Σ. Αβραμόπουλος: Να κάνουμε τη διαφορά για να δυναμώσει ο δρόμος της ανατροπής

«Με ισχυρό ΚΚΕ και “Λαϊκή Συσπείρωση” και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονία μπορούμε να κάνουμε τη πραγματική διαφορά, για να δυναμώσει ο αγώνας, η ελπίδα, ο δρόμος της ριζικής ανατροπής», σημείωσε ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» μιλώντας σε μεγάλη συγκέντρωση στην πόλη των Σερρών.

Στη συγκέντρωση μίλησε επίσης η Φιλιώ Σαραντίδου, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Σερρών και χαιρέτισε η Έλενα Τούσκα, υποψήφια δήμαρχος Σερρών με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ενώ έγινε και παρουσίαση των περιφερειακών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κεντρικής Μακεδονίας για την ΠΕ Σερρών.

«Με αισιοδοξία και μαχητικότητα μπαίνουμε στην τελική ευθεία της σημαντικής πολιτικής μάχης των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών που είναι μπροστά μας», είπε στην ομιλία του ο Σωτήρης Αβραμόπουλος. Στο φόντο των εγκληματικών γεγονότων στη Θεσσαλία, ο Σ. Αβραμόπουλος εξέπεμψε κόκκινο συναγερμό και για την περιοχή των Σερρών που έχει ζήσει καταστροφικά για την περιοχή πλημμυρικά φαινόμενα.

Η αντιπλημμυρική προστασία στην περιοχή δε βρίσκεται σε καλύτερο σημείο από τις πληγείσες περιοχές, είπε. «Χαρακτηρίζεται από την απουσία ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού με διασφαλισμένη χρηματοδότηση και ένα σαφές και σύντομο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των αναγκαίων έργων, από καθυστερήσεις χρόνων ακόμα και για γνωστά και “ώριμα” έργα. Οι πόροι, που διατίθενται μέσω του προϋπολογισμού της Περιφέρειας (τεχνικό πρόγραμμα και εθνικό σκέλος του ΠΔΕ που διαχειρίζεται η ΠΚΜ) κάθε χρόνο για αντιπλημμυρική προστασία και αντίστοιχες μελέτες, είναι ελάχιστοι.

Αντίστοιχα, ελάχιστα έργα εντάχθηκαν στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ – ΕΣΠΑ) 2014-2020 αποκαλύπτοντας και με αυτόν τον τρόπο ότι αντίστοιχα έργα δεν είναι επιλέξιμα σε μεγάλη κλίμακα».

Η ψήφος στη “Λαϊκή Συσπείρωση” και στην Κεντρική Μακεδονία στις 8 Οκτώβρη θα είναι ψήφος καταδίκης της εγκληματικής πολιτικής διαδοχικών κυβερνήσεων και διοικήσεων Περιφέρειας και Δήμων, απόρριψης των υποσχέσεων χωρίς αντίκρισμα, ψήφος διεκδίκησης ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής μας και συνολικότερα μιας καλύτερης ζωής», ξεκαθάρισε.

Ο Σ. Αβραμόπουλος έκανε ξεχωριστή αναφορά και στο μεγάλο ζήτημα της άναρχης και ανεξέλεγκτη εγκατάστασης έργων ΑΠΕ που οξύνει την ενεργειακή φτώχεια και συνοδεύεται από πλήθος περιβαλλοντικών προβλημάτων. «Η “Λαϊκή Συσπείρωση” είναι η δυνατή φωνή των εργαζόμενων μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Στηρίζουμε σταθερά τα δίκαια αιτήματα, είμαστε δίπλα στους αγώνες με το λαό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «η ΠΕ Σερρών βρίσκεται και την τελευταία διετία στο στόχαστρο των “πράσινων” επενδυτών, με το Δήμο Σιντικής να επιβαρύνεται περισσότερο».

