Β. Τομπουλίδης: Ενισχύουμε τη «Λαϊκή Συσπείρωση», τη μόνη δύναμη που μπορεί να συγκρουστεί με την αντιλαϊκή πολιτική

Σε συγκέντρωση παρουσίασης υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του Ε’ Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης στην πλατεία Χαριλάου παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Τομπουλίδης.

Όπως σημείωσε: «Στις 8 Οκτώβρη έχουμε ένα πραγματικό δίλημμα μπροστά μας. Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο που χάραξε ο κατά γενική ομολογία χειρότερος δήμαρχος της πόλης; Στον δρόμο της “πόλης – πρότυπο τουριστικός προορισμός” για να μπορούν οι ξενοδόχοι και το κεφάλαιο που επενδύει στη βραχυχρόνια μίσθωση να επενδύσουν με φοροελαφρύνσεις και κρατικές επιδοτήσεις; Με το χορό των εκατομμυρίων ευρώ να πηγαίνει στους μεγαλοεργολάβους για αμφιβόλου ποιότητας υπηρεσίες ή σε σχέδια επί χάρτων για αστικές αναπλάσεις υπέρ των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων στην πόλη;

Ή θα αποφασίσουμε επιτέλους να “πάμε αλλιώς” να δυναμώσουμε την μοναδική δύναμη που μπορεί να συγκρουστεί με τα επιχειρηματικά κέρδη και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, είτε από θέσεις μαχητικής λαϊκής αντιπολίτευσης, είτε από θέσεις διοίκησης. Να παλέψουμε μαζί με το λαό της Θεσσαλονίκης για μεγάλα έργα στην πόλη μας που θα καλύπτουν πραγματικές – λαϊκές ανάγκες με αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, με εκατοντάδες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα, το πράσινο κ.α. Για ένα νέο τεχνικό πρόγραμμα μεγάλης έκτασης για να επισκευαστούν άμεσα, να ανακαινιστούν και να ανεγερθούν νέα σχολεία, παιδικοί σταθμοί, κατάλληλα σχολεία Ειδικής Αγωγής, για να σταματήσει το αίσχος των κοντέινερ στην Προσχολική Αγωγή.

Για Παιδικές Χαρές σε όλες τις γειτονιές της Θεσσαλονίκης και διαμόρφωση αθλητικών χώρων και υποδομών για τη νεολαία. Για κατάργηση της ανταποδοτικότητας στις υπηρεσίες του δήμου. Για να μην χαθούν άλλοι κοινόχρηστοι χώροι, χαρακτηρισμένοι χώροι πρασίνου, για ανέγερση σχολείων ή αθλητικών υποδομών».

Έκανε ειδική αναφορά στον αγώνα των κατοίκων της περιοχής για να μην χαθεί το οικόπεδο δίπλα στην Αλυσίδα με τον επιχειρούμενο αποχαρακτηρισμό του σαν χώρος ανέγερσης σχολικών κτιρίων. Σημείωσε ότι ήρθε η ώρα «να περάσουμε σε πιο επιθετικούς αγώνες με ακόμα θετικότερα αποτελέσματα στις ζωές μας, είναι ώρα να απαιτήσουμε να βρεθεί χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και να χτιστούν τα δύο νηπιαγωγεία σε αυτόν τον χώρο».

«Το μήνυμα των εκλογών αυτών πρέπει να είναι μόνο ένα: Ως εδώ. Γιατί αν τους το επιτρέψουμε με τη ψήφο μας θα δοκιμάσουμε πολύ χειρότερα» τόνισε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Επεσήμανε ότι «υπάρχει πλέον η πείρα πολλών εκλογών. Μπορείτε να κρίνετε. Η ψήφος στους δημοτικούς συνδυασμούς που υποστηρίζουν (βλ. Ζέρβας ΝΔ, Πέγκας ΣΥΡΙΖΑ, Αγγελούδης ΠΑΣΟΚ) το ίδιο βράδυ των εκλογών θα μεταφραστεί σε ψήφο ενίσχυσης όλων αυτών των κομμάτων που από κοινού, χέρι – χέρι, οδήγησαν τη ζωή του λαού από το κακό στο χειρότερο. Θα μεταφραστεί σαν επιβράβευση τους και σαν συναίνεση σας να συνεχίσουν και να οξύνουν ακόμα πιο επιθετικά την αντιλαϊκή πολιτική τους».

«Ενίσχυση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” σημαίνει πάλη για πραγματικά όμορφες πόλεις, χωρίς νέους στην ανεργία, στην φτώχεια, με σκυμμένα κεφάλια, βυθισμένους στα αδιέξοδα του συστήματος και τις κάθε λογής εξαρτήσεις. Σημαίνει ιεραρχήσεις και προτεραιότητες στη ζωή μας, τις ανάγκες μας, την προστασία του περιβάλλοντος, σημαίνει ότι δυναμώνει ο αγώνας για να χάσουν κέρδη οι λίγοι οι όμιλοι και οι μεγάλες εταιρείες και να κερδίσουν οι πολλοί, οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι βιοπαλαιστές επαγγελματίες», σημείωσε ο Γιάννης Βασιλειάδης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας.