ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ

«ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ» – ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ

 

Στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ) δημοσιεύτηκε η απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ  και η έγκριση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση Πετρέλαια, ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, λιμάνια, μαρίνες, ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ κ.λ.π. και της Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), όπου αναφέρονται:

Η πλήρης ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ (50% +1) «τέθηκε ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ βάσει της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας για τη παρεμφερή ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ». Προς το παρόν «πωλείται το μειοψηφικό ποσοστό (24,02%) που έχει το ΤΑΙΠΕΔ». Επόμενα βήματα «αξιοποίησης» της περιουσίας ΝΕΡΟ, προβλέπονται «ο προσδιορισμός του κόστους παροχής ύδατος» και «καθορισμός τιμολογιακής πολιτικής της ΕΥΑΘ». Δηλαδή: αύξηση της τιμής του νερού για τα λαϊκά νοικοκυριά (είτε με πλειοψηφία του κράτους είτε ιδιώτη) που ήδη πληρώνουν ακριβά. Η ανεργία καλπάζει, οι πεσοκομμένοι μισθοί και συντάξεις, το κυνηγητό εφορίας τραπεζώνμε πλειστηριασμούς, Η ΒΡΥΣΗ ΜΕΝΕΙ ΣΤΕΓΝΗ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεχνά την υποχρέωση της για  την  παράδοση της ΕΥΑΘ, του νερού της Θεσσαλονίκης, σε ιδιώτες. Απλά την «θέτει ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ». Οι δικαστικές αποφάσεις αλλάζουν. Όπως εκείνες που έκριναν τα μνημόνια  «αντισυνταγματικά» και μετά λίγο καιρό «συνταγματικά».

Η αλλαγή τους θα «πατήσει»  στη ψευδεπίγραφη συνταγματική πρόταση της κυβέρνησης περί δήθεν «προστασίας βασικών κοινωνικών αγαθών και δημόσιο έλεγχο του δικτύου διανομής νερού- ηλεκτρικής ενέργειας». Ωστόσο, με την απόφαση της κυβέρνησης εντατικοποιείται η ιδιωτικοποίηση ΕΥΑΘ και ΔΕΗ. (Βλ. δημοπράτηση σε ιδιώτες της εγκατάστασης επεξεργασίας νερού, παραχώρηση εκμετάλλευσης του νερού σε ιδιώτες ή σε δήμους σε συνεργασία με ιδιώτες, όπως δηλώνει η υποψήφια της κυβέρνησης κ. Νοτοπούλου, με το κράτος σε ρόλο τροχονόμου).

Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΟ. Κάνει όλη τη βρώμικη δουλειά.

Τα δήθεν «προοδευτικά μέτωπα» που στήνει (όπως άλλοτε το ΠΑΣΟΚ) ενάντια στη συντήρηση, «κλέβουν» τη δουλειά της συντήρησης. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ αναρωτιούνται αμήχανα τι απέμεινε  να κάνουν άμα έρθουν «στα πράγματα». Η λογική του «μικρότερου κακού», «μην έρθουν οι άλλοι και τα κάνουν χειρότερα» κατέληξε στο να έχουν έρθει τα χειρότερα.

Η συντήρηση είναι εδώ. Λέγεται ΣΥΡΙΖΑ. Κάνει καλύτερα τη δουλειά. Το δίπολο «πρόοδος ή συντήρηση» μια κατάληξη έχει: τη συντήρηση. Δεν αντιμετωπίζει αλλά τρέφει τη δεξιά και ακροδεξιά.

 

 

 «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»

Προς

Τους υπόλοιπους υποψήφιους περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας και τους υποψήφιους Δημάρχους Θεσσαλονίκης:

Σίγουρα ενημερώθηκαν για την απόφαση για την ΕΥΑΘ.

Η σιωπή τους είναι Κοινή. Συντεταγμένη. Αποκαλυπτική:

Συμφωνούν στην ιδιωτικοποίηση του νερού. Άλλος ανοιχτά, άλλος συγκαλυμμένα. Η διαμάχη τους ποιος θα την διαχειριστεί. Το αποτέλεσμα, ίδιο.

Ανταγωνίζονται ποιος είναι ο καλύτερος «κληρονόμος» και διαχειριστής της ανατριχιαστικής δήλωσης «το τζάμπα είναι κατάρα, το τζάμπα πέθανε» του Μπουτάρη, του παρ’ ολίγον κοινού υποψήφιου δημάρχου ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ που ζήλευε και η ΝΔ.

Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στη Περιφέρεια και τους Δήμους επιμένουν να συνεχιστούν, να κλιμακωθούν οι αγώνες των εργαζόμενων, όλου του λαού, που ξεκίνησαν με τις συμβολικές καταλήψεις του ΠΑΜΕ, των εργατικών σωματείων στην ΕΥΑΘ, τις κινητοποιήσεις στις γειτονιές.

Παλεύουν με τα σωματεία, τους λαϊκούς φορείς, τις λαϊκές επιτροπές στις γειτονιές. Καλούν τους εργαζόμενους, το λαό της Θεσσαλονίκης να «προσυπογράψουν»:

Να «πεθάνει» η πολιτική που κάνει εμπόρευμα το νερό, την ενέργεια, την υγεία, τη ζωή.

Το νερό, αγαθό ζωής. Όχι κόστος, «τραύμα» και αγωνία για το λαϊκό σπίτι. 

Να ενισχύσουν τον αγώνα για ΝΕΡΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΛΑΙΚΟ ΑΓΑΘΟ.

Να ενισχύσουν ότι απέμεινε στη πόλη να αντιστέκεται, να οργανώνει, να παλεύει, να δίνει ελπίδα:

ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ.