Αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους φοιτητές του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας

Δελτίο Τύπου

 

Στην κινητοποίηση, 14/4, των φοιτητών για τον απαράδεκτο σχεδιασμό κατάργησης και συγχώνευσης Τμημάτων του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας (ΔΙ.ΠΑ.Ε) παραβρέθηκε και εξέφρασε την αλληλεγγύη της αντιπροσωπεία Περιφερειακών Σύμβουλων εκλεγμένων με την «Λαϊκή Συσπείρωση Κεντρικής Μακεδονίας».

Ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης Κεντρικής Μακεδονίας» στο σύντομο χαιρετισμό του προς τους αγωνιζόμενους φοιτητές τόνισε τα εξής:

 

«Εμείς, οι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση Κεντρικής Μακεδονίας» ενώνουμε τις φωνές μας με τις φωνές των φοιτητών, των εργαζόμενων, των καθηγητών του ΔΙ.ΠΑ.Ε και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα σας.

Ο απαράδεκτος σχεδιασμός για το κλείσιμο και τη συγχώνευση των Τμημάτων δεν θα περάσει! Οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι δεν είναι πειραματόζωα για την εφαρμογή μιας βαθιά αντιεκπαιδευτικής και αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται από διαδοχικές κυβερνήσεις. Δεν μπορεί κανένας να παίζει με τις αγωνίες, με τα όνειρα νέων ανθρώπων και των οικογενειών τους που θέλουν να σπουδάσουν και αύριο να εργαστούν με αξιοπρεπείς όρους πάνω στο αντικείμενο τους.

Δεν είναι δυνατόν την ώρα που υπάρχουν ελάχιστοι επιθεωρητές περιβάλλοντος  στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να καταργείται το Τμήμα των Μηχανικών Περιβάλλοντος. Δεν είναι δυνατόν την ώρα που δίνεται πακτωλός δις στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους στη βιομηχανία, στην πληροφορική και στις τηλεπικοινωνίες να συγχωνεύονται αντίστοιχα τμήματα στο ΔΙ.ΠΑ.Ε να μη δίνονται τα απαραίτητα κονδύλια για υποδομές, επιστημονικό προσωπικό, για τη στήριξη των φοιτητών και των οικογενειών τους.

Το δίκιο είναι με την πλευρά των φοιτητών, των παιδιών των λαϊκών οικογενειών που βρίσκονται στο δρόμο και είναι ήδη νικητές γιατί η φωνή τους ακούγεται δυνατά μέρες τώρα στην πόλη μας.

Όλοι μαζί, εργαζόμενοι και φοιτητές είμαστε πιο δυνατοί και θα καταφέρουμεόχι μόνο να παρθεί πίσω από την κυβέρνηση αυτός ο απαράδεκτος σχεδιασμός αλλά και την ουσιαστική αναβάθμιση των σχολών και των τμημάτων όσον αφορά το περιεχόμενο σπουδών, την υλικοτεχνική υποδομή, την απαραίτητη στήριξη για να έχουν οι φοιτητές δωρεάν σίτιση, στέγαση  μεταφορές στις δύσκολες συνθήκες που ζούμε.

Καλή δύναμη για τους αγώνες που έχουμε μπροστά, για την απαιτητική προσπάθεια που κάνετε όλες και όλοι σας για να κατακτήσετε την επιστημονική γνώση στο αντικείμενο που έχετε επιλέξει».

 Τέλος, ο Σ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο πρέπει να ασκήσει τη μέγιστη δυνατή πίεση και να εκφράσει έμπρακτα τη στήριξη του στα δίκαια αιτήματα των φοιτητών. Ταυτόχρονα δήλωσε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση Κεντρικής Μακεδονίας» θα καταθέσει ως ψήφισμα τα αιτήματα των φοιτητών στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πρέπει να πραγματοποιηθεί δια ζώσης και να συμμετάσχουν και οι φοιτητές.