ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΕΡΡΩΝ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 14 του Απρίλη η εκδήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Σωτήρης Αβραμόπουλος και ο υποψήφιος Δήμαρχος για το Δήμο Σερρών Παύλος Φαρμάκης παρουσίασαν το πρόγραμμα της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Ο Παύλος Φαρμάκης κάλεσε τους ψηφοφόρους να μη περιορίζουν την προσοχή τους μόνο στα απλά καθημερινά που προβάλλονται και από όλους τους άλλους υποψηφίους αλλά να επικεντρώσουν και στο γενικότερο πολιτικό πλαίσιο που διαμορφώνει και τον τρόπο ζωής του καθενός και τη λειτουργία του κάθε Δήμου που μετατρέπεται σε φοροεισπράκτορα και εργαλείο αυτού του συστήματος.

Ανέφερε χαρακτηριστικά «…οι δήμοι και η τοπική αυτοδιοίκηση που λέγαμε παλιά, έχει αλλάξει χαρακτήρα, εδώ και καιρό, και στην ουσία αποτελεί το μακρύ χέρι της εκάστοτε κυβέρνησης που υλοποιεί πρώτη την αντιλαϊκή πολιτική αλλά είναι και το χέρι που μπαίνει τελευταίο στην τσέπη του λαού για να αρπάξει και τα τελευταία ψίχουλα που του έχουν απομείνει».

Αναφέρθηκε στην άκαρπη προσπάθεια των άλλων υποψηφίων να φανούν διαφορετικοί μεταξύ τους και τελικά είναι τόσο ίδιοι που συνεργάτες τους μεταπηδούν από συνδυασμό σε συνδυασμό και στα κύρια πολιτικά θέματα από κοινού σιωπούν Είπε χαρακτηριστικά: «Την ίδια περίοδο που τα αλισβερίσια υποψηφίων που μεταπηδάν από τον ένα συνδυασμό στον άλλο, προσπαθούν να δείξουν ότι διαφέρουν μεταξύ τους οι συνδυασμοί και έχουν διαφορετικό πρόγραμμα.

Στο πολύ πρόσφατο όμως παράδειγμα της επίσκεψης του πρέσβη της Αμερικής, κανένας από αυτούς δεν τόλμησε να ψελλίσει κάτι. Μιλάμε για έναν εκπρόσωπο ενός δολοφονικού μηχανισμό, πρωτεργάτη της συμφωνίας των Πρεσπων, που όπως έχουμε καταγγείλει έχει πάρει απόφαση ότι θα χρησιμοποιήσει δήμους και περιφέρειες για να μπορέσει να αλλάξει την γνώμη του ελληνικού λαού».

Και έκλεισε τονίζοντας «Ο λαός Να μην τους δώσει πολιτικό συγχωροχάρτι γιατί έτσι θα αξιοποιηθεί την επόμενη μέρα από αυτές τις δυνάμεις εις βάρος του».

