Απαράδεκτη η κατάσταση για μαθητές και εργαζόμενους στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών

Σε δήλωσή του για την απαράδεκτη κατάσταση στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, ο Βασίλης Τομπουλίδης, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», τονίζει τα εξής:

«Σήμερα το πρωί της Τρίτης, 3 Οκτώβρη, πραγματοποιήσαμε επίσκεψη κλιμακίου της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Θεσσαλονίκης, μαζί με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Μαρία Τζάλλα και Στέλιο Καζεπίδη, στο κτίριο που στεγάζεται το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών. Οι εργαζόμενοι μας επισήμαναν την υποτίμηση των διαχρονικών ζητημάτων που αντιμετωπίζουν στην προσπάθειά τους να βελτιώσουν το κτίριο της σχολής για να διευκολύνουν μικρούς και μεγάλους μαθητές που φιλοξενούνται και εκπαιδεύονται στον χώρο. Τα προβλήματα του κτιρίου τα διαπιστώσαμε από πρώτο χέρι, λίγο αργότερα κατά τη διάρκεια της ξενάγησης στους χώρους της σχολής. Είναι απαράδεκτη η κατάσταση που αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι και μαθητές. Δεν ταιριάζει αυτό το χάλι σε ανθρώπους με προβλήματα όρασης και αναπηρίας στον 21ο αιώνα.

Οι ευθύνες για αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση βαραίνουν τόσο τις προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης, όσο και την τωρινή, καθώς μέρος της Σχολής ανήκει στον δήμο. Οι δημοτικές αρχές εδώ και πολλά χρόνια έχουν αφήσει έναν, εμβληματικό για τα άτομα με οπτική αναπηρία, χώρο εκπαίδευσης στη μοίρα του, με τους εργαζόμενους να παλεύουν κόντρα στις διαρκείς κρατικές χρηματοδοτήσεις και τη φθαρμένη υλικοτεχνική υποδομή.

Ως “Λαϊκή Συσπείρωση” στεκόμαστε δίπλα στους εργαζόμενους και στους μαθητές του Κέντρου Αποκατάστασης και Εκπαίδευσης Τυφλών. Δεσμευόμαστε να στηρίξουμε τις διεκδικήσεις τους για να λυθούν τα οξυμένα ζητήματα των κτιριακών υποδομών και της υποχρηματοδότησης, για να έχει κάθε παιδί τη μόρφωση που του αξίζει με όλες τις σύγχρονες δυνατότητες και επιτεύγματα».