Καταγγελία για την φιέστα του Απολογισμού της διοίκησης της ΠΚΜ για το 2020

Καταγγελία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τη συμμετοχή των εκλεγμένων με την «Ελληνική Αυγή» στη δημόσια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΚΜ με θέμα «Απολογισμός 2020 της ΠΚΜ» και τη μετατροπή της σε φιέστα της Διοίκησης.

Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι στη σημερινή συνεδρίαση, η οποία επιτέλους προβάλλεται δημόσια μέσω livestreaming, προσκλήθηκαν και οι τρεις περιφερειακοί σύμβουλοι που εκλέχθηκαν με το ψηφοδέλτιο της “Ελληνικής Αυγής” και τη στήριξη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της ΧΑ. Επί της ουσίας με αυτή την κίνηση δόθηκε δημόσιο βήμα σε αυτούς που αμετανόητοι στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια την εγκληματική δράση της καταδικασμένης πλέον Χρυσής Αυγής.

Αποτελεί στίγμα για το Περιφερειακό Συμβούλιο η συμμετοχή των εκπροσώπων της ναζιστικής οργάνωσης, ιδιαίτερα στη σημερινή δημόσια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κ. Μακεδονίας, δύο ημέρες μετά τη Μέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος και τις σχετικές δηλώσεις του Περιφερειάρχη περί ανάγκης ανάπτυξης «ανοσίας» απέναντι στο ρατσισμό, στον αντισημιτισμό, στο ναζισμό.

Δε συνάδει όμως και με το πνεύμα του ομόφωνου ψηφίσματος του Περιφερειακού Συμβουλίου, με το οποίο καταδικάσαμε τις απειλές από την πλευρά των αμετανόητων χρυσαυγιτών για εξώδικά προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και άλλους συμβούλους και ζητήσαμε από την κυβέρνηση την άμεση λήψη νομοθετικής πρωτοβουλίας για την απομάκρυνση των εκλεγμένων με το ψηφοδέλτιο της «Ελληνικής Αυγής» από το Περιφερειακό Συμβούλιο και τις Επιτροπές της ΠΚΜ.

Πρόθεση μας ήταν να θέσουμε αυτό το μείζον ζήτημα επί της διαδικασίας σύντομα στην αρχή της συνεδρίασης έτσι ώστε να αποφασίσει δημοκρατικά το ίδιο το Περιφερειακό Συμβούλιο

Με αυταρχικό τρόπο ο Πρόεδρος, κατ’ εντολή της Διοίκησης, όχι μόνο δεν μας έδωσε για ένα λεπτό το λόγο επί της διαδικασίας, αλλά και εφάρμοσε μια απαράδεκτη διαδικασία, με τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να καλούνται τοποθετηθούν μετά από όλους τους αντιπεριφερειάρχες και σε μόλις 6 λεπτά, τη στιγμή που ο Περιφερειάρχης κατά την εισηγητική του ομιλία έλαβε το λόγο για πάνω από 50 λεπτά!

Με βάση όλα τα παραπάνω, γίνεται κατανοητό, ότι η αποχώρηση των τεσσάρων εκλεγμένων περιφερειακών συμβούλων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ήταν μονόδρομος, σαν μια ελάχιστη κίνηση μη αποδοχής της πρόσκλησης των αμετανόητων χρυσαυγιτών στη δημόσια συνεδρίαση και τη μετατροπή της σε φιέστα, με ευθύνη της Διοίκησης, του Περιφερειάρχη και του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Για την ολοκληρωμένη ενημέρωση του λαού της περιοχής μας αλλά και των ΜΜΕ, σας αποστέλλουμε την τοποθέτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» επί του απολογισμού πεπραγμένων της ΠΚΜ για το 2020.