ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΕΔΕΣΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΛΛΑΣ

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” πραγματοποίησε Εκδήλωση – Παρουσίαση των θέσεών της για τις επικείμενες τοπικές εκλογές & των υποψήφιων για το Δήμο Έδεσσας και την Περιφερειακή Ενότητα  Πέλλας στο κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Έδεσσας (Βαρόσι).

Η εκδήλωση άνοιξε με τοποθέτηση του υποψήφιου Δημάρχου Έδεσσας Μπάμπη Τσιτσάγκα, συνεχίστηκε με ομιλία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Σωτήρη Αβραμόπουλου και ακολούθησαν χαιρετισμοί από τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Γιάννη Μπούφκα και Αλέκο Ουγγρίνο. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι για τον Δήμο Έδεσσας και οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι για την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας:

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στο Δήμο Έδεσσας:

1. Γαϊσίδης Παναγιώτης : Ιδιωτικός Υπάλληλος
2. Γαλαμάρας Θεόδωρος : Αγρότης
3. Γάτσος  Νίκος  : Οικοδόμος
4. Γεωργίου Κωνσταντίνος : Συνταξιούχος Δ.Ε.Η.
5. Γιάγκου Πασχαλίνα ( Λίνα ) : Αγρότισσα
6. Γκίρμπας  Ηλίας : Γεωπόνος – Αγρότης
7. Γούλιος  Ιωάννης : Μάγειρας
8. Δουϊτσης  Μανώλης : Εργαζόμενος στον Επισιτισμό
9. Θεοδώρου Μαρία : Εργαζόμενη στον Επισιτισμό
10. Θώμογλου Ευστρατία : Συνταξιούχος Βρεφονηπιοκόμος
11. Γκίνου Ελισσάβετ Βέτα : Συνταξιούχος Εργάτρια
12. Καραβίτης Συμεών ( Σίμος ) : Αγρότης
13. Καραθάνος Γιώργος : Οδοντίατρος
14. Κεσίσογλου Βασίλης : Συνταξιούχος Αυτοαπασχολούμενος
15. Κετικίδου  Αλέκα : Εργάτρια
16. Κωνσταντινίδης  Στέφανος : Μάγειρας
17. Ρώσση Χρυσάνθη : Τελειόφοιτος Οικονομικού
18. Κεσίσογλου Γιώργος : Βιομηχανικός Εργάτης
19. Κετικίδης Παύλος : Ελαιοχρωματιστής
20. Λυτρίδης Νίκος : Τελειόφοιτος Ηλεκτρολόγος-Μηχανικός
21. Μάντη  Μαρία : Αυτοαπασχολούμενη
22. Μαρίνος Δημήτρης : Συνταξιούχος Οικοδόμος
23. Μητσαράκη  Μαρίνα : Λογίστρια
24. Νούκα Ευτέρπη : Άνεργη
25. Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος : Αγρότης
26. Παπαϊωάννου Γιώργος : Αγρότης
27. Πασσαλής Αθανάσιος : Εργαζόμενος Δ.Ε.Η.
28. Πουρδάνης Αντώνης : Πτυχιούχος Δομικών Έργων – Ιδιωτ.Υπάλληλος
29. Φουνταλή Χριστίνα : Πτυχ/χος Πληροφορικής,ΥπάλληλοςΤηλεπικοινωνιών
30. Ρώσση-Κωνσταντινίδου Ελένη : Άνεργη
31. Σαλονικίδου Αναστασία ( Τασούλα ) : Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός
32. Σανίδας Αργύρης : Γιατρός, ειδικευόμενος Γενικής Ιατρικής
33. Σαπουνάς Ευάγγελος : Σιδεράς
34. Σαπουντζή Αναστασία :  Οικιακά
35. Σουρουτζόγλου Γεωργία : Οικιακά
36. Συμεωνίδης Νίκος : Γεωπόνος
37. Τζόρου Μαρία : Συνταξιούχος Γιατρός-Πνευμονολόγος
38. Τουρλάκης Πέτρος : Οδηγός Διεθνών Μεταφορών
39. Τύπος Χριστόδουλος : Αγρότης
40. Φουνταλής Μιχάλης : Συνταξιούχος Δ.Ε.Η.- Δημ. Σύμβουλος Δ. Έδεσσας

Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι από την Π.Ε. Πέλλας:

1. Γκίρμπας Σταύρος : Είναι 60 χρονών και παντρεμένος με 3 παιδιά. Είναι αγρότης και κατοικεί στην Άρνισσα . Διετέλεσε πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Άρνισσας.
2. Καλαιτζής Μιχάλης : Είναι 36 χρονών και κατοικεί στα Γιαννιτσά. Εργάζεται ως δάσκαλος στο Παλαίφυτο του νομού Πέλλας. Είναι γραμματέας της ΤΕ Πέλλας και μέλος της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.
3. Μπούφκας Γιάννης : Είναι 35 χρονών. Γεννήθηκε στα Γιαννιτσά ,έχει φοιτήσει στη σχολή εμποροπλοιάρχων και συνεχίζει τις σπουδές του στο ανοιχτό πανεπιστήμιο στο τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων και οργανισμών. Ιδιωτικός υπάλληλος, εργάζεται ως αποθηκάριος στην εταιρία LIDI. Είναι γενικός γραμματέας στο σωματείο εργαζομένων στα LIDI και μέλος του κλαδικού σωματείου εμποροϋπαλλήλων στη Θεσσαλονίκη.
4. Ουγγρίνος Αλέκος : Είναι 56 χρονών και κατοικεί στα Καλύβια -Σκύδρας. Εργάζεται ως γεωπόνος στη διεύθυνση αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής της ΠΕ Πέλλας στα Γιαννιτσά. Πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Γιαννιτσών της Πανελλήνιας ένωσης γεωπόνων δημοσίων υπαλλήλων( ΠΕΓΔΥ)  , μέλος του Διοικητικού Συμβούλιο της Π.Ε.Γ.Δ.Υ. και μέλος του τοπικού συμβουλίου Πέλλας του συλλόγου εργαζομένων περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας(ΣΕΠΕΚΕΜ) . Μέλος της ΤΕ Πέλλας του ΚΚΕ . Είναι παντρεμένος και πατέρας 2 παιδιών.
5. Παπαδοπούλου Ελένη: Είναι 23 χρονών. Απόφοιτη του τμήματος ψυχολογίας ΑΠΘ . Κατάγεται από τον Εξαπλάτανο του νομού Πέλλας. Είναι μέλος του ΓΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.
6. Φουνταλή Αναστασία : Είναι 40 χρονών ,παντρεμένη και μητέρα 1 παιδιού. Κατοικεί στην Έδεσσα και είναι αδιόριστη εκπαιδευτικός-φυσικός.
7. Χατζηβασιλειάδου Καίτη: Είναι 40 χρονών και κατοικεί στα Γιαννιτσά.  Πτυχιούχος του οικονομικού τμήματος  του ΑΠΘ και διατηρεί λογιστικό γραφείο στα Γιαννιτσά. Είναι μέλος της ΤΕ Πέλλας του ΚΚΕ.

Ακολουθεί η τοποθέτηση του Μπάμπη Τσιτσάγκα ενώ επισυνάπτονται οι ομιλίες των Σωτήρη Αβραμόπουλου και Αλέκου Ουγγρίνου και φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση:

“Συνδημότες και συνδημότισσες, φίλες και φίλοι, σας καλωσορίζω στην αποψινή μας εκδήλωση και σας ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σας στο κάλεσμά μας. Διανύουμε χρονιά πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων, Δημοτικές-Περιφερειακές Ευρωεκλογές και Βουλευτικές (όποτε αυτές και αν γίνουν). Εκλογικές αναμετρήσεις που πρέπει ο λαός μας με βάση την πείρα του από την ίδια του την ζωή να αξιοποιήσει την ψήφο του να κάνει βήματα μπροστά για την λύση των προβλημάτων που τον απασχολούν.

Σαν “Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Έδεσσας” έχουμε μπροστά μας εκλογική μάχη για την διεκδίκηση της διοίκησης του Δήμου μας. Δήμος που όπως όλοι στην Ελλάδα, λειτουργεί στα πλαίσια των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων των  τελευταίων χρόνων, με τη σειρά ο “Καποδίστριας”, στη συνέχεια ο “Καλλικράτης” και τέλος ο “Κλεισθένης” με τα γνωστά αποτελέσματα για τους Δήμους ( Περικοπές χρηματοδότησης μέχρι 60%, ανταποδοτικότητα υπηρεσιών, επιχειρηματικότητα με παραχωρήσεις δημοτικής περιουσίας, περικοπές κοινωνικών παροχών, όχι επενδύσεις σε αντιπλημμυρική & αντισεισμικής προστασία, σε υποδομές υγείας, παιδείας, Παιδικών Σταθμών, ελλείψεις προσωπικού, εξυγίανση με σπρώξιμο στον τραπεζικό δανεισμό, κλειστά μαγαζιά, αγροτιά πριν το ξεκλήρισμα, κλπ.).

