Παρουσίαση των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα στην κεντρική βιβλιοθήκη του Δήμου, η “Λαϊκή Συσπείρωση” Δήμου Θεσσαλονίκης, όπου παρουσιάστηκε και το μεγαλύτερο μέρος των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων μπροστά στις επερχόμενες εκλογές της Τοπικής Διοίκησης. Την ευθύνη του συντονισμού της συνέντευξης είχε ο δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός Άκης Σακισλόγου. Την εισηγητική ομιλία παρέθεσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Σωτήρης Ζαριανόπουλος, όπου μεταξύ άλλων τόνισε:

«Η  επίσκεψη Τσίπρα στα Σκόπια, η κουστωδία επιχειρηματιών που τον συνόδευσαν κατέδειξαν τι οραματίζονται για τη Θεσσαλονίκη – «Μητρόπολη» : οικονομικό, πολιτικό κέντρο ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στα Βαλκάνια, μαγνήτης αντιδράσεων από αντιπάλους τους (Ρωσία, Κίνα κ.λ.π.). Για τους επιχειρηματίες σημαίνει νέες μπίζνες, φθηνότερα μεροκάματα, δηλ. κι άλλα λουκέτα, κι άλλη ανεργία, όπως και πριν τη κρίση.

Αυτοί είναι οι κερδισμένοι, χαμένος και σε κίνδυνο θα είναι ο λαός.

«Ηγέτες» σ’ αυτή τη γραμμή, σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, επιδιώκουν να αναδείξουν οι ΗΠΑ σύμφωνα με την έκθεση του Στέητ Ντηπάρτμεντ. Αυτή τη ντροπή, ο λαός να την αφήσει στις πλάτες των «προθύμων», ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και δήθεν «αντάρτες» τους.

Γιατί καθημερινότητα της πόλης είναι και οι τσακισμένοι μισθοί και συντάξεις, η φορολεηλασία του λαού για να φοροαπαλάσσονται οι «μεγάλοι», η ανασφάλεια της εργασιακης ζούγκλας, η απαράδεκτη υγεία και παιδεία, οι χιλιάδες πλειστηριασμοί που ετοιμάζουν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ που μαζί ψήφισαν την κατάργηση της όποιας προστασίας.

Καθημερινότητα της πόλης είναι και η μεθοδευμένη  ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, του νερού, των αστικών συγκοινωνιών, η παράδοση ΔΕΘ, παραλίας, στάθμευσης στα ιδιωτικά συμφέροντα. Και εδώ ταυτίζονται ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ. Απλά οι υποψήφιοι τους «παίζουν» με την ονομασία της ιδιωτικοποίησης : εργολάβοι λέει η ΝΔ, δήμοι, ΚΟΙΝΣΕΠ και μετά εργολάβοι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση», στο ΚΚΕ σημαίνει ότι ο λαός δεν δίνει «ελευθέρας» σε όλους αυτούς να φέρουν κι άλλα αντιλαϊκά μέτρα. Μπλόκο στη παράδοση της πόλης και των λειτουργιών της. Μείωση τοπικών φόρων, τελών, χαρατσιών, ανταποδοτικότητας. Ελεύθεροι χώροι για σχολεία, αθλητισμό, πολιτισμό, όχι για ναρκωτικά.

Σημαίνει ανάσες για τον λαό, ανάχωμα στην επίθεση διαρκείας κεφαλαίου, ΕΕ, κυβέρνησης.

Σημαίνει πραγματική απάντηση στην ακροδεξιά και το φασισμό που τροφοδοτούνται από την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, τους εξυπηρετούν για να εγκλωβίσουν το λαό στην ίδια πολιτική. Και γι’ αυτό ο δήθεν «διώκτης» τους, ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο συγκυβέρνησε με ακροδεξιούς αλλά ετοιμάζει αλλαγές για να πέσουν στα «μαλακά» οι χρυσαυγίτες δολοφόνοι.»

 

Ακολούθησαν παρεμβάσεις απο υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που για πρώτη φορά συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης”. Η Γαϊτανίδου Ελευθερία, πρόεδρος του σωματείου εργολαβικών καθαριστριών και φυλάκων Κεντρικής Μακεδονίας μετέφερε την εμπειρία του εργασιακού μεσαίωνα που επέφεραν οι εργολάβοι στις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων. Τόνισε χαρακτηριστικά τον κοινό προσανατολισμό των υποψηφίων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στο Δήμο για να βάλουν εργολάβο στην καθαριότητα.

Από την πλευρά του ο Φίλιππος Μπαντής, αυτοαπασχολούμενος αρτοζαχαροπλάστης και εκλεγμένος Σύμβουλος στην Β’ Δημοτική κοινότητα με τον συνδιασμό “Πρωτοβουλία” του Γιάννη Μπουτάρη αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αυτοαπασχολούμενοι, στην φορομπηχτική πολιτική του Δήμου, αλλά και στα ζητήματα που αφορούν το Β’ Διαμέρισμα, με τις πιο υποβαθμισμένες γειτονιές της πόλης.

Τέλος, ο Γιώργος Τσίντζιλης, καθηγητής Φυσικής Αγωγής, εκλεγμένος στον ΣΕΓΑΣ και μέλος του Δ.Σ του Γ.Σ του ΗΡΑΚΛΗ, ανέδειξε τις τεράστιες ελλείψεις σε ελεύθερους χώρους, σε υποδομές πολιτιστικών και αθλητικών εγκαταστάσεων, τονίζοντας παράλληλα πως είναι πολιτική επιλογή η εγκατάλειψη αυτή.