Περιοδεία στις υπηρεσίες της ΕΥΑΘ

Στις υπηρεσίες της Εταιρείας Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ ΑΕ) περιόδευσαν το πρωί ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Σωτήρης Αβραμόπουλος και ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σωτήρης Ζαριανόπουλος.

Στο επίκεντρο της συζήτησης με τους εργαζόμενους, βρέθηκε η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην πώληση ενός ακόμη μετοχικού πακέτου της ΕΥΑΘ, του 24,02% που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ, προχωρώντας παραπέρα την ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης.

Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τόνισαν την ανάγκη οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ και συνολικά ο λαός της περιοχής να αντιπαρατεθούν με αυτό το σχεδιασμό της κυβέρνησης, αγωνιστικά, μαχητικά, μαζικά. Και παράλληλα να βάλουν τέλος σ’ αυτά τα σενάρια με την ενίσχυση του ΚΚΕ παντού και των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε Περιφέρεια και δήμους.

Όπως είπε ο Σ. Αβραμόπουλος, «τα επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ που χρησιμοποιήθηκαν το 2014 για να λεηλατηθεί η ψήφος και των εργαζομένων εδώ στην ΕΥΑΘ αλλά και του λαού της Θεσσαλονίκης, έχουν καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος. Η τελευταία εξέλιξη είναι μια ακόμα απόδειξη στην πορεία παραπέρα ιδιωτικοποίησης, εμπορευματοποίησης του νερού». Και τόνισε ότι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» μπορεί να δώσει νέα και μεγάλη ώθηση στον αγώνα ενάντια στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση του νερού, για διεύρυνση του κοινωνικού χαρακτήρα του νερού και για να επιταχυνθούν μια σειρά απαραίτητα έργα υποδομής στην περιοχή ώστε να αναβαθμιστεί τόσο το δίκτυο ύδρευσης όσο και το δίκτυο αποχέτευσης. (Δείτε δήλωσή του εδώ).

Ο Σ. Ζαριανόπουλος σχολίασε την άποψη που προβάλλεται από τα κυβερνητικά στελέχη και τους υποψηφίους της στις τοπικές εκλογές, αλλά και από τους υποψηφίους των άλλων κομμάτων, ότι δηλαδή η λύση για τη δημόσια διαχείριση θα είναι οι δήμοι, που θα κρατήσουν σαν κοινωνική παροχή το νερό. Όπως είπε, «αυτή η θέση είναι έξω από κάθε πραγματικότητα. Σχεδιάζουν ακόμα και στην περίπτωση μεταβίβασης του νερού στους δήμους, να υποχρεώσουν τους δήμους να συνεργαστούν με ιδιώτες, ώστε να διαχειριστούν οι ιδιώτες με έμμεση ιδιωτικοποίηση και το νερό». (Δείτε δήλωσή του εδώ).