ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ Σ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ

Η ευθύνη για την υποβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών είναι μοιρασμένη σε κυβέρνηση, Δήμο και Περιφέρεια

Το Κιλκίς επισκέφτηκε την Τρίτη 7 Μάη ο Σωτήρης Αβραμόπουλος υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Εκεί πραγματοποίησε περιοδεία συνοδευόμενος από τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της ΠΕ ΚιλκίςΑλτιπαρμακίδου Ρία, Αθανασιάδη Θοδωρή, Χαλίτσιο Κώστα, Φαχουρίδου Βίκυ και Κωνσταντινίδη Κωνσταντίνο, στο Νοσοκομείο, τις υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας Κιλκίς ενώ τέλος, παρουσίασε στα τοπικά μέσα τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» από την ΠΕ Κιλκίς.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του Σωτήρη Αβραμόπουλου υπήρξε το Νοσοκομείο του Κιλκίς, όπου ενημερώθηκε από εκπρόσωπο του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων Νοσοκομείου Κιλκίς και συζήτησε με τους εργαζόμενους. Εκεί, ο ίδιος είδε από πρώτο χέρι τα τεράστια προβλήματα του κτιρίου που στεγάζεται το νοσοκομείο, τα οποία αποτελούν απειλή για την υγεία τόσο των εργαζομένων ασθενών και των ασθενών.

Σημείωσε ότι το ΚΚΕ έχει αναδείξει επανειλημμένα τα σοβαρά και οξυμένα προβλήματα του Νοσοκομείου Κιλκίς, όχι μόνο μέσα στη Βουλή, αλλά και στο Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο καθώς και στα σωματεία και τους φορείς που δραστηριοποιούνται τα μέλη του.

Επισήμανε πως είναι αδιανόητο τον 21ο αιώνα να στεγάζεται το νοσοκομείο μίας πόλης όπως το Κιλκίς σε κτίρια που κτίστηκαν τη δεκαετία του 1930, να υπάρχουν ελλείψεις σε γιατρούς που φτάνουν ακόμα και το 50%, να μην μπορεί το ΕΚΑΒ να καλύψει τις καθημερινές και έκτακτες ανάγκες των ασθενών και να λειτουργούν οι κλινικές του με απαρχαιωμένο εξοπλισμό.

Ανέφερε ότι η «υποβάθμιση του Νοσοκομείου μόνο τυχαία δεν είναι, μιας και η Υγεία όλο και περισσότερο εμπορευματοποιείται και το βάρος πέφτει στις πλάτες των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Ενώ, συμπλήρωσε, πως όσο και αν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να προβάλει το δήθεν έργο της στη δημόσια Υγεία, η βάρβαρη πραγματικότητα όπου ο λαός βάζει βαθιά το χέρι του στην τσέπη για την πρόληψη, τη θεραπεία, το φάρμακο, και το γεγονός πως όποιος δεν έχει χρήματα βρίσκεται κυριολεκτικά στο έλεος της τύχης του, παραμένει».

Καυτηρίασε ιδιαίτερα το γεγονός ότι μόλις πριν λίγες εβδομάδες ο Δήμος Κιλκίς χρηματοδότησε με 128.000 ευρώ την επισκευή μίας πτέρυγας στο Νοσοκομείο, από τα χρήματα των πολιτών του Κιλκίς, χωρίς να διεκδικήσει ούτε ένα ευρώ από την κυβέρνηση, χωρίς να αναδείξει τις διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων.

Κατά την επίσκεψη στις υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας, ο Σωτήρης Αβραμόπουλος μίλησε με τους υπαλλήλους, όπου ανέδειξε τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό με την ταυτόχρονη εντατικοποίηση της εργασίας τους, εξηγώντας ότι αυτή η τάση είναι πολιτική επιλογή όλων των κυβερνήσεων και των διοικήσεων στους Δήμους και την Περιφέρεια, ώστε να διευρυνθούν παραπέρα οι ελαστικές σχέσεις εργασίας με μειωμένα δικαιώματα και μισθούς, ώστε να ενισχυθούν οι εργολάβοι και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό υλοποιούν έργα των ΟΤΑ με πολύ μεγαλύτερο κόστος για το λαό και με αμφίβολης ποιότητας αποτέλεσμα.

Ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, τόνισε, ότι «η ενίσχυση του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε όλες τις κάλπες στις 26 Μάη μπορεί να δώσει ανάσα και ελπίδα στο λαό, να συμβάλει στην οργάνωση της αντεπίθεσης για σταθερή εργασία, αξιοπρεπείς μισθούς, δημόσιες δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες».

Ο λαός του Κιλκίς μπορεί να κάνει την πραγματική διαφορά σ’ αυτές τις εκλογές καταδικάζοντας την κυρίαρχη πολιτική και τους υπεύθυνους σε κεντρική και τοπική διοίκηση, δυναμώνοντας το ΚΚΕ και τους υποψήφιούς του, οι οποίοι θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα την επόμενη μέρα των εκλογών για τα λαϊκά συμφέροντα.