Ψηφοδέλτιο Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Σωτήρης Αβραμόπουλος

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

Είναι 37 χρόνων και κατοικεί στη Θεσσαλονίκη.

Έχει διατελέσει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Είναι πολιτικός μηχανικός, απόφοιτος του αντίστοιχου τμήματος του ΑΠΘ και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης (ΜΔΕ) του προγράμματος «Σεισμική Μηχανική και Αντισεισμικές Κατασκευές» του ΕΑΠ.

Έχει διατελέσει μέλος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ (Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας) στην προηγούμενη θητεία.

Δραστηριοποιήθηκε από μικρή ηλικία στο μαθητικό και φοιτητικό κίνημα, οργανώθηκε στην ΚΝΕ και εξελέγη στο Κεντρικό Συμβούλιο της Οργάνωσης στο 10ο Συνέδριο, το 2010. Στη συνέχεια δραστηριοποιήθηκε στο κίνημα των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων μηχανικών.

Είναι μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
Π.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αγαθαγγέλου Νίκος

Συνταξιούχος εκπαιδευτικός. Επί σειρά ετών πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Αγοράστη Γιάννα

Εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, μέλος ΔΣ της 4ηςΕΛΜΕ

Αλατζά Γιώτα

Νοσηλεύτρια στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
Εκλεγμένη επί σειρά ετών στο Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, του οποίου και διετέλεσε πρόεδρος κατά την περίοδο 2016-2018.
Σήμερα είναι αντιπρόεδρος στο ίδιο σωματείο.

Ανδρονικίδου Άρτεμις

28 ετών. Απόφοιτη του τμήματος ΦΠΨ της Φιλοσοφικής σχολής Ιωαννίνων. Άνεργη. Μέλος του ΣΕΤΕΠΕ Θεσσαλονίκης. Μέλος του Συλλόγου Γυναικών Συκεών. Μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Βαλανάς Στέλιος

Δικηγόρος. Διατέλεσε για πολλά χρόνια στέλεχος της ΕΚΟΝ «Ρήγας Φεραίος» και της ανανεωτικής κομμουνιστικής αριστεράς. Μέλος της Γραμματείας της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη».

Γεωργάκας Παναγιώτης

Νευρολόγος- Ψυχίατρος που εργάσθηκε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας μέχρι και το βαθμό του Συντονιστή Διευθυντή. Αγωνίστηκε για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του κοινωνικού φαινομένου των εξαρτήσεων

Γιαταγάνας Χαρίλαος

Αυτοαπασχολούμενος και συγγραφέας. Ιδρυτής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στο Λαχανά Θεσσαλονίκης. Γραμματέας του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λαγκαδά. Γραμματέας στην Επιτροπή Ειρήνης Λαγκαδά.

Γκαντίδης Γιώργος

Απόστρατος αξιωματικός, δραστηριοποιείται μέσα από την «Κίνηση για την Εθνική Άμυνα» Είναι μέλος της «Ανεξάρτητης Ένωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων»(ΑΝΕΑΕΔ).

Δάσιου Δέσποινα

Διδάκτορας Μαθηματικών, Καθηγήτρια στη Β’θμια Εκπαίδευση. Πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Δελιγκά Τιτίκα

Ιδιωτική υπάλληλος. Είναι πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Καλαμαριάς, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και μέλος του ΔΣ της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας.

Εξαδακτύλου Σοφία

Τα τελευταία χρόνια εργάστηκε ως Συμβασιούχος στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Αντιπρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης

Ευαγγελίδης Κυριαζής

Πτυχιούχος τμήματος Χημείας, εργάτης σε εργοστάσιο ανακύκλωσης, αντιπρόεδρος στο σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων.

Ζιώγας Γιάννης

Αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα Χημείας του ΑΠΘ. Τα προηγούμενα χρόνια εκλεγμένος στο Νομαρχιακό Συμβούλιο στη συνέχεια στο Περιφερειακό Συμβούλιο εκλεγμένος με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Επίσης διατέλεσε βουλευτής του ΚΚΕ στην Α’ Θεσ/νίκης

Ζώκας Νίκος

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός , εκλεγμένος στην Αντιπροσωπεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), και στη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ του Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας. Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και πρόεδρος της Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ).

Ιγνατιάδης Θόδωρος

Κτηνίατρος. Περιφερειακός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Κεντρικής Μακεδονίας και μέλος της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Θέρμης από το 2002 –2014, τ. βουλευτής Β Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

Ιντζές Κώστας

Αυτοαπασχολούμενος στον χώρο της εστίασης. Γραμματέας της Τ.Ε Σερρών του ΚΚΕ. Μέλος της ΕΠ Κεν. Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Καλαντίδου Σοφία

Συνταξιούχος του ΙΚΑ, για πολλά χρόνια ήταν πρόεδρος της ΕΝΩΣΗΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και μέλος της διοίκησης του ΕΚΘ. Έχει διατελέσει δημοτική σύμβουλος του δήμου ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ, και βουλευτής του ΚΚΕ

Καλλινικίδου Στέλλα

Νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο “Άγιος Δημήτριος”

Καναράς Θανάσης

Ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου την περίοδο 1981-1990 με συμμετοχές σε Εθνικές ομάδες. Καθηγητής Φυσικής Αγωγής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση . Σήμερα προπονητής των ακαδημιών και των μικτών ομάδων της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας.

Καπετανγιώργη Ράνια

Έμπορος . Είναι πρόεδρος του Συλλόγου Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Ν. Θεσσαλονίκης (ΣΜΑΕΘ) και μέλος του Δ.Σ της ΓΣΕΒΕΕ.

Καπούλας Νίκος

Λογιστής-οικονομολόγος σε τεχνική εταιρεία. Εκλεγμένος με την ΛΣ από το 2010 ως το 2014 στη ΔΕ Αγ.Παύλουτου Δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Καραμήτρου Ειρήνη

Εργαζόμενη στον κλάδο της πληροφορικής. Μέλος ΔΣ του ΣΕΤΗΠ.

Κουρμούλης Γιάννης

Εργαζόμενος στο ΑΠΘ. Έχει διατελέσει πρόεδρος και ταμίας του σωματείου ΙΔΑΧ –Συμβασιούχων και πρόεδρος στη συνέχεια του ενιαίου Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού. Ήταν εκλεγμένος στο Κεντρικό Συμβούλιο της ΟΔΠΤΕ κατά την προηγούμενη θητεία ενώ είναι για δεύτερη τριετία εκλεγμένος στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ. Μέλος της ΕΠ Κεν. Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Κουτσουράς Θανάσης

Εργάτης στις κατασκευές (ηλεκτροτεχνίτης). Πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Ν. Θεσσαλονίκης και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και εργαζομένων δομικά υλικά και τις κατασκευές Ελλάδας

Κυγιάκη Ελένη

Είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του ΑΠΘ. Υποψηφία βουλευτής στη Β΄ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης με το ΚΚΕ. Μέλος της ΕΠ Κεν. Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Κυριαζίδης Χάρης

Ηλεκτρονικός μηχανικός. Εργάζεται σε βιομηχανία τροφίμων. Είναι Πρόεδρος του σωματείου Βιομηχανικού Επισιτισμού και μέλος της Διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γάλακτος Τροφίμων Ποτών.

Μαμάτας Λευτέρης

Επίκουρος Καθηγητής στο τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Είναι μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ).

Μαρμαρίδης Σεραφείμ

Είναι καθηγητής μουσικής με ειδίκευση στο βιολί. Από μικρή ηλικία παίζει ποντιακή λύρα, και τραγουδάει ως επαγγελματίας μουσικός. Τα τελευταία 15 χρόνια ασχολείται με την οργανοποιεία.

Μαυριδόπουλος Άγης

Αγρότης. Δραστηριοποιείται μέσω του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λαγκαδά.

Μελανεφίδου Σόνια

Δικηγόρος. Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και έντεκα χρόνια μέλος του ΔΣ. Υπερασπίστηκε επί σειρά ετών διωκόμενους αγωνιστές του λαϊκού κινήματος. Μέλος της Επιτροπής Αγώνα Μισθωτών και Αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων, του Συλλόγου Γυναικών της Καλαμαριάς της Ο.Γ.Ε.

