Σχετικά με την «μάχη της ταμπέλας»

Πέρα από την κωμική διάσταση του ζητήματος, η αντιπαράθεση των κ. Τζιτζικώστα και Γιαννούλη αναδεικνύει για ακόμα μια φορά την προσπάθεια να στηθεί μια κάλπικη και άσφαιρη αντιπαράθεση ανάμεσα σε δύο συνδυασμούς που συμπλέοντας στις στρατηγικές επιλογές τους, απέμεινε να «μαλώνουν» για το όνομα της Βόρειας Μακεδονίας στις ταμπέλες της Περιφέρειας.

Η διατήρηση των σημερινών πινακίδων «Σκόπια», σε καμιά περίπτωση δεν αμφισβητεί τη συμφωνία. Απλά ψαρεύει προεκλογικά στα θολά νερά του εθνικισμού και «δίνει πάσες» στον ΣΥΡΙΖΑ και τον υποψήφιο του Περιφερειάρχη να στήνει δήθεν προεκλογικά «προοδευτικά μέτωπα».

Κοινός παρανομαστής των κ. Τζιτζικώστα και Γιαννούλη, όπως και των κομμάτων τους ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, είναι η σύγκλιση στην ουσία της συμφωνίας των Πρεσπών, που δεν είναι άλλη από την ενίσχυση των αμερικοναΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστικών σχεδίων στην περιοχή των Δυτ. Βαλκανίων. Για αυτό άλλωστε και σιωπούν εκκωφαντικά στα εν εξελίξει σχέδια για μετατροπή του λιμανιού της πόλης σε πολεμικό ορμητήριο του ΝΑΤΟ.

Ο κ. Τζιτζικώστας συνεχίζει την γνωστή του τακτική δήθεν να «κατακεραυνώνει» την συμφωνία χωρίς να λέει κουβέντα για αυτούς που την έφεραν και την επέβαλαν, δηλαδή ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Ο κ. Γιαννούλης, όπως άλλωστε έχει κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ, επιμένει στην προσπάθεια παραπλάνησης ότι δήθεν αυτή η συμφωνία θα διασφαλίσει την ειρήνη, τη συνεργασία και τη σταθερότητα στην περιοχή. Η πραγματικότητα όμως τον διαψεύδει, καθώς το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι οι κύριοι παράγοντες ανασφάλειας, υποδαύλισης των εθνικισμών και των αλυτρωτισμών, που ιδιαίτερα οι λαοί των Βαλκανίων έχουν γνωρίσει στο πετσί τους όλα αυτά τα χρόνια.

Συμπέρασμα: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, Τζιτιζικώστας και Γιαννούλης, μετατρέπουν τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία σε ορμητήριο ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται για το λαό της.