Ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για αξιόπιστη και μαχητική αντιπολίτευση

Συνέντευξη παραχώρησε στην ΕΡΑ Σερρών ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Σωτήρης Αβραμόπουλος (ακούστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη).

Σχολιάζοντας τα νέα προβλήματα στη χώρα κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας, τόνισε:

«Στην πρώτη γραμμή έχουμε τα ζητήματα πολιτικής προστασίας που παρότι δεν έχουμε βιώσει προς το παρόν στην περιοχή μας αντίστοιχα προβλήματα που βιώνουν οι κάτοικοι της Αττικής, του Έβρου ή της Θεσσαλίας αλλά δεν είμαστε περισσότερο θωρακισμένοι. Είναι εγκληματικός ο εφησυχασμός που καλλιεργείται από την κυβέρνηση, την περιφερειακή αρχή και άλλους ότι “κάνουμε ό,τι μπορούμε” διότι κρινόμαστε με βάση το κατά πόσο εν έτει 2023 έχουμε θωρακίσει μία περιοχή με βάση τις δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας, για παράδειγμα η ΠΕ Σερρών σε περίπτωση που αντιμετωπίσει ισχυρά καιρικά φαινόμενα είναι πιθανόν να έχουμε ξανά πλημμυρικά φαινόμενα όπως είχαμε αντιμετωπίσει ξανά το 2021».

Επισήμανε ότι «κατά τη γνώμη μας, χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αντιπλημμυρικής προστασίας η οποία θα ξεκινάει από τα βουνά, την Κερκίνη, τον Στρυμόνα και να χρηματοδοτηθούν τώρα από το Ταμείο Ανάκαμψης και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων μαζί με την αντιπυρική προστασία, την αντισεισμική θωράκιση και συνολικά έργα προστασίας του περιβάλλοντος.

Η περιφερειακή αρχή έχει την ίδια πολιτική αφετηρία, αντίληψη και ιεραρχήσεις με αυτήν της Θεσσαλίας, τα έργα που ήδη έχουν γίνει είναι αποσπασματικά και πρέπει τώρα να διεκδικήσουν χρηματοδότηση. Έχουν ευθύνη όπως και η κυβέρνηση, τα υπουργεία για την κοινή πολιτική τους αντίληψη ότι η προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι κόστος, δημιουργούν εφησυχασμό στον λαό και δεν πιέζουν την κεντρική εξουσία».

Για το διακύβευμα των επικείμενων εκλογών, τόνισε:

«Η ψήφος στη “Λαϊκή Συσπείρωση” αποτελεί ψήφο καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, ψήφο ενίσχυσης της διεκδίκησης για όλα τα έργα τα οποία λείπουν σε όλη την Περιφέρεια και ειδικά στην ΠΕ Σερρών αλλά και ψήφο που στηρίζει έναν άλλον δρόμο ανάπτυξης όπου θα μπουν στο επίκεντρο οι ανάγκες των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων. Δεν εμφανιζόμαστε ως τοπικοί σωτήρες, αλλά μπορούμε να έχουμε πιο αποτελεσματικές διεκδικήσεις με μια “Λαϊκή Συσπείρωση” πολύ πιο δυναμική, μαχητική και αξιόπιστη αντιπολίτευση απέναντι στην εκάστοτε κυβέρνηση και περιφερειακή αρχή».