Όπως σημείωσε «ιδιωτικά έργα ΑΠΕ χωροθετούνται άναρχα, εκεί που συμφέρει τους επενδυτές, με αρνητικές τελικά επιπτώσεις στο περιβάλλον και όχι μόνο. Για αυτό ευθύνονται η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, που συνδιαμόρφωσαν και προωθούν στην Ελλάδα τη στρατηγική της ΕΕ για τη λεγόμενη “Πράσινη Ανάπτυξη”. Κατευθύνσεις που στηρίζει και η διοίκηση Τζιτζικώστα αλλά και οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Με βασικό κριτήριο τη θέση μας ενάντια στην εμπορευματοποίηση της ενέργειας, σταθήκαμε ενάντια σε όλα αυτά. Ταυτόχρονα αναδείξαμε και μια σειρά από αρνητικές επιπτώσεις που σταθερά υποβαθμίζονται στις ΜΠΕ που υποβάλλουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Τέτοιες είναι οι επιπτώσεις στη χλωρίδα και πανίδα της περιοχής και οι επιπλέον κίνδυνοι από τη χωροθέτηση έργων ΑΠΕ μέσα ή κοντά σε περιβαλλοντικά προστατευόμενες περιοχές. Αναδείξαμε το ζήτημα της αλλαγής χρήσης εκτεταμένων εκτάσεων γης, που προηγούμενα χρησιμοποιούνταν για γεωργία και βόσκηση, τις επιπτώσεις στο εισόδημα των μικρών κτηνοτρόφων.

Αποκαλύψαμε πως ο σημερινός, άναρχος τρόπος αδειοδότησης και χωροθέτησης, η απουσία επιστημονικού κεντρικού σχεδίου καταλήγουν στην κατάληψη συνεχόμενων εκτάσεων μεγέθους μεγαλύτερου από αυτό οικισμών της περιοχής. Χτυπήσαμε το καμπανάκι του κινδύνου για την πιθανή αύξηση του πλημμυρικού κινδύνου, εξαιτίας των αλλαγών στη μορφολογία του εδάφους στις περιοχές εγκατάστασης των έργων ΑΠΕ, που σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις διατρέχονται από ρέματα.

Συνολικά για όλα τα ζητήματα που αφορούν την ΠΕ, θα συνεχίσουμε και το επόμενο διάστημα να βρισκόμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία και διάλογο, σε κοινή δράση με όσες και όσους αγωνιούν, προβληματίζονται για την περιοχή τους, διεκδικούν βελτίωση της κατάστασης! Στο δίλλημα τα κέρδη τους ή οι ζωές μας επιλέγουμε τις ζωές μας και αυτό διαπερνά όλη μας της δράση, την παρουσία μας μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο όλο το προηγούμενο διάστημα, σημείωσε.

Δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό! Είναι δεδομένο ότι τα προβλήματα μπορούν να λυθούν μόνο με αγώνα, με κινητοποίηση! Απαιτείται σύγκρουση και οργάνωση, περισσότεροι εκλεγμένοι με τη “Λαϊκή Συσπείρωση” παντού!», επισήμανε ο Σ. Αβραμόπουλος. (δείτε βίντεο εδώ)

«Αρκετά με το “πάμε κι όπου βγει”. Ήρθε η ώρα “να πάμε αλλιώς”! Ψηφίζουμε “Λαϊκή Συσπείρωση” σε δήμους & Περιφέρειες Ενισχύουμε το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής αυτό είναι το θετικό αποτέλεσμα που μπορεί να καταγραφεί την επόμενη μέρα των εκλογών», σημείωσε στην ομιλία της η Φιλιώ Σαραντίδου.

Αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλα εκείνα τα απαραίτητα έργα και υποδομές που διεκδικεί η «Λαϊκή Συσπείρωση» με γνώμονα τις μεγάλες λαϊκές. «Συνεχίζουμε δυναμικά, βάζουμε ισχυρά εμπόδια στις πολιτικές που βάζουν τα κέρδη των λίγων πάνω από τις ζωές μας», είπε η Φ. Σαραντίδου. (δείτε βίντεο εδώ)

«Στις 8 Οκτωβρίου μπορούμε να βάλουμε μπροστά τις ανάγκες μας και με κριτήριο αυτές, η “Λαϊκή Συσπείρωση” να γίνει η φωνή του Σερραϊκού λαού», σημείωσε στο χαιρετισμό της η Έλενα Τούσκα. (δείτε βίντεο εδώ)

Στην διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν και οι υποψήφιοι της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών με την «Λαϊκή Συσπείρωση» Κεντρικής Μακεδονίας.