Ο Δήμος Έδεσσας με την ανεργία στα ύψη, τη νέα γενιά στη μετανάστευση, τα μικρομάγαζα να περιμένουν τα ψίχουλα από τους τζίρους 3-4 μεγαλοκαταστημάτων, διαλυμένες εργασιακές σχέσεις, μερική και εκ περιτροπής απασχόληση κυριαρχούν. Τα μεροκάματα και οι μισθοί όταν  βρίσκονται σε επίπεδα πείνας. Για την αγροτιά και το λαό μας τα  χαράτσια και οι φόροι δυσβάσταχτα, οι συντάξεις κόπηκαν στη μέση, η αγροτιά χωρίς τιμές ασφαλείας, χωρίς ουσιαστική προστασία από τον ΕΛΓΑ, απλήρωτοι για μήνες μετά την παράδοση της παραγωγής με τα αγροτικά εφόδια και πετρέλαια πανάκριβα.

Η πρότασή μας σαν “Λαϊκή Συσπείρωση” για δήμαρχο και δημοτική αρχή, που όχι απλά θα διοικεί, αλλά που θα παλεύει μαζί με τον λαό και θα διεκδικεί, πάντα επίκαιρη. Τα τεσσεράμισι χρόνια που πέρασαν είχαμε δημοτική αρχή, αλλά και τους άλλους της αντιπολίτευσης που συμβιβάστηκαν σε όλα, όσα οι κυβερνήσεις έδωσαν, με μοναδική φωνή αντίστασης και διεκδίκησης του δικού μας  εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου Μιχάλη Φουνταλή.

Μέσα από τον Δήμο πέρασε το τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων, τα τετράωρα, τα δίμηνα, τα οκτάμηνα. Επιβάλουν την ανταποδοτικότητα παντού και ο δημότης πληρώνει δεύτερη φορολογία για την ύδρευση, τα τροφεία στους Παιδικούς Σταθμούς, τα δίδακτρα στο Ωδείο, τα εισιτήρια στον αθλητισμό και πολιτισμό, για την αγροτική οδοποιία που είναι σε απαράδεκτα επίπεδα, άρδευση που είναι δυσβάστακτη. Ιδιώτες με αυξημένο κόστος για απορρίμματα , στο ΧΥΤΑ στο βιολογικό καθαρισμό. Οδηγούμε σε ένα οδικό δίκτυο επικίνδυνο για εμάς και τις οικογένειες μας.

Ξεπούλημα φιλέτων δημοτικής περιουσίας, όπως τους Καταρράκτες και την Άνω Εστία, έργα βιτρίνας υποτίθεται για τον τουρισμό. Τουρισμός όμως με έναν στους δύο Έλληνες με χρέη στην εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες, δεν υπάρχει.

Για όλα τα προηγούμενα χρόνια  οι άλλες παρατάξεις μέσα στο δημοτικό συμβούλιο ήταν με την λογική του ρεαλισμού, με την λογική που έλεγε ότι με αυτό που μας δίνουν με αυτό πρέπει να λειτουργήσουμε. Σαν “Λαϊκή Συσπείρωση” αντιταχθήκαμε και καταψηφίσαμε κάθε μέτρο που κάνει δύσκολη τη ζωή των δημοτών μας. Ενημερώναμε τους συμπολίτες μας στις  γειτονιές , στους χώρους δουλειάς , στην τοπική αγορά και γενικά τους εργαζόμενους για το τι παλεύουμε και διεκδικούμε. Υπάρχει αποδοχή και εμπιστοσύνη για τον αγώνα που κάνουμε.

Συγκεκριμένα σαν “Λαϊκή Συσπείρωση” εστιάζουμε στους εξής τομείς :

