Δελτίο Τύπου για το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Κεντρικής Μακεδονίας» στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των φοιτητών, εκπαιδευτικών, γονέων και εργαζόμενων που κινητοποιούνται και εναντιώνονται ρητά στο Νόμο έκτρωμα που θέλει να περάσει η κυβέρνηση για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Είναι αγώνας δίκαιος καθώς έχει να κάνει με τις ζωές εκατομμυρίων παιδιών των λαϊκών οικογενειών και δεν μπορεί να αφήνει κανέναν αμέτοχο.

Σε αυτή την κατεύθυνση, η Λαϊκή Συσπείρωση στο σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο κατέθεσε ψήφισμα , ώστε να τοποθετηθούν και να πάρουν θές.η όλα τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου

Αντί απάντησης, η Διοίκηση του κ Τζιτζικώστα δεν έβαλε καν για συζήτηση το ψήφισμα, δηλώνοντας ότι δεν μπορούν να συζητιούνται θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης  πέραν από αυτά που θεωρούνται «εθνικά ζητήματα».  

Δεν μας κάνει καμιά εντύπωση αυτή τους η στάση. Άλλωστε κυβερνητική παράταξη είναι και εναρμονίζεται με όλες τις κατευθύνσεις της κυβέρνηση και της ΕΕ, όχι μόνο για την εκπαίδευση των παιδιών μας, αλλά και για όλα τα ζητήματα που καίνε την λαϊκή οικογένεια. Άλλωστε, την ίδια στάση κρατάει για την κατάντια των νοσοκομείων, των δομών πρόνοιας κοκ. 

Ταυτόχρονα δεν μας κάνει καμιά εντύπωση η στάση και η αντίδραση του Κυριλλίδη, επικεφαλής της παράταξης «Μακεδονία Μπροστά», γνωστού πρώην ΟΝΝΕΔίτη και νυν στέλεχος του ναζιστικού μορφώματος του καταδικασμένου ναζιστή Κασσιδιάρη. Μέσα σε όλο το φιλοκυβερνητικό παραλήρημα του, έφτασε σε σημείο να κατηγορήσει τους φοιτητές που κινητοποιούνται λέγοντας πως οι καταλήψεις είναι που «σπρώχνουν τα Ελληνόπουλα στα ιδιωτικά πανεπιστήμια». Πιο καλό λαγό και υποστηριχτή δεν θα μπορούσε να βρει η κυβέρνηση. Άλλωστε είναι γνωστή η στάση και αυτού του φασιστικού μορφώματος ως μακρύ χέρι του συστήματος, ιδιαίτερα σε στρατηγικά ζητήματα και κατευθύνσεις της ΕΕ.

Εμείς σαν «Λαϊκή Συσπείρωση Κεντρικής Μακεδονίας» θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε στην πράξη τις κινητοποιήσεις και τα δίκαια αιτήματα των φοιτητών, των μαθητών, των εργαζόμενων αλλά και των βιοπαλαιστών αγροτών που βρίσκονται και αυτοί σε αγωνιστικό αναβρασμό.