Γιάννης Αναγνώστου Γιάννης, 59 ετών, Δάσκαλος στο 20ο Δημ. Σχ. Σερρών. Εκλεγμένος επί σειρά ετών με το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών στο Δ.Σ. του συλλόγου εκπαιδευτικών ΠΕ Σερρών ́ ́Εμ. Παπάς ́ ́ και αντιπρόσωπος του συλλόγου στα συνέδρια της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Βάσια Ανδρινοπούλου, 30 ετών, εργαζόμενη στον Επισιτισμό.

Κωνσταντίνος Δαγκούλης, 27 ετών, αγρότης.

Πέτρος Δίμηζας, 40 ετών, υπάλληλος Cosmote. Απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολογίας του ΤΕΙ Καβάλας και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του Τμήματος Ρομποτικής του ΔΙΠΑΕ Σερρών. Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Ν. Ζίχνης. Εργάζεται. Είναι μέλος του ΔΣ του Σωματείου Κεντρικής Μακεδονίας των εργαζομένων στην εταιρεία COSMOTE TechnicalServices (CTS).

Στέλλα – Σοφία Ιωσηφίδου, 49 ετών, δημοτική υπάλληλος, βρεφονηπιοκόμος.

Βίκυ Κουλτσιάκη, 57 ετών, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής. Εθελόντρια στον Σταθμό Στήριξης Οικογένειας και Εφήβων στον Δήμο Θερμαϊκού.

Κωνσταντίνος Μπαρμπούτης, 83 ετών, συνταξιούχος ιατρός.

Αλεξία Μπούμπα, 46 ετών, οικονομολόγος, δημόσιος υπάλληλος.

Φιλιώ Σαραντίδου, 51 ετών, υπάλληλος Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης. Μέλος ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΣ, πρόεδρος Παραρτήματος ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Σερρών.

Χρήστος Σοφιάδης, 66 ετών, συνταξιούχος λογιστής.

Έφη Σπέντζου, 38 ετών, ιατρός παθολόγος ΕΣΥ. Γραμματέας ΕΝΙΝΣ (Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ν. Σερρών), μέλος ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Σερρών.

Θεόδωρος Σταϊκόπουλος, 26 ετών, αυτοαπασχολούμενος μουσικός.

Περιοδεία του Σωτήρη Αβραμόπουλου στις Σέρρες

Επίσης ο ο Σωτήρης Αβραμόπουλος περιόδευσε στην πόλη των Σερρών, μαζί με τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Φιλιώ Σαραντίδου, Έφη Σπέντζου και Αλεξία Μπούμπα και Βαγγέλη Παπαμιχάλη υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Σερρών.

Στο νοσοκομείο Σερρών επισκέφτηκε τις τεχνικές υπηρεσίες και συναντήθηκε και με την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών .Εργαζόμενοι και οι υγειονομικοί περιέγραψαν στο κλιμάκιο και με τα πιο μελανά χρώματα την εγκατάλειψη όλων των τεχνικών υπηρεσιών και των κλινικών του Νοσοκομείου.

Βασικό πρόβλημα η στελέχωση σε προσωπικό αλλά και υποδομές όπως σημείωσαν οι εργαζόμενοι στην τεχνική υπηρεσία του Νοσοκομείου στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα των τεχνικών υπάρχουν μόλις 29 άτομα η πλειοψηφία τους μάλιστα συμβασιούχοι, ενώ λείπουν πολλές ειδικότητες (όπως π.χ. του ψυκτικού), ενώ λόγω της έλλειψης προσωπικού δεν υπάρχει απογευματινή βάρδια.

Το ιατρικό προσωπικό καλύπτει μόλις το 57% του οργανογράμματος ενώ μέσα σε αυτά (όπως είχε καταγγείλει και το προηγούμενο διάστημα και η ΕΝΙΣ) έρχεται να προστεθεί και η υποστελέχωση μέσω των μετακινήσεων όπως οι πρόσφατες μετακινήσεις παθολόγων από το νοσοκομείο των Σερρών προς το Νοσοκομείο της Δράμας. Πρόσφατα επίσης έκλεισε και η ουρολογική κλινική μετά την παραίτηση και του τελευταίου ουρολόγου . Η κατάσταση είναι απελπιστική, είπαν οι γιατροί στο κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης. Η εξάντληση τους μέσω και της υπερεντατικοποίηση έχει οδηγήσει πολλούς υγειονομικούς σε παραιτήσεις.

