Για τα ιατρεία του Χορτιάτη

Κλιμάκιο τη Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Πυλαίας Χορτιάτη Μαάιτα Οδυσσέα επισκέφθηκε το ιατρείο του Χορτιάτη (πρώην ΙΚΑ) όπου διαπιστώθηκαν οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό που οδηγούν ακόμα και στο γεγονός το ιατρείο να μην έχει παθολόγο ακόμα και για μία ολόκληρη βδομάδα.

Οι ελλείψεις αυτές είναι συνέπεια του γεγονότος ότι τα τελευταία χρόνια οι προσλήψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας γίνονται με το σταγονόμετρο. Τα όποια κενά δημιουργούνται από τις συνταξιοδοτήσεις δεν καλύπτονται με μόνιμο προσωπικό αλλά με έκτακτες λύσεις- μπαλώματα- όπως επικουρικό προσωπικό, συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης αλλά και των προηγούμενων που οδηγεί στην υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας. Είναι πολιτική επικίνδυνη για την υγεία του λαού και θέλει ανατροπή.

Απαιτούμε τώρα μαζικούς διορισμούς προσωπικού. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την υγεία, κάλυψη όλων των κενών σε υποδομές και υλικά.  Αποκλειστικά ενιαίο δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας χωρίς καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα.

Απαιτούμε πλήρως στελεχωμένα Κέντρα Υγείας σε όλες τις περιοχές του δήμου, ιδιαίτερα τις πιο απομακρυσμένες όπως ο Χορτιάτης ή το Φίλυρο, γιατρούς με διάφορες ειδικότητες που θα παρέχουν πραγματική και ουσιαστική περίθαλψη και θα καλύπτουν τις ανάγκες.