Ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για να διεκδικήσουμε από καλύτερες θέσεις όσα μας αξίζουν

«Nα διεκδικήσουμε από καλύτερες θέσεις όλα όσα μας αξίζουν, ζωή και δουλειά με δικαιώματα, για σύγχρονες υποδομές και εδώ στη δυτική Θεσσαλονίκη», τόνισε ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μιλώντας την Τετάρτη στην Πολίχνη, στη συγκέντρωση παρουσίασης του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Παύλου Μελά (δείτε εδώ το video).

Από την εργατομάνα Πολίχνη, που στο παρελθόν είχε πληγεί πολλές φορές από πλημμύρες, ο Σ. Αβραμόπουλος μίλησε για τις «εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, των κομμάτων που κυβέρνησαν, περιφερειακών και δημοτικών αρχών, γιατί αφήνουν τον λαό απροστάτευτο και θεωρούν κόστος, με βάση και τις κατευθύνσεις της ΕΕ, την ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική θωράκιση, γενικότερα την προστασία της ζωής».

Όπως τόνισε, «στο Δήμο Παύλου Μελά και στις όμορες περιοχές του, παρουσιάζονται συχνά πλημμυρικά φαινόμενα που έχουν οδηγήσει σε απώλεια ανθρώπινης ζωής και καταστροφές περιουσιών. Αγνοείται ακόμα το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης και η χρηματοδότηση για τις απαραίτητες παρεμβάσεις στο ρέμα Ξηροποτάμου, όπως και οι απαραίτητες παρεμβάσεις στον Δενδροπόταμο, στον οποίο καταλήγουν τα ρέματα της περιοχής. Πάνω από 10 χρόνια πήρε η ολοκλήρωση της μελέτης και έτσι έχουμε ακόμα ένα μνημείο της αναποτελεσματικότητας του αστικού επιτελικού κράτους όταν είναι να προστατεύσει ανθρώπινες ζωές!».

Ο Σ. Αβραμόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την προστασίας της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος και στις αναγκαίες παρεμβάσεις που πρέπει άμεσα να γίνουν κατά προτεραιότητα και ξεκαθάρισε την πλήρη αντίθεση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην καρκινογόνα καύση απορριμματογενών καυσίμων.

«Στηρίξαμε τις κινητοποιήσεις των κατοίκων στο Δήμου Παύλου Μελά, φέραμε το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, είμαστε οι μόνοι που τοποθετηθήκαμε αποφασιστικά και ολοκληρωμένα γιατί δεν έχουμε δεσμεύσεις στους ομίλους, αλλά ούτε στις κατευθύνσεις της ΕΕ που προωθούν την καύση απορριμμάτων. Συνολικά διεκδικούμε να λειτουργούν σωστά οι ΧΥΤΑ, η αποκομιδή απορριμμάτων, να ενισχυθεί η ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή, να μην προχωρήσει περαιτέρω η ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης απορριμμάτων», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι «η πρόβλεψη που υπάρχει για λειτουργία 2 μονάδων ΜΕΑ που θα επεξεργάζονται σύμμεικτα απορρίμματα των πράσινων κάδων στην ΠΕ μας βρίσκει αντίθετους διότι κουβαλάει σαν “ουρά” την επικίνδυνη καύση των υπολειμμάτων, δρα ανταγωνιστικά στην ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή, ενώ θα επιβαρύνει με επιπλέον κόστος τους δημότες όλης της περιοχής, για να πλουτίζουν οι εταιρίες που θα αναλάβουν τη διαχείριση. Διεκδικούμε την εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων και ελέγχων, έτσι ώστε να περιοριστεί καταρχήν η βιομηχανική ρύπανση και δυσοσμία στα δυτικά της πόλης από το διυλιστήριο και άλλες μονάδες. Να μην προχωρήσει η καύση επικίνδυνων αποβλήτων μέσα στη ΒΙΠΕ της Σίνδου που δουλεύουν χιλιάδες εργαζόμενοι, δίπλα σε κατοικημένες περιοχές».

Αναφέρθηκε επίσης στα ζητήματα που αφορούν το συγκοινωνιακό, σημειώνοντας: «Ζήτημα πρώτης γραμμής για εμάς είναι να προχωρήσουν άμεσα οι επεκτάσεις του Μετρό προς τα Δυτικά. Ταυτόχρονα διεκδικούμε άμεση βελτίωση της απαράδεκτης κατάστασης στις αστικές συγκοινωνίες με ενίσχυση των γραμμών, προσλήψεις οδηγών, σύγχρονα λεωφορεία,  κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, μείωση του εισιτηρίου, μέτρα επιδότησης του κόστους για τη μεταφορά των εργαζόμενων από και προς τη δουλειά. Για το περιβόητο flyover ήμασταν οι μόνοι που αναδείξαμε εξαρχής στη Μητροπολιτική Επιτροπή από το 2021 ολοκληρωμένα τα προβλήματα που προκύπτουν από το συγκεκριμένο σχεδιασμό και τρόπο υλοποίησης».

Μιλώντας για τους ελάχιστους  ελευθέρους χώρους στη περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης, ως αποτέλεσμα της εμπορευματοποίησης κάθε σπιθαμής γης για να πλουτίζουν οι λίγοι, σημείωσε ότι «είναι αποτέλεσμα απουσίας ολοκληρωμένου πολεοδομικού σχεδιασμού με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες. Διεκδικούμε έργα για την αναβάθμιση των χώρων πρασίνου, αξιοποίησης και διεύρυνσης των όποιων ελεύθερων χώρων, αξιοποίησης και απομάκρυνσης στρατοπέδων από τον αστικό ιστό».

«Στέλνουμε μήνυμα μάχης και ελπίδας από τον Δήμο Παύλου Μελά και τις λαϊκές συνοικίες της Πολίχνης, της Σταυρούπολης, της Ευκαρπίας, τις γειτονιές των πλούσιων αγωνιστικών παραδόσεων του λαού μας. Τις γειτονιές των πλούσιων αγωνιστικών παραδόσεων του λαού μας, τις γειτονιές που ομόρφυναν, έγιναν κυψέλες αγώνα και αντίστασης με τη συμβολή των αείμνηστων κομμουνιστών δημάρχων που διοίκησαν, της Έλλης Παπαπαναγιώτου και του Χρήστου Τσακίρη. Ένα έργο που άφησαν στο λαό και ακόμα μνημονεύεται και που δεν θα το χαρίσουμε σε κανένα και ποτέ όσο προσπαθούν και να το καπηλευθούν διάφοροι», τόνισε ο Μάριος Παλάντζας, υποψήφιος Δήμαρχος Παύλου Μελά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». «Το δρόμο τον ξέρουμε, μονάχα μένει να τον βαδίσουμε πάλι όλοι μαζί» σημείωσε χαρακτηριστικά .