Ενισχύουμε τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για να είναι η φωνή του λαού πιο δυνατή

Σε ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για να είναι η φωνή του λαού πιο δυνατή, «για να διεκδικήσουμε από καλύτερες θέσεις όλα όσα μας αξίζουν και ν’ ανοίξουμε ένα δρόμο για τις μεγάλες ανατροπές που έχει ο τόπος», κάλεσε ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μιλώντας στο «ΡΑΔΙΟ-ΑΙΧΜΗ» και την εκπομπή «Λόγια στάρατα».

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «ο κ. Τζιτζικώστας είναι ο Αγοραστός της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας. Ίδια πολιτική αντίληψη, ίδιες πολιτικές προτεραιότητες, ίδια πολιτική εφαρμόζεται και εκεί και εδώ. Η “Λαϊκή Συσπείρωση” είναι το ψηφοδέλτιο που εκφράζει την ανάγκη για βαθιές τομές και ρήξεις έτσι ώστε να βγει από τη μέση το μεγάλο εμπόδιο που λέγεται κέρδος των λίγων, το εμπόδιο που μας περιορίζει και δεν μπορούμε να απολαμβάνουμε ως λαός όσα μπορούμε με βάση τις τεχνολογικές δυνατότητες και μας αξίζουν. Για αυτό και καλούμε όλους, ανεξάρτητα από τις πολιτικές εκλογές που έκαναν στις βουλευτικές εκλογές, να κάνουν το μεγάλο βήμα, να κάνουν την πραγματική διαφορά στηρίζοντας “Λαϊκή Συσπείρωση” και υπό το φως των τελευταίων καταστροφών και εξελίξεων».

Σχολιάζοντας τις αιτίες των πρόσφατων καταστροφικών φαινομένων των πλημμυρών και των πυρκαγιών και την κατάσταση στην περιοχή, ανέφερε ότι η Κεντρική Μακεδονία είναι «τόσο θωρακισμένη όσο και η Θεσσαλία».

Όπως εξήγησε ο Σ. Αβραμόπουλος, υπάρχουν τεράστιες ευθύνες από το κράτος, την Περιφέρεια, τους δήμους και τόνισε την ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα έργα, παρεμβάσεις και μεγαλύτερες ανατροπές για την αντιμετώπιση φυσικών φαινομένων, έτσι ώστε να μπει σε προτεραιότητα η ασφάλεια ζωής και περιβάλλοντος.

Κατήγγειλε επίσης την εγκληματική πολιτική που εφαρμόζεται από τις κυβερνήσεις διαχρονικά, την περιφερειακή διοίκηση και τις δημοτικές διοικήσεις γιατί αντιμετωπίζει τις ανάγκες του κόσμου και ιδιαίτερα την πολιτική προστασία γενικότερα ως κόστος, καθώς και τις κατευθύνσεις της ΕΕ που θεωρούν τα έργα αυτά ως μη επιλέξιμα γι’ αυτό και τα έργα στο ΕΣΠΑ είναι ελάχιστα.

Έκανε λόγο για ένα κράτος που είναι πάρα πολύ αποτελεσματικό, επιτελικό για να περνά φαστ τρακ επενδύσεις, κίνητρα, φοροαπαλλαγές για μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και παντελώς ανίκανο και εχθρικό να στηρίξει τον άνθρωπο, τις υποδομές, την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι από το προηγούμενο ΕΣΠΑ για αντιπλημμυρικά έργα, έγιναν εντάξεις έργων 40 εκατ. από τα οποία τα 10 εκατ. είναι στο Άγιον Όρος και από τα υπόλοιπα ένα μεγάλο έργο 9 εκατ. είναι στη φάση των απαλλοτριώσεων και άλλα δύο στις Σέρρες της τάξης των 5 εκατ. δεν υλοποιήθηκαν ποτέ.

Ακόμα ξεκαθάρισε ότι την επομένη των εκλογών, όπως και την προηγούμενη περίοδο, η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα ασκήσει πραγματική αντιπολίτευση από τη σκοπιά των λαϊκών αναγκών, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους υποψήφιους οι οποίοι, όπως είπε, είναι δεσμευμένοι πολιτικά στα συμφέροντα γιατί έχουν μία αντίληψη ότι αυτό που προέχει είναι η κερδοφορία και η ανάπτυξη για τους λίγους.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά τη συνέντευξη