«Όλο το προηγούμενο διάστημα η “Λαϊκή Συσπείρωση” ήταν η φωνή των υγειονομικών και των εργαζομένων μέσα στο Περιφερειακό Συμβουλίου αλλά και στους δήμους. Αναδείξαμε τα προβλήματα. Απαιτείται γενναία ενίσχυση και στήριξης των υποδομών υγείας και όλων των κοινωνικών δομών με σταθερή κρατική χρηματοδότηση και προσλήψεις στο ύψος των αναγκών και όχι με τα ψίχουλα που κατευθύνονται μέσω ΕΣΠΑ. Η ψήφος στην “Λαϊκή Συσπείρωση” μπορεί να είναι ψήφος καταδίκης της αντιλαϊκής και εγκληματικής πολιτικής και στον τομέα τη υγείας και γενικότερα», σημείωσε σε δήλωση του ο Σωτήρης Αβραμόπουλος. (δείτε βίντεο εδώ)

Στη συνέχεια το κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωση» βρέθηκε στο εργοστάσιο επεξεργασίας μετάλλου «ΠΑΝ ΜΕΤΑΛ» όπου μίλησε με εργαζόμενους της επιχείρησης . Μιλήσαμε με τους εργαζόμενους για όλα όσα αφορούν την ζωή τους με πρώτο και κύριο την ασφάλεια στους χώρους δουλείας στο φόντο και των δυο θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων από τον κλάδο του Μέταλλου στην Μαγνησία ενώ εργάζονταν κυριακάτικα. Ο Σωτήρης Αβραμόπουλος κάλεσε τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικό παρόν και στην απεργία της Πέμπτης 21 Σεπτέμβρη ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο – έκτρωμα και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στην πλ. Ελευθερίας. (δείτε βίντεο εδώ)

Η περιοδεία του κλιμακίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη του στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Σερρών (ΔΕΥΑΣ).

«Μια από τις προτεραιότητες που βάζουμε ως “Λαϊκή Συσπείρωση” και στην ΠΕ Σερρών είναι το μεγάλο ζήτημα με τα αντιπλημμυρικά έργα αλλά και την εμπορευματοποίηση του νερού και την διαχείριση των υδάτινων πόρων γι αυτό και επιλέξαμε να βρεθούμε σήμερα στην ΔΕΥΑΣ, είπε σε δήλωση της η Φιλιώ Σαραντίδου. (δείτε βίντεο εδώ)

Περιοδεία στη Θέρμη

Περιοδεία στο Κέντρο Υγείας Θέρμης πραγματοποίησε επίσης αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κεντρικής Μακεδονίας με επικεφαλής τον Σωτήρη Αβραμόπουλο, μαζί με τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Θεσσαλονίκης Ελένη Μπακιρλη, Τάσο Λίθαρη, Χαρά Μακρή, Βασίλη Ρέβα και τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Θέρμης, Αριστείδη Θάνο.

Για μια ακόμη φορά βασικό θέμα της συζήτησης με τους εργαζόμενους του ΚΥ ήταν οι χρόνιες τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές, κατάσταση που κυριαρχεί σε όλες τις δομές Υγείας της χώρας. Αναδείχθηκε η ανάγκη για αγώνα και μέσα από τα όργανα διοίκησης του κράτους για την άμεση κάλυψη των αναγκών, η ανάγκη για περισσότερους εκλεγμένους με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στους Δήμους και τις Περιφέρειες όλης της χώρας.

Στην συνέχεια το κλιμάκιο συνέχισε την περιοδεία τους στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) Θέρμης όπου ξεχώρισαν τα ειδικά ζητήματα του κλάδου όπως το αίτημα για βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα. Επίσης αναδείχθηκε η ανάγκη συμμετοχής στην απεργία των εργατικών σωματείων την Πέμπτη ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο έκτρωμα.