Μητσιάκος Γιώργος

Επίκουρος Καθηγητής Νεογνολογίας ΑΠΘ. Εργάζεται στη Β΄ Νεογνολογική Κλινική, στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου». Την περίοδο 2001-2010 ήταν εκλεγμένος στο ΔΣ της ΕΝΙΘ. Έχει διατελέσει μέλος, ταμίας  και γραμματέας της Ελληνικής Νεογνολογικής Εταιρείας, ενώ από τον Μάιο του 2018 μέχρι σήμερα είναι πρόεδρος της Ελληνικής Νεογνολογικής Εταιρείας. Μέλος του ΔΣ του ΙΣΘ, εκλεγμένος με τη ΔΗΠΑΚ. Από το 2017 είναι εκλεγμένος στο ΔΣ του συλλόγου μελών ΔΕΠ Ιατρικής του Α.Π.Θ. μέχρι και σήμερα.

Μιχαηλίδης Κωνσταντίνος

Δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Μητρώου του ΔΣΘ και δραστηριοποιείται στο συνδικαλιστικό κίνημα των Δικηγόρων μέσα από τις γραμμές της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δικηγόρων.

Μουστακίδου Νόπη

Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, στον κλάδο του Εμπορίου. Είναι πρόεδρος του Πανελλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στις επιχειρήσεις Καρυπίδης. Μέλος του ΔΣ της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Μπακιρλή Ελένη

Είναι νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Διετέλεσε πρόεδρος του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων “Παναγία”. Εκλεγμένη στο ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΑΧΕΠΑ. Μέλος του ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ και μέλος τους ΓΣ της ΑΔΕΔΥ.

Μπαλτίκας Βασίλης

Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Προστασία Περιβάλλοντος και Βιώσιμη Ανάπτυξη. Είναι υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ. Είναι μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας.

Μπέλλας Μιχάλης

Απόφοιτος Μηχανικός Πληροφορικής του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Εργάζεται ως προγραμματιστής σε εταιρεία Πληροφορικής. Είναι γραμματέας του Συνδικάτου Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Θεσσαλονίκης.

Μπότσογλου Κώστας

Έχει εκλεγεί επί σειρά ετών ως μέλος στο ΔΣ Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης (ΕΡΜΗΣ). Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί. Συμμετέχει στην Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ.

Μωυσίδου Σοφία

Λογίστρια, υπεύθυνη καλλιτεχνικού προγράμματος του Ρ/Σ 904 ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ FM. Μέλος της ΕΠ Κεν. Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Νατζμέ Νίκος

Εργαζόμενος σε εταιρεία ανακύκλωσης λαδιών, πρόεδρος του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης.

Νέσση Εύη

Χημικός μηχανικός, εργαζόμενη στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης σε σειρά ερευνητικών προγραμμάτων. Μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών.

Παλάντζα Αθανασία

Φοιτήτρια Ψυχολογίας του ΑΠΘ. Πρόεδρος στο Σύλλογο Φοιτητών Ψυχολογίας και μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας του ΜΑΣ.

Παπαδόπουλος Δαμιανός

Συνταξιούχος βιβλιοπώλης. Επί 20 χρόνια δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Καλαμαριάς

Πετίκη Μαρία

Απόφοιτη της Θεολογικής Σχολής Θεσ/νίκης και της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας. Εργάζεται ως αναπληρώτρια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Μέλος επιτροπής αγώνα Αναπληρωτών

Πλίτση Ξανθίππη

Φοιτήτρια του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΠΑΜΑΚ. Είναι μέλος του ΔΣ του ΦΣ ΠΑΜΑΚ και μέλος του ΣΕΤΕΠΕ.

Πολυκάρπου Σίσσυ

Φιλόλογος, Εργάζεται στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, είναι εκλεγμένη στην ΕΕ της ΕΔΟΘ/Ν.Τ.-ΑΔΕΔΥ.

Ραΐζη Ηλέκτρα

Αυτοαπασχολούμενη. Είναι εκλεγμένη στο ΔΣ της ΟΓΕ. Συμμετέχει στο προεδρείο της ΕΔΥΕΘ.

