Να δυναμώσει η φωνή υποστήριξης των αιτημάτων των εργαζομένων, των ανέργων, των μικρομεσαίων αγροτών

Τη σημασία της ενίσχυσης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ώστε να αντιπαρατεθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι εκλεγμένοι απέναντι στο ενιαίο αντιλαϊκό μπλοκ που χτίζεται από την κυβερνητική πολιτική και τις περιφερειακές και δημοτικές αρχές, επισήμανε ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μιλώντας στο κανάλι «ΔΙΟΝ» και την εκπομπή «Ξεκινάμε Μαζί».

Όπως τόνισε, οι Περιφέρειες είναι κομμάτι του ενιαίου αντιλαϊκού κρατικού μηχανισμού, όντως ικανότατες να προωθούν τα συμφέροντα των λίγων και ανίκανες να προστατεύσουν την ανθρώπινη ζωή, τις περιουσίες, το φυσικό περιβάλλον, όπως είδαμε και πρόσφατα με τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες. Σε αυτό το αντιλαϊκό πλαίσιο συντάσσεται και η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας. Για αυτό είναι κρίσιμο να δυναμώσει μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο η διεκδίκηση για έργα που τόσο λείπουν από την Περιφέρεια, αλλά και συνολικά να δυναμώσει η φωνή υποστήριξης των αιτημάτων των εργαζομένων, των ανέργων, των μικρομεσαίων αγροτών. Αποδυναμώνοντας τις φωνές που στηρίζουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα και «σφυρίζουν αδιάφορα» στα δίκαια αιτήματα, στη λογική ότι «δεν είναι στην ευθύνη μας», όπως για παράδειγμα γίνεται σήμερα με το βάρβαρο αντεργατικό νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες και το έμπειρο και καταρτισμένο εργατικό και επιστημονικό δυναμικό της περιοχής που εγκλωβίζεται σε ένα συγκεκριμένο δρόμο ανάπτυξης, που δεν μπορεί να δώσει διέξοδο σε όλο αυτό τον κόσμο, γιατί έχει στο επίκεντρό του την κερδοφορία των λίγων. Επισημαίνοντας ότι οι επενδύσεις που γίνονται σήμερα έχουν μοναδικό κριτήριο το ποσοστό κέρδους του επενδυτή και για αυτό για κάθε μια επένδυση που γίνεται κλείνει μια άλλη παραγωγική υποδομή. Η ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» μπορεί να δυναμώσει την αμφισβήτηση αυτού του δρόμου ανάπτυξης, να εκφράσει τον προβληματισμό για το «πού πάνε τα πράγματα».

Τέλος, στο πλαίσιο της συνέντευξης ανέπτυξε τις διεκδικήσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε σχέση με διάφορα ζητήματα, όπως της αντισεισμικής θωράκισης και της ενεργειακής στρατηγικής της χώρας.