. σήμανση οδοποιίας). Οι εργαζόμενοι, με την ειδική προβλεπόμενη άδεια να μείνουν στα σπίτια τους.

Να εξυπηρετούνται ΜΟΝΟ οι απολύτως επείγουσες ανάγκες (π.χ. ηλεκτρολογική βλάβη) από (όσο το δυνατόν πιο ολιγομελείς) βάρδιες εργαζόμενων που θα παραμένουν στο σπίτι τους και θα καλούνται τηλεφωνικά. Να αποφευχθεί κάθε παρουσία εργαζόμενου στις εγκαταστάσεις. Ειδικά μέτρα προστασίας για όποιους εργαζόμενους χρειαστεί να παρέμβουν καθώς και για το περιβάλλον με το οποίο θα έρθουν σε επαφή με παρακολούθηση από τους γιατρούς εργασίας.

ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι σ’ αυτές τις υπηρεσίες και τα άτομα που θα προκύψουν από την ιχνηλάτηση να ελεγχθούν ΑΜΕΣΑ με το τεστ του κορονοϊού κατ’ οίκον (η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι η διαδικασία αυτή έχει ξεκινήσει). Τον συντονισμό της διαδικασίας να ελέγχουν οι γιατροί εργασίας που πρέπει να ενημερώσουν και να ενημερώνονται καθημερινά από τους εργαζόμενους.

Συστηματική ενημέρωση του σωματείου των εργαζόμενων και του δημοτικού συμβουλίου για την εξέλιξη της υπόθεσης και τη λήψη των μέτρων.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕIΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

ΖΑΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