– Η υγεία αποτελεί κοινωνικό αγαθό και πρέπει να παρέχεται αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν σε όλο της το εύρος (Α΄θμια και Β’θμια), στελέχωση όλων των δομών υγείας με επαρκή επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Ενίσχυση σε δομές όπως το “Βοήθεια στο Σπίτι”.
– Να μη μένει κανένα παιδί εκτός Παιδικών Σταθμών. Στελέχωση με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των προνοιακών δομών για το παιδί, τα Νηπιαγωγεία, τα Σχολεία.
– Απαίτηση ελέγχου σε όλα τα Σχολεία από τους αρμόδιους φορείς και εκπόνηση σχεδίων αντιμετώπισης των προβλημάτων, που ενδεχόμενα εντοπιστούν. Δρομολόγηση αντισεισμικής μελέτης και θωράκισης όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου. Συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων για την αντιμετώπιση κάθε προβλήματος.
-Το νερό ως δημόσιο αγαθό όχι εμπόρευμα χωρίς τέλη και χαράτσια. Αντικατάσταση του απαρχαιωμένου δικτύου ύδρευσης, όπου χρειάζεται.
-Εκπόνηση μελετών και υλοποίηση τους, για το ζήτημα του Αποχετευτικού στο σύνολο του Δήμου.
-Μελέτες και έργα που είναι απαραίτητα να πραγματοποιηθούν στον δήμο για την αποφυγή σοβαρών προβλημάτων από τα ισχυρά φαινόμενα, αλλά και μέτρων για την προστασία των πολιτών και την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, όσον αφορά την αντισεισμική αντιπλημμυρική και αντιπυρική θωράκιση.
-Το Οδικό Δίκτυο στα όρια του Δήμου είναι σε τραγική κατάσταση, επικίνδυνο για τις ζωές μας και τις περιουσίες μας. Πλήρη καταγραφή των σημείων όπου χρειάζεται συντήρηση, όπως και μελέτη για αλλαγή οδοστρώματος, όπου απαιτείται.
-Στήριξη των μικρομεσαίων αγροτών που πλήττονται πρώτοι απ όλους με κάθε τρόπο ώστε να μείνουν στα χωράφια τους. Μέσα στο Δήμο θα είμαστε πάντα στο πλευρό τους, στηρίζοντας το δίκιο τους, ψηφίζοντας κάθε μέτρο που θα τους βοηθάει. Καταψηφίζοντας αυτά που θα έρχονται και θα οδηγούν στον αφανισμό τους.
-Στήριξη στους επαγγελματίες και καταστηματάρχες του Δήμου που βιώνουν το μαρτύριο της σταγόνας. Στα χαράτσια και τη φορολόγηση της κυβέρνησης έρχονται να προστεθούν τα υπέρογκα δημοτικά τέλη. Για τους επαγγελματίες του τόπου όποια ελάφρυνση περνά και εξαρτάται από τη διοίκηση του Δήμου, θα έχει τη στήριξη μας. Την κρίση να την πληρώσουν όσοι κέρδισαν πριν απ’ αυτή και κερδίζουν ακόμα και μέσα σ΄ αυτή.
-Βελτίωση των υπάρχων υποδομών και κατασκευή νέων αθλητικών εγκαταστάσεων εκεί που οι ανάγκες απαιτούν, κατάλληλων για τη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό της νεολαίας

Φίλες και φίλοι

Σε όλα αυτά τα προβλήματα μπορεί κανείς να σταθεί “ανεξάρτητος” και να διεκδικεί τον δημαρχιακό θώκο; Δεν πρέπει να πάρει θέση να καταδικάσει τις αιτίες που την γενούν και τους υπεύθυνους, που εν γνώσει τους διαιωνίζουν αυτή τη κατάσταση; Στις επερχόμενες εκλογές οι υποψήφιοι δήμαρχοι των άλλων παρατάξεων είναι υποψήφιοι με κομματική ταυτότητα και ας φοράνε τον μανδύα του “ανεξάρτητου”, κουβαλάνε την πολιτική που στήριξαν όλο το προηγούμενο διάστημα.

Οι μεταγραφές, που έχουν γίνει, δείχνουν τον δρόμο που θα ακολουθήσουν. Έχουν ξεπεράσει και την κινούμενη άμμο, που δημιουργήθηκε από τις μεταγραφές των αστικών κομμάτων στην βουλή.

Τα πεπραγμένα τους δημιουργούν πείρα,  δημιουργούν κριτήριο ψήφου σε όλες τις κάλπες. Μην πετάξετε την πείρα σας και το κριτήριο σας στα σκουπίδια, αλλά αξιοποιήστε τα ενάντια σε εκβιαστικά διλήμματα και σε νέες αυταπάτες.

Τώρα δεν δικαιολογείτε να πει κανείς δεν ήξερα . Ψηφίστε “Λαϊκή Συσπείρωση”  σε Δήμο και Περιφέρεια, ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές, επιλογές που αποτελούν μοναδική απάντηση στην μοιρολατρία & στο συμβιβασμό, στα σχέδια για συνέχιση και κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης μετά της εκλογές”, κατέληξε ο Μπάμπης Τσιτσάγκας.