Στη συνέχεια ο Σωτήρης Αβραμόπουλος αναφέρθηκε κυρίως στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και κύρια οι αγρότες, οι μικροεπαγγελματίες, αλλά και αλλά και άλλοι κλάδοι και το ρόλο που μπορεί να παίξει η Περιφέρεια για την επίλυσή τους. Στα έργα που θα μπορούσαν να γίνουν και δεν προωθούνται γιατί δεν κινούνται με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες αλλά τα κέρδη των εταιρειών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αντιπλημμυρική και αντισεισμική προστασία. Είπε χαρακτηριστικά: «Στην πολύπαθη περιοχή των Σερρών, που πλημμύρησε 3 φορές τα τελευταία 5 χρόνια, εγκρίθηκε κονδύλιο 6,4 εκ ευρώ, αφού έγιναν οι καταστροφές και σαν να μην έφτανε αυτό, τα έργα δεν έχουν ξεκινήσει ένα χρόνο τώρα. Για αυτό και εμείς δεν υιοθετούμε τους πανηγυρισμούς τους για ορισμένα έργα που έχουν ανακοινωθεί, γνωρίζουμε ότι συνεχίζουν να υπάρχουν προβλήματα και δεσμευόμαστε ότι θα διεκδικήσουμε όλα όσα είναι απαραίτητα.
Ακόμα η αντισεισμική θωράκιση με τον απαραίτητο προσεισμικό έλεγχο όλων των δημόσιων κτιρίων και ειδικά των σχολείων και την ενίσχυση των μηχανισμών πολιτικής προστασίας, βρίσκεται στα «αζήτητα» του ΕΣΠΑ, του ΠΕΠ, των τεχνικών προγραμμάτων των Δήμων. Γιατί ως γνωστό αν ενισχύσεις αντισεισμικά ένα σχολείο μετά δεν μπορείς να του βάλεις διόδια, για να πλουτίζουν οι μεγάλοι κατασκευαστικοί όμιλοι.
Ακόμα για παρεμβάσεις στο τοπικό οδικό δίκτυο, μεγάλα τμήματα του οποίου βρίσκονται σε τραγική κατάσταση, ενώ η αναβάθμιση και ολοκλήρωση του οδικού άξονα Θεσσαλονίκη – Σερρών έχει καταλήξει σε ακριβοπληρωμένη μπίζνα με την τοποθέτηση των διοδίων. Ο λαός της περιοχής έχει μνήμη για το τι έλεγαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά για τα διόδια.
Για παράδειγμα η πλευρά του κ Τζιτζικώστα είναι υπέρ της τοποθέτησης διοδίων άλλα να είναι αναλογικά όπως λέει. Να μελετηθούν καλά ώστε να έχουν λιγότερες επιπτώσεις στην καπιταλιστική ανάπτυξη της περιοχής, να μην αυξηθεί το κόστος μεταφορών των καπιταλιστών. Δεν ενδιαφέρεται ουσιαστικά για το τι θα πληρώνουν συνολικά τα λαϊκά στρώματα για τις αναγκαίες μετακινήσεις τους.
Η πλευρά του κ. Γιαννούλη με την υπογραφή της κυβέρνησης του, μπήκαν τα διόδια στο Στρυμονικό!
Δεν είναι λίγες οι καταγγελίες που έφτασαν στα χέρια μας από αγρότες και κτηνοτρόφους πχ στην περιοχή του Σιδηροκάστρου που δεν μπορούσαν να πάνε στα χωράφια τους την χειμερινή περίοδο!
Για τον λόφο Καστά στην Αμφίπολη είπε: «Ένα άλλο παράδειγμα είναι το σπουδαίο πολιτιστικό εύρημα – μνημείο στον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη. Που από την μια καθυστερούν τα έργα για την ολοκλήρωση του και από την άλλη καμία από τις άλλες παρατάξεις δεν έχει σχέδιο για την ουσιαστική αξιοποίηση αυτού του μνημείου ώστε να συνδέεται με την επισκεψημότητα σχολείων κοκ. Ακόμα και τον πολιτισμό, την ιστορία του τόπου μας, την βλέπουν ως επιχείρηση.
Για παράδειγμα είναι αναγκαία η άμεση αποπεράτωση του οδικού άξονα Αμφίπολης – Μεσοράχης, η οποία ταλανίζει εδώ και δεκάδες χρόνια την περιοχή. Είναι αναγκαία η χρηματοδότηση της ανασκαφής και η κατασκευή ανισόπεδου κόμβου στην είσοδο του χωριού Μεσολακκιά που θα εξυπηρετεί και τους κατοίκους και το έργο της ανασκαφής».
Με ισχυρό ΚΚΕ και Λαϊκή Συσπείρωση θα μπει στο προσκήνιο πιο δυναμικά η προοπτική μιας ανάπτυξης που θα έχει στο επίκεντρο τους εργαζομένους, τους μικρούς επαγγελματίες και αγρότες, τις πραγματικές δυνατότητες του τόπου μας και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
Έτσι θα μπορούσε να απογειωθεί τόσο η αγροτική παραγωγή όσο και η βιομηχανία μεταποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων αλλά και η παραγωγή γεωργικών μηχανημάτων, λιπασμάτων, εφοδίων κλπ. Έτσι θα μπορούσαν να βρουν δουλειά χιλιάδες εργαζόμενοι, επιστήμονες από όλες τις ειδικότητες.
Είναι προφανές ότι σε αυτό το δρόμο δεν θα υπήρχε ανάγκη για εισαγωγή προϊόντων που μπορούμε να παράγουμε και μάλιστα ανώτερης ποιότητας. Είναι προφανές ότι σε αυτό το δρόμο βιομηχανίες όπως η ΕΒΖ, δεν θα απαξιώνονταν, δεν θα έκλειναν, δεν θα ξεπουλιόταν.
Όσο για το όνειρο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της ΝΔ και των άλλων κομμάτων να γίνει η Περιφέρεια Κ.Μ. «πύλη εισόδου» στα Βαλκάνια δεν πρόκειται να το ακολουθήσει ούτε η Λαϊκή Συσπείρωση ούτε το ΚΚΕ. Θα αντισταθούμε στα σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και στις εντολές του κ. Πάιτ που μας επισκέφτηκε πρόσφατα την περιοχή μας.
Στο τέλος κάλεσε το σερραϊκό λαό να υπερψηφίσει τη Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ σε όλες τις εκλογές.
Στη συνέχεια η Περιφερειακή Σύμβουλος Φιλιώ Σαραντίδου μετά από ένα σύντομο χαιρετισμό παρουσίασε τους υποψήφιους για την Περιφέρεια.

Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι από την Π.Ε. Σερρών:

1 ΔΕΛΗΟΛΑΝΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ
2 ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
3 ΜΑΝΔΑΝΑΣ ΖΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΙΕΚ
4 ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
5 ΜΠΟΓΔΑΝΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ – Α/Α
6 ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ (ΘΕΜΗΣ) ΕΒΕ
7 ΠΑΝΤΑΖΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (ΝΤΙΝΑ) ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
8 ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΕΛΠΕ
9 ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΟΤΑ
10 ΣΑΡΑΝΤΙΔΟΥ ΕΡΜΟΦΥΛΗ (ΦΙΛΙΩ) ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕΥΑΣ
11 ΣΠΕΝΤΖΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ (ΕΦΗ) ΓΙΑΤΡΟΣ