Περιοδεία στο Σταυρό Θεσσαλονίκης

Στο Σταυρό Θεσσαλονίκης περιόδευσε κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», αποτελούμενο από τον Σωτήρη Αβραμόπουλο, υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Βασιλική Πολυζωίδου, υποψήφια Δήμαρχο Δήμου Βόλβης, Βασίλη Ρέβα, περιφερειακό σύμβουλο και ο Αλέκο Τσουραλάκη υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο. Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ κάλεσαν το λαό της περιοχής να ενισχύσουν τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο και την Περιφέρεια, το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές, αναδεικνύοντας έτσι ακόμη πιο δυνατή τη μόνη ελπιδοφόρα διέξοδο για ένα καλύτερο αύριο.

Στη διάρκεια της περιοδείας επισκέφθηκαν το Δασαρχείο, το κλιμάκιο της πυροσβεστικής υπηρεσίας, τις Οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου Βόλβης, το ΚΑΠΗ και τη λαϊκή αγορά του Σταυρού.

Στο Δασαρχείο, αναδείχθηκε το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, που τα αμέσως επόμενα χρόνια θα γίνει ακόμη πιο έντονο, καθώς το υπάρχον προσωπικό είναι κοντά σε ηλικία συνταξιοδότησης. Επισημάνθηκε η έλλειψη μέσων μεταφοράς του έκτακτου προσωπικού (οχταμηνήτες), που απασχολείται στις εργασίες καθαρισμού του δάσους και των αντιπυρικών ζωνών, και εκφράστηκε αγωνία για το γεγονός ότι το προσωπικό αυτό προσλαμβάνεται μέσα από προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας, του ΟΑΕΔ και δεν έχει καμία ειδίκευση. Αυτό αυξάνει τον κίνδυνο να συμβούν εργατικά ατυχήματα κατά την διάρκεια της εργασίας τους.

Στο κλιμάκιο της Πυροσβεστικής υπηρεσίας αναδείχθηκαν οι οργανωτικές αδυναμίες, η έλλειψη προσωπικού, η ανάγκη ανανέωσης του στόλου των οχημάτων και του συνόλου του απαιτούμενου εξοπλισμού και επισημάνθηκε η ανάγκη το «Κλιμάκιο» να αναβαθμιστεί σε «Τμήμα», ώστε να ενισχυθεί η δυνατότητά του να οργανώνει πληρέστερα και πιο αποτελεσματικά την παρέμβασή του, στα όποια έκτακτα περιστατικά κληθεί να αντιμετωπίσει. Ο αριθμός των πυροσβεστών που υπηρετούν στο κλιμάκιο είναι οριακός και τυχόν μείωσή του θα επιδράσει πολύ αρνητικά στην δυνατότητά του να ανταποκρίνεται στο δύσκολο έργο που πρέπει να φέρνει σε πέρας, στην περίοδο των πυρκαγιών, αλλά και κατά την διάρκεια όλων των εποχών του έτους.

Ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, ανέπτυξε τις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ και δήλωσε τη στήριξη στα αιτήματά τους. Διαβεβαίωσε ότι το ενδιαφέρον της Λαϊκής Συσπείρωσης για την επίλυση όλων αυτών των προβλημάτων δεν είναι ευκαιριακό, δεν είναι προϊόν της Προεκλογικής περιόδου που διανύουμε. Είναι διαρκές και επίμονο και αυτό αποδεικνύεται από το πλήθος των παρεμβάσεων στα συλλογικά όργανα της Τοπικής Διοίκησης, από το πλήθος των σχετικών επερωτήσεων του ΚΚΕ στη Βουλή, καθώς και από τις ημερίδες που αυτό οργανώνει απαιτώντας άμεσες λύσεις για αυτά τα επείγοντα προβλήματα.

Η περιοδεία συνεχίσθηκε στις Οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου Βόλβης, όπου αναγνωρίσθηκε ότι βασικό ζήτημα που ξεχωρίζει τη Λαϊκή Συσπείρωση σε Δημοτικό και Περιφερειακό επίπεδο είναι η στήριξη στα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων μισθολογικά και άλλα αλλά και ο αγώνας για τη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό όσων υπηρεσιών είναι υποστελεχωμένες. Σε συζήτηση με κατοίκους της περιοχής, αναδείχθηκαν οι παρεμβάσεις που έκανε το προηγούμενο διάστημα η Λαϊκή Συσπείρωση για αντιπλημμυρικά έργα και οδικό δίκτυο, δύο μεγάλα προβλήματα που απασχόλησαν όλο το τελευταίο διάστημα το λαό της περιοχής.

Η περιοδεία ολοκληρώθηκε στην λαϊκή αγορά του Σταυρού, όπου σε καλό κλίμα, οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, συζήτησαν με τους μικροπωλητές παραγωγούς και εμπόρους, για τα προβλήματα της υπερφορολόγησης τους, για το ημερήσιο τέλος και τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, που είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν.