Β. Τομπουλίδης: 120 οικογένειες πλήρωσαν με ατυχήματα την πολιτική της δημοτικής αρχής στην καθαριότητα

Στις υπηρεσίες καθαριότητας στην Ανω Πόλη Θεσσαλονίκης περιόδευσε σήμερα ο Βασίλης Τομπουλίδης υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Μετά την περιοδεία και τις συζητήσεις με τους εργαζόμενους ο Β. Τομπουλίδης, σε δήλωσή του, ανέφερε τα εξής:

«120 οικογένειες έχουν ήδη πληρώσει με ατυχήματα την πολιτική της δημοτικής αρχής στην καθαριότητα. Ως πότε;

Σήμερα πραγματοποιήσαμε άλλη μια περιοδεία σε εργαζόμενους της καθαριότητας του Δήμου μας. Επιβεβαιώνεται η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η υπηρεσία με ευθύνη όλων των δημοτικών αρχών των τελευταίων χρόνων. Μην απορούν οι Θεσσαλονικείς για την κατάσταση που αντικρίζουν στην πόλη τους. Έχει ονοματεπώνυμο και αιτίες. Συνειδητά υποβαθμίζουν και αυτή την υπηρεσία για να τη δώσουν ως νέο φιλέτο κερδοφορίας σε ιδιώτες.

Η Λαϊκή Συσπείρωση αποκαλύπτει την αλήθεια:

Η υπηρεσία καθαριότητας είναι η μόνη τεχνική υπηρεσία του δήμου που παρά τις ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν και την απαράδεκτη διαχείριση προσωπικού που γίνεται από τη διοίκηση, έχει ακόμη έναν ικανό αριθμό εργαζομένων και τις περισσότερες εργασίες τις πραγματοποιούν εργαζόμενοι του Δήμου.

Για αυτό έχει μπει στο στόχαστρο ιδιωτικών εταιριών και συμφερόντων. Νόμοι και της σημερινής κυβέρνησης ΝΔ και προηγούμενων, έχουν απλουστεύσει τις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών καθαριότητας!

Συνέπεια της απαξίωσης διάλυσης είναι και τα εργατικά ατυχήματα, που σακατεύουν τους εργαζόμενους. Την 3ετία 2020-2022 είχαμε 120 εργατικά «ατυχήματα» στον Δ. Θεσ/νίκης (1 κάθε 9 μέρες), τα 86 συνέβησαν σε εργάτες και εργάτριες καθαριότητας. Συχνά «ατυχήματα» έχουμε και το 2023 στην υπηρεσία καθαριότητας. Ως πότε θα καρδιοχτυπούν οι οικογένειες των εργαζομένων για τη σωματική τους ακεραιότητα;

Η “Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλονίκης” είναι η μόνη που θέτει στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης:

  • Χρηματοδότηση από το κράτος, για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση του ήδη υπάρχοντος. Για να στελεχωθούν άμεσα κρίσιμες υπηρεσίες, όπως οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, του πρασίνου και άλλες.
  • Στήριξη & μονιμοποίηση των χιλιάδων συμβασιούχων του δήμου στις υπηρεσίες καθαριότητας.
  • Καμία σκέψη για ιδιώτες & εργολάβους. Ανατροπή της πορείας ιδιωτικοποίησης και του πάρτι των εργολάβων σε σημαντικούς τομείς.
  • Ενίσχυση του οργανισμού καθαριότητας, με την απαραίτητη υποδομή, M.A.Π, όλα τα απαραίτητα σύγχρονα μηχανήματα. Για να μην περπατάμε σε μια πόλη που γίνεται επικίνδυνη για την υγεία του λαού. Για να μην θρηνήσουμε θύματα από τα συνεχή εργατικά “ατυχήματα”