ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 55ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

Ως εδώ! Η πολιτική τους παίζει κορώνα-γράμματα την ασφάλεια των παιδιών μας.

 

Η κατάσταση εγκατάλειψης της αυλής του 55ου νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης στην Τούμπα( Κρυονέρι), αποδεικνύει ότι η εγκατάλειψη της σχολικής στέγης είναι επιλογή της Δημοτικής Αρχής.

Ο τάπητας της αυλής όπως καταγγέλουν οι γονείς και αποδεικνύουν και οι φωτογραφίες, είναι ξηλωμένος σε διάφορα σημεία και έχει καταστεί εστία τραυματισμών. Δύο νήπια γύρισαν με μώλωπες και μικροτραυματισμούς στο σπίτι τους το τελευταίο διάστημα , ενώ, σε άθλια επίσης κατάσταση , ακούρευτο και παρατημένο, αντίκρισαν ,γονείς και παιδιά , και το χορτάρι με το άνοιγμα της σχολικής χρονιάς. Οι γονείς επίσης σημειώνουν μάλιστα ότι η απαράδεκτη αυτή κατάσταση δεν προέκυψε τώρα,  και ο Δήμος Θεσσαλονίκης ήταν πλήρως ενήμερος εδώ και τρία χρόνια τουλάχιστον με αναφορές και ενέργειες τους, που απαιτούν να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για να αποκατασταθεί και να γίνει πλήρως ασφαλής και λειτουργική η αυλή του νηπιαγωγείου – στο οποίο μάλιστα φοιτούν και παιδιά με κινητικά προβλήματα και αυτισμό.

Ως εδώ! Δεν μπορεί να παίζουν άλλο με την ασφάλεια των παιδιών μας στο όνομα του κόστους!

Η Διοίκηση του Δήμου είναι ξανά έκθετη. Από τη μία, με ανακοίνωση της στις 26.7.2023, προεκλογικού ασφαλώς χαρακτήρα.., “καμάρωνε” για τις συμφωνίες πλαίσιο που έχει συνάψει μέσα στην τετραετία για τις συντηρήσεις των σχολείων ώστε “το πρώτο κουδούνι του Σεπτέμβρη να τα βρει έτοιμα να υποδεχτούν τους μαθητές”. Από την άλλη, η σχολική χρονιά ξεκίνησε και ήδη μέσα στην πρώτη βδομάδα τα νήπια γυρνάνε σπίτι με μώλωπες γιατί είναι αναγκασμένα να βγουν σε μια αυλή παρατημένη στη μοίρα της εδώ και τρία χρόνια. Μάλιστα τα στελέχη της Δημοτικής αρχής, προκλητικά απάντησαν στους γονείς  ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι άμεσα διότι δεν συμπεριλαμβανόταν σε εργολαβία η αυλή του νηπιαγωγείου τους και θα έπρεπε να περιμένουν για την επόμενη!!

Ο λαός της πόλης μας έρχεται συνεχώς αντιμέτωπος με την πολιτική που σε προτεραιότητα της έχει τα κέρδη των εργολάβων και όχι την κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Αυτή την πολιτική υπηρετούν από κοινού οι παρατάξεις ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ (Ζέρβα-Πέγκα-Αγγελούδη). Η συντήρηση των σχολικών κτιρίων στην πόλη ,όπως εξάλλου και στο σύνολο του το τεχνικό πρόγραμμα,  είναι ολοκληρωτικά δοσμένη στους εργολάβους, με εκατομμύρια ευρώ να διατίθενται κάθε χρόνο .  Έτσι  δεν μπορεί να γίνει σχεδιασμός για τη συνολική αντιμετώπιση των κτιριακών προβλημάτων ενός σχολείου  ούτε μπορούν να αντιμετωπίζονται έγκαιρα τα  ζητήματα που προκύπτουν από τη συνεχή φθορά που υφίστανται τα κτιρια. Το αποτέλεσμα είναι τα σχολεία  να παραμένουν δυσλειτουργικά, με σοβαρά προβλήματα προσβασιμότητας και τελικά ανασφαλή .

 

  • Η Λαϊκή Συσπείρωση απαιτεί να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα του 55ου Νηπιαγωγείου, να διορθωθεί ο τάπητας, να εξασφαλιστεί ασφαλές σχολικό περιβάλλον για τα παιδια, με ευθύνη το Δήμο. Οι γονείς σε όλο το Δήμο να δυναμώσουν τον αγώνα για σύγχρονα, ασφαλή σχολικά κτίρια και νηπιαγωγεία.

 

Η ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση στις 8 Οκτώβρη θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα για να ακουστούν πιο δυνατά αυτές οι διεκδικήσεις.