Μαζική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Βέροια

Μαζική και με παλμό ήταν η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Βέροια, το βράδυ της Παρασκευής 9 Μάη.

Xαιρετισμό στη συγκέντρωση απεύθυνε ο Γιώργος Μελιόπουλος υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας, που ανάμεσα στ’ άλλα υπογράμμισε: «Τα προηγούμενα χρόνια η Λαϊκή Συσπείρωση ανάδειξε μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο τι σημαίνει “Καλλικράτης” και καταψήφισε τους αντιλαϊκούς προϋπολογισμούς. Απαίτησε τη σταδιακή μείωση των δημοτικών τελών στην κατεύθυνση κατάργησης τους. Υπερασπίστηκε το δικαίωμα των εργαζομένων με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και όχι την κοροϊδία του μοιράσματος της ανεργίας μέσω δίμηνων ή πεντάμηνων συμβάσεων, των ελαστικών εργασιακών σχέσεων της κοινωφελούς εργασίας χωρίς δικαιώματα. Στάθηκε δίπλα στους εργαζόμενους που βρέθηκαν απολυμένοι (π.χ. σχολικοί φύλακες). Καταψήφισε την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στο Βέρμιο από μεγάλες εταιρίες και ανέδειξε το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης της ενέργειας που θα έχει ως άμεση συνέπεια την υπέρογκη αύξηση της ήδη ακριβής ηλεκτρικής ενέργειας. Απαίτησε την δημιουργία νέων παιδικών σταθμών, την κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς και την ικανοποίηση του δικαιώματος πρόσβασης σε αυτούς όλων των παιδιών. Βρέθηκε πλάι στους εργαζόμενους στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι”. Απαίτησε από τη δημοτική αρχή να μπει μπροστά στον αγώνα και να στηρίξει κάθε λαϊκή οικογένεια που έχει κομμένα ρεύμα»…

kke-veroia-1Χαιρετίζοντας με τη σειρά του ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Σάκης Τσίτσης αναφέρθηκε στα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργάτες, οι επαγγελματοβιοτέχνες και οι φτωχομεσαία αγροτιά της Ημαθίας και κάλεσε με ενιαίο πολιτικό και ταξικό κριτήριο να ψηφιστούν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Σωτήρης Ζαριανόπουλος, που υπογράμμισε:

«Μπήκαμε πια στη τελική ευθεία πριν από τις τριπλές εκλογές. Και όπως σε κάθε προεκλογική περίοδο μπήκαμε σε φάση ακόμα μεγαλύτερης συσκότισης της αλήθειας από πολλούς για να υφαρπάξουν πάλι την ψήφο του λαού, να τη στρέψουν από την επομένη ενάντια στον ίδιο το λαό.

ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα που υποστηρίζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, με άθλια εκβιαστικά διλήμματα ξεκατινιάζονται για τα εκλογικά ποσοστά. Η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ καλώντας σε κυβερνητική σταθερότητα για να συνεχίσει το θεάρεστο έργο της εξαθλίωσης του λαού. Ο δε ΣΥΡΙΖΑ με το σύνθημα “στις 25 ψηφίζουμε, στις 26 φεύγουν” καλλιεργώντας αυταπάτες ότι από την επομένη των εκλογών θα εκλείψουν όλα τα προβλήματα που βασανίζουν τη λαϊκή οικογένεια.

Όλοι τους, προσβάλουν βάναυσα τον πόνο του άνεργου, του απλήρωτου, του εργαζόμενου με μισθό – ψίχουλα, του αγρότη που ξεριζώνεται, του αυτοαπασχολούμενου που έκλεισε ή κρατά με τα δόντια το μικρομάγαζο του που το χτύπησε η λαϊκή φτώχεια, του νέου που δεν βλέπει κανένα φως σε κανένα τούνελ και ευελπιστεί μόνο στην ξενιτιά και τη μετανάστευση όπως οι παππούδες του. Όλοι τους πρέπει να πάρουν απάντηση από το λαό, και στις κάλπες. Να καταδικαστούν. Να πληρώσουν για τα ψέματα που όλοι τους, τόσα χρόνια έλεγαν για τον παράδεισο της ΕΕ που ναι, αποδείχθηκε παράδεισος αλλά μόνο για τους μεγάλους των επιχειρήσεων και του χρήματος. Αλλά κόλαση για το λαό. Η λαϊκή τιμωρία τους να σημάνει μαζική ψήφο στο ΚΚΕ για την Ευρωβουλή, στη Λαϊκή Συσπείρωση στη περιφέρεια και τους δήμους. Στο κόμμα που δεν κορόιδεψε, προειδοποίησε για τις δραματικές συνέπειες του “ευρωμονόδρομου”. Δεν τις στήριξε, δεν τις ψήφισε όπως ΟΛΟΙ οι άλλοι. Δικαιώθηκε. Πάλεψε με όλες τις δυνάμεις του απέναντι σ’ αυτές, για την προστασία του λαού, για τα δίκια του. Και όλοι ξέρουν ότι θα το κάνει και από εδώ και πέρα. Και είναι για το συμφέρον του λαού, δυνάμωμα του αγώνα του, η ισχυροποίησε του ΚΚΕ και στις εκλογές που έρχονται».