Κατερίνη: Προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ

Σε συγκέντρωση στην Κατερίνη, μίλησαν το βράδυ της Πέμπτης 8 Μάη, η Θεανώ Καπέτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια Ευρωβουλευτής, ο Αλέκος Ρούτσας, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας με την «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Χαράλαμπος (Μπάμπης) Παπαδόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης, επίσης με την «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στην ταξική πολιτική που ασκείται σε βάρος του Λαού και υλοποιείται από τους πολιτικούς υπηρέτες, το Κράτος και τους μηχανισμούς του, που όλοι είναι στην υπηρεσία της άρχουσας τάξης, αναφέρθηκε ο Αλέκος Ρούτσας. «ΕΕ – Κυβέρνηση – Περιφέρειες-Δήμοι αποτελούν τους κρίκους μιας αλυσίδας, που δένει το Λαό. Oι υποψήφιοι είτε εμφανίζονται ως οι εκλεκτοί των κομμάτων τους, είτε ως ακομμάτιστοι, ανεξάρτητοι, απολίτικοι ή αποκλειστικά “αυτοδιοικητικοί”, είναι ένθερμοι περιπατητές του ευρωμονόδρομου και υπερασπιστές των αξιών της αντιλαϊκής αυτής διακρατικής συμμαχίας. Και πρωτοστατούν στην εφαρμογή των αντιλαϊκών επιλογών», είπε.

katerinh_kke_ekloges_sygentrosh_2

Ο Χαράλαμπος Παπαδόπουλος σημείωσε μεταξύ άλλων: «Το 2009, όταν συνενώθηκαν οι έξι δήμοι της περιοχής μας και συνέπτηξαν τον “καλλικρατικό” Δήμο Κατερίνης, δημιούργησαν στην πραγματικότητα μια μεγαλύτερη αγορά προκειμένου να δοθούν ανάσες στο μεσαίο και μεγάλο κεφάλαιο. Για το λαό της Κατερίνης και της γύρω περιοχής μόνο δεινά και νέα βάρη: αυξήσεις στα δημοτικά τέλη και στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΚ κατά 20% και 25% αντίστοιχα, γενίκευση της μερικής απασχόλησης, πολύμηνη καθυστέρηση δεδουλευμένων σε εργαζόμενους στο Δήμο, κατασκευή έργων με κριτήριο την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων που τα κατασκευάζουν, όπως ο περιφερειακός δρόμος-«γιοφύρι της Άρτας» στον οποίο αναμένεται να επιβληθούν διόδια, έργα επίσης που οδηγούν σε επιδείνωση της ποιότητας ζωής, όπως συνέβη με την πρόσφατη «ανάπλαση» της πιο πυκνοκατοικημένης συνοικίας, των Αστικών. Μόνος δρόμος για τους δημότες είναι η οργάνωση του λαϊκού αγώνα σε ταξική κατεύθυνση, το δυνάμωμα του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ στην Κατερίνη και παντού. (…) Το κίνημά μας έχει μεγάλη ιστορική παρακαταθήκη, αλλά και παρόν, με κορυφαία στιγμή τη μόνη πραγματική λαϊκή τοπική αυτοδιοίκηση που γνώρισε ο τόπος μας τα χρόνια της εποποιίας της Αντίστασης στην Ελεύθερη Ελλάδα”.

Στην ομιλία της η Θεανώ Καπέτη τόνισε ότι “κριτήριο στην κάλπη στις εκλογές δεν μπορεί παρά να είναι η θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, την ΕΕ, η οικονομική καπιταλιστική κρίση και η διέξοδος απ’ αυτήν, οι θέσεις των κομμάτων, η πολιτική και πρακτική που ακολούθησαν και ακολουθούν”. Κάλεσε το λαό να σκεφτεί “τι έφερε η πολιτική της ΕΕ, πολιτική που την επεξεργάστηκαν και την υλοποίησαν από κοινού σοσιαλδημοκρατικά, φιλελεύθερα και «αριστερά» κόμματα, τύπου ΣΥΡΙΖΑ. Έφερε δεινά για τις εργατικές λαϊκές οικογένειες, κέρδη για τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους”.

Υπογράμμισε ότι “οι εργαζόμενοι έχουν συγκεντρώσει αρκετή πείρα και μπορούν να καταλάβουν, ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη για τον καπιταλισμό που να μη στηρίζεται πάνω στην ελαστική εργασία, στη δουλειά χωρίς δικαιώματα, με μισθούς πείνας και μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Τώρα που τα καπιταλιστικά κράτη της ΕΕ έχουν δυσκολίες να αντιμετωπίσουν την κρίση, την όποια αναιμική ανάπτυξη, τους ανταγωνισμούς, πρέπει οι λαοί να παρέμβουν αποφασιστικά και να μην τους δώσουν τα περιθώρια να συνεχίσουν την αντιλαϊκή επίθεση.

Ο δανεισμός και το κούρεμα του χρέους δοκιμάστηκαν στη χώρα μας. Ο λαός πλήρωσε και πληρώνει ακριβά.

Είτε λοιπόν προχωρήσει η πρόταση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είτε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι καθαρό ότι θα έχουμε νέα πακέτα αντιλαϊκών μέτρων”.

Ξεκαθάρισε ότι “σήμερα η προοπτική με ελπίδα για το λαό βρίσκεται στην αναγέννηση μιας μεγάλης λαϊκής συμμαχίας που θα παλέψει για να αδρανοποιηθούν οι αντιλαϊκοί νόμοι, θα συμβάλει στον αγώνα για να αναχαιτιστεί η αντιλαϊκή επίθεση, τα απανωτά αντιλαϊκά μέτρα, για να ανοίξει ο μόνος δρόμος που μπορεί να διασφαλίσει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών”.

Και κάλεσε το λαό να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ παντού στην Ευρωβουλή, στη Βουλή, στους δήμους και στις περιφέρειες, στα σωματεία, στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές γιατί είναι εγγύηση για ισχυρή αντιπαράθεση απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση, στην πολιτική της ΕΕ, των μονοπωλίων. «Ενας τέτοιος αγώνας είναι ο μόνος που μπορεί να δώσει διέξοδο στο λαό, να τον βγάλει όρθιο και πραγματικό νικητή από την κρίση».

Το ΚΚΕ είναι εγγύηση γιατί παλεύει με επίκεντρο τα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα, δεν κουράζεται, αντέχει. Η ισχυροποίησή του θα βρει το λαό πιο ετοιμοπόλεμο την επομένη των εκλογών.

Παρά τον αρνητικό συσχετισμό δύναμης, παλεύει με πίστη στη δύναμη της εργατικής τάξης, για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.

Παλεύει για την αύξηση των μισθών και των συντάξεων, τις Συλλογικές Συμβάσεις, τα εργατικά, λαϊκά δικαιώματα.

Στέκεται στο πλευρό της αγροτιάς, για να μη χάσουν το σπίτι τους, το βιος τους από τις τράπεζες, τους μεγαλέμπορους και τους βιομήχανους αγροτικών εφοδίων.

Στέκεται στο πλευρό των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών και εμπόρων, κατά των μονοπωλίων που τους συντρίβουν, κατά της αισχροκέρδειας των τραπεζών και της σκληρής φορολογίας».