Ρέβας Βασίλης

Συνταξιούχος. Εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”, στην ΠΚΜ. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, Γενικός Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και επί σειρά ετών μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας. Σήμερα, είναι πρόεδρος του Δ.Σ. του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης και Β΄ αντιπρόεδρος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας.

Σαπρανίδης Κώστας

Συνταξιούχος Πολιτικός Μηχανικός. Εκλέχτηκε Δήμαρχος Αμπελοκήπων συνεχόμενα από το 1981-έως το1990. Αντιπρόεδρος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Κεντρικής Μακεδονίας.

Σγούρος Θανάσης

Μηχανικός υπολογιστών και πληροφορικής. Έχει εργαστεί σε εταιρείες πληροφορικής, έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου Μηχανικών Η/Υ. Γραμματέας το ΣΠ ΚΝΕ Κεν. Μακεδονίας. Μέλος του Γραφείου ΚΣ της ΚΝΕ.

Σημάδης Πέτρος

Απόφοιτος του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Εργαζόμενος σε αλυσίδα supermarket. Πρόεδρος της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης.

Σιδηρόπουλος Νίκος

Γεννήθηκε και κατοικεί στο Λουδία Θεσσαλονίκης. Τελείωσε εργοδηγός δομικών έργων. Διατηρεί αρτοποιείο. Είναι συνδικαλιστής αρτοποιός και μέλος του ΔΣ Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αρτοποιών.

Συλλιγνάκης Γιάννης

Ήταν Φαρμακοποιός, διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Συμμετέχει σε ερασιτεχνικά μουσικά σχήματα σαν φλαουτίστας και είναι μέλος των Ελλήνων Αδειούχων Ραδιοασυρματιστών, και ενεργό μέλος του Κυνηγετικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Ταλέας Νίκος

Μουσικός που δραστηριοποιείται και εργάζεται σε μουσικές σκηνές και συναυλιακούς χώρους ανά την Ελλάδα. Την τελευταία τετραετία εργάζεται παράλληλα και σε εργοληπτική εταιρία της ενέργειας

Τσαγρή Αλεξάνδρα

Γραφίστρια. Μέλος του ΔΣ του Σωματείου Γραφικών Τεχνών και Τύπου ΧάρτουΚεντρικής Μακεδονίας, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου.

Τσαρίδης Νικήτας

Εργαζόμενος -οδηγός του ΟΑΣΘ. Συνδικαλιστής, μέλος της γραμματείας μεταφορών Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ

Τσιαούσης Κυριάκος

Αρτοζαχαροπλάστης. Πρόεδρος του Συνδικάτου των Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό ν. Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Πιερίας (ΣΕΤΕΠΕ) και μέλος του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) και στο Δ.Σ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ)

Τσιτίνης Δημήτρης

Πολιτικός Μηχανικός. Πρόεδρος του ΔΣ του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας, μέλος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Καλλιτεχνικού Σχολείου Αμπελοκήπων.

Τσουραλάκης Αλέξανδρος

Δασεργάτης, Γραμματέας του δασικού συνεταιρισμού “Η Ένωση -Σταυρού Θεσσαλονίκης”. Πρόεδρος του σωματείου δασεργατών Μακεδονίας Θράκης. Μέλος το ΓΣ της Ομοσπονδίας Οικοδόμων.

Χαβατζάς Γιώργος

Απόφοιτος του Μαθηματικού Τμήματος του ΑΠΘ, εργαζόμενος στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας. Μέλος της ΕΠ Κεν. Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Χατζηβαρίτη Φρίντα

Φιλόλογος ,συνδικαλίστρια επισειρά ετών στην Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, στην οποία διετέλεσε δυο φορές γραμματέας.

Χοροζίδη Κλεοπάτρα

Εργάζεται στο δήμο Πυλαίας Χορτιάτη. Είναι πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ και δημοτικών επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης, γραμματέας του ΓΣ της ΠΟΕ ΟΤΑ. Το 2016 εκλέχθηκε στο ΓΣ της ΑΔΕΔΥ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση στην Κ.Μακεδονία

Πρωτοσέλιδο Ριζοσπάστη

rizospastis