Η «Λαϊκή Συσπείρωση» διεκδικεί την ουσιαστική ενίσχυση των νοσοκομείων

Να ενισχύσουν το πραγματικό αντίβαρο στην αντιλαϊκή πολιτική, με ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση», που αποτελεί τον μαχητικό, αξιόπιστο σύμμαχο των εργαζομένων και παλεύει για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους. Αυτό το κάλεσμα μετέφερε στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», όπου περιόδευσε ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», συνοδευόμενος από τους Γιώργο Μητσιάκο και Θανάση Τασιούδη, υγειονομικούς, υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους.

Όπως είπε ο Σ. Αβραμόπουλος, «χρειάζεται πίεση και αγώνας για όλα όσα μας αφορούν, από τον χώρο δουλειάς μας μέχρι και τον χώρο κατοικίας μας. Μαγικές λύσεις και εργολάβοι λύσεων δεν υπάρχουν. Οι εκλεγμένοι και οι υποψήφιοι με τη ”Λαϊκή Συσπείρωση” είμαστε σύμμαχοι των εργαζομένων στην προσπάθεια να βελτιωθεί η κατάσταση σε όλα τα νοσοκομεία και εδώ στο δικό σας. Καταθέτουμε όλες μας τις δυνάμεις για ζητήματα που αφορούν την προστασία της ζωής μας, του περιβάλλοντος, με απαραίτητα έργα που καθυστερούν ή γίνονται αποσπασματικά, όπως τα αντιπλημμυρικά, η αντισεισμική θωράκιση, η αντιπυρική προστασία κ.ά.».

Μίλησε για την δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει όλα τα νοσοκομεία της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, με πιο οξυμένα τα προβλήματα της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης και ανέδειξε τις ευθύνες των κυβερνήσεων διαχρονικά, αλλά και της διοίκησης της Περιφέρειας. ‘Οπως είπε, «έχουν συνυπογράψει όλη την αντιλαϊκή πολιτική στον τομέα της Υγείας που οδηγεί σε αδιέξοδα τον λαό και τους υγειονομικούς και τα ψίχουλα που δίνονται μέσα από το ΕΣΠΑ μόνο μπαλώματα αποτελούν, είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα σε μια εγκληματική πολιτική».

Περιέγραψε τη συγκεκριμένη πρακτική αναφέροντας π.χ. ότι η Περιφέρεια, αξιοποιώντας κονδύλια του ΕΣΠΑ (χρήματα δηλαδή του λαού μας) εξοπλίζει με ένα – δύο μηχανήματα ένα νοσοκομείο «και όλα τα υπόλοιπα προβλήματα είναι αόρατα», με το πρόσχημα ότι δεν έχει την ευθύνη των νοσοκομείων, την οποία βεβαίως διεκδικεί.

«Λένε να περάσουν τα νοσοκομεία στην Περιφέρεια. Χρειάζονται πάρα πολλά χρήματα για να λειτουργήσουν. Η εμπειρία που υπάρχει από τη μεταφορά αρμοδιοτήτων είναι ότι δεν πάνε μαζί με τους αντίστοιχους πόρους, αλλά προωθείται η ανταποδοτικότητα», είπε. Και ξεκαθάρισε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι αντίθετη με αυτή την αντίληψη γιατί οδηγεί σε κατηγοριοποίηση, επιβάρυνση όλων των πολιτών για να χρηματοδοτούνται τα νοσοκομεία και φυσικά σε παραπέρα χειροτέρευση των όρων εργασίας για τους υγειονομικούς και όλο το προσωπικό που υπάρχει στα νοσοκομεία.

«Το θέμα είναι να ενισχυθεί το κεντρικό σύστημα Υγείας. Για μας πρέπει να είναι ενιαίο το επίπεδο παροχής υπηρεσιών Υγείας, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, σε όλους τους ανθρώπους, όπου κι αν ζουν και φυσικά να διασφαλίζεται η σταθερή και μόνιμη εργασία για όλο το προσωπικό», σημείωσε.