Β. Τομπουλίδης: Τεράστιες οι ευθύνες της δημοτικής αρχής για την εγκατάλειψη του Καυτανζόγλειου

«Τα πανηγύρια για την “ευρωπαϊκή πόλη αθλητισμού” δεν κρύβουν τα τεράστια προβλήματα στους αθλητικούς χώρους της πόλης», σημειώνει ο  υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Βασίλης Τομπουλίδης για τη μη αδειοδότηση διεξαγωγής αγώνων στο Καυτανζόγλειο.

Η δήλωση αναφέρει επίσης:

«Το αφήγημα της “Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού” καταρρέει με πάταγο! Μόλις λίγες μέρες μετά την ανακήρυξη της πόλης μας σε “ευρωπαϊκή πόλη αθλητισμού” αποδεικνύεται ότι το μεγαλύτερο στάδιό της δεν είναι κατάλληλο καν για τη διεξαγωγή αγώνων ποδοσφαίρου. Δεν συζητάμε αν μπορεί να φιλοξενεί τις ανάγκες χιλιάδων αθλητών στίβου.

Παρεμπιπτόντως η πραγματικότητα δεν είναι σύμμαχος του κ. Ζέρβα. Μετά τους πανηγυρισμούς για το Μετρό που διαψεύστηκαν μετά από λίγες μέρες από το νέο κλείσιμο της οδού Βενιζέλου, τώρα μετά την “ευρωπαϊκή πόλη αθλητισμού” ακολουθεί το ουσιαστικό κλείσιμο του Καυτανζογλείου.

Η αδυναμία αδειοδότησής του, το “ξεσπίτωμα” του Ηρακλή στο Κιλκίς (!), αλλά κυρίως ο εμπαιγμός σε βάρος χιλιάδων αθλητών, προπονητών και των οικογενειών τους μας εξοργίζει. Είναι τεράστιες οι ευθύνες του κράτους και του αρμόδιου υπουργείου, με τις πλάτες και της περιφερειακής και δημοτικής αρχής της πόλης για τη χρόνια εγκατάλειψη και υποβάθμισης των υποδομών του σταδίου.

Έστω και τώρα, όλοι οι υπεύθυνοι να κινητοποιηθούν και να πάρουν άμεσα μέτρα. Να δοθούν τώρα έκτακτα κονδύλια και χρηματοδότηση για να υπάρξει η απαραίτητη μελέτη και έναρξη των αναγκαίων έργων για τη συντήρηση του σταδίου, για τη στελέχωσή του με μόνιμο προσωπικό.

Λέμε και με αφορμή αυτό το θέμα: Χρειάζεται σύγκρουση εδώ και τώρα με την πολιτική που απαξιώνει τις ανάγκες μας! Γι’ αυτό είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να εκλεγούν περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι με το συνδυασμό της “Λαϊκής Συσπείρωσης”».