Η φτώχια και η εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων στον πυρήνα της πολιτικής της διοίκησης της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας

Ο Περιφερειάρχης κ. Απ.Τζιτζικώστας, τις τελευταίες μέρες, περιδιαβαίνει τις Περιφερειακές Ενότητες διαλαλώντας την «ευαισθησία» της διοίκησης της ΠΚΜ απέναντι στους «ευάλωτους και αδύναμους συμπολίτες μας».

Την ώρα που η πρωτιά που χαρακτηρίζει την Π.Κ.Μ. είναι πρωτιά ανεργίας, φτώχιας και εξαθλίωσης που ξεπερνά το 1/3 του πληθυσμού της και την κατατάσσει ανάμεσα στις πρώτες περιφέρειες της χώρας σε αυτούς τους δείκτες. Κάτι που δεν αντιστράφηκε ούτε και αμβλύνθηκε ουσιαστικά από την  πρωτιά της Περιφέρειας ΚΜ  στην απορροφητικότητα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ στο σύνολο της χώρας, μιας και τα κριτήρια με τα οποία κατευθύνονται αυτά τα κονδύλια, όπως και το σύνολο των «αναπτυξιακών» προτεραιοτήτων που θέτει η διοίκηση της ΠΚΜ   υπηρετούν, την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και όχι την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

Η διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προκαλεί με τους πανηγυρισμούς της, για το ότι δήθεν «η αλληλεγγύη ήταν και είναι ο πυρήνας της πολιτικής της» επικαλούμενη το  πρόγραμμα της «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» (με συγχρηματοδότηση του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους-ΤΕΒΑ), που υλοποίησε τα προηγούμενα δυο χρόνια, σε συνεργασία με τους φορείς της περιοχής.

Είναι ακόμα μεγαλύτερη η πρόκληση, μιας και στον 21ο αιώνα που ζούμε η παραγωγικότητα της εργασίας, οι δυνατότητες της επιστήμης και των τεχνολογικών εφαρμογών της, οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας, στις οποίες η ΠΚΜ έχει σημαντικότατο ειδικό βάρος, μπορούν όχι μόνο να εξαλείψουν την πείνα και τη φτώχεια, αλλά να διασφαλίσουν τις προϋποθέσεις ώστε οι εργαζόμενοι, συνολικά ο λαός μας, να έχουν υπερεπάρκεια και σε ποιοτικά είδη διατροφής, και σε κάθε λογής αγαθά που θα τους επιτρέπουν να ζουν ικανοποιητικά, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Η διοίκηση της ΠΚΜ ουσιαστικά επιχειρεί να συγκαλύψει τις σοβαρότατες ευθύνες της για τη φτώχεια και την εξαθλίωση του λαού στην Περιφέρειά μας. Για την εφαρμογή της πολιτικής όλων διαχρονικά των αστικών κυβερνήσεων και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της ΕΕ που οδήγησε και διατηρεί μεγάλα τμήματα του λαού μας σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Που οδήγησε στην ανεργία εκατομμύρια εργαζόμενους, που έκλεισε εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις, που ξεκληρίζει τη μικρομεσαία αγροτιά. Μια πολιτική που και η ίδια η Περιφέρεια υπηρετεί, ως βασικός κρίκος του κρατικού μηχανισμού.

Προσπαθεί η διοίκηση της ΠΚΜ αφενός να εθίσει τους εργαζόμενους ότι πρέπει να αρκούνται σε ένα ξεροκόμματο με το οποίο τους ελεούν οι ίδιοι που τους οδηγούν στην εξαθλίωση. Αφετέρου επιχειρεί να εξωραΐσει την ΕΕ, εμφανίζοντάς την ως ευεργέτη των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα, ενώ είναι και η ίδια υπεύθυνη με την πολιτική της για την κατάστασή τους.

Οι άνθρωποι του μόχθου που τους έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση, όσο και αν έχουν ανάγκη και από αυτά τα ελάχιστα του συγκεκριμένου προγράμματος, δεν πρέπει να συμβιβαστούν με τις μειωμένες απαιτήσεις, τη μιζέρια, τη διαχείριση της φτώχειας. Αυτό που χρειάζεται είναι να ανασυνταχθεί το εργατικό κίνημα, να μπουν νέες δυνάμεις στη μάχη. Όλοι μαζί, εργάτες, υπάλληλοι, βιοπαλαιστές αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, νέοι και γυναίκες, ενάντια στο κοινό εχθρό, το καπιταλιστικό σύστημα και τα μονοπώλια, που φέρνουν συνεχώς νέα βάσανα.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα να γυρίσουν συνολικά την πλάτη στους «συμπονετικούς» διαχειριστές της φτώχειας και της εξαθλίωσής τους και με κριτήριο την πείρα τους  να δώσουν  αποφασιστική απάντηση ενίσχυσης του ΚΚΕ παντού! Στις ευρωεκλογές και στις βουλευτικές, όποτε αυτές γίνουν. Να εκλεγούν περισσότεροι δήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι με τα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, αγωνιστές δίπλα στο λαό και όχι υπηρέτες της αντιλαϊκής πολιτικής.

 

  • Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

Σωτήρης Αβραμόπουλος

  • Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κεντρικής Μακεδονίας

Βασίλης Ρέβας

Θόδωρος Ιγνατιάδης

Φιλιώ Σαραντίδου