Θ. Ιγνατιάδης: Επιβάλλεται λαϊκή κινητοποίηση για τη δυσοσμία στη Δυτ. Θεσσαλονίκη

«Το πρόβλημα της βιομηχανικής ρύπανσης και δυσοσμίας, τουλάχιστον από τις εντοπισμένες πηγές, θα έπρεπε ήδη να έχει λυθεί με συγκεκριμένα μέτρα», σημείωσε μιλώντας στον «90,4 Αριστερά στα FM» ο περιφερειακός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κεντρικής Μακεδονίας Θόδωρος Ιγνατιάδης, μια μέρα μετά τη συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αναφορικά με το πρόβλημα της δυσοσμίας στη Δυτική Θεσσαλονίκη που πριν από ενάμιση χρόνο επιβεβαιώθηκε ότι προέρχεται από τα ΕΛΠΕ.

Από τη συζήτηση που έγινε στη Μητροπολιτική Επιτροπή υπογράμμισε πως «όχι μόνο δεν δικαιολογείται κανείς εφησυχασμός, αλλά αντίθετα επιβάλλεται τώρα μαζική λαϊκή κινητοποίηση».

«Ακόμα και τα συμφωνημένα μέτρα μεταξύ ΕΛΠΕ και της τότε κυβέρνησης καθυστερούν χαρακτηριστικά. Ενώ δεν έχει ανακοινωθεί ότι έχει επιβληθεί έστω κάποιο διοικητικό μέτρο-πρόστιμο για την αποδεδειγμένη μόλυνση. Πρόκειται για ευθύνη που βαραίνει και την κυβέρνηση της ΝΔ, που παρέλαβε τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να ελέγξει την πορεία εξέλιξης της κατάστασης, αφήνοντας και αυτή τον όμιλο στο απυρόβλητο. Συντελείται -είπε- και με την ανοχή και της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας».