Επίσκεψη στη 2η Περιφέρεια του ΕΚΑΒ

Ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μαζί με τον Οδυσσέα Μάαιτα δημοτικό σύμβουλο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη, στο πλαίσιο της πανελλαδικής μέρα δράσης για την Υγεία, επισκέφτηκαν τη 2η Περιφέρεια του ΕΚΑΒ και συναντήθηκαν με τη Διευθύντρια του. 

Ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, μετά την επίσκεψη,  προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

 « Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ενώνουμε τη φωνή μας με τους υγειονομικούς , με αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κάθε μέρα αλλά και σήμερα πανελλαδική ημέρα δράσης για την Υγεία.

Οι συνθήκες επιβάλουν να μείνουμε δυνατοί και όχι σιωπηλοί, στον αγώνα για την προστασία και αναβάθμιση της δημόσιας υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζόμενων. Οι υγειονομικοί έχουν ανάγκη από ουσιαστική στήριξη των δίκαιων και πολύ κρίσιμων αιτημάτων τους.  Συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις έτσι ώστε:

  • Να προχωρήσουν άμεσα όλες οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όλων των ειδικοτήτων στα νοσοκομεία, σε όλες δομές υγείας.
  • Απαιτούμε να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να υπάρχει επάρκεια προστατευτικών μέσων για τους υγειονομικούς αλλά των απαραίτητων ιατρικών μηχανημάτων, ασθενοφόρων
  • Να ανοίξουν δομές που είχαν κλείσει στην περιοχή μας και να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας υγείας πριν να είναι αργά.
  • Να ενισχυθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με το αναγκαίο προσωπικό και εξοπλισμό για

Από αυτή την άποψη είναι υποχρεωμένη η Διοίκηση της Περιφέρειας να αναδείξει τα μεγάλα προβλήματα, ελλείψεις και κενά στην περιοχή μας και να πιέσει με κάθε τρόπο την κυβέρνηση στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης τους. Η παράδοση του όποιου υγειονομικού υλικού και η λειτουργία της πλατφόρμας τηλεϊατρικής και του τηλεφωνικού κέντρου Ψυχολογικής και Κοινωνικής Υποστήριξης και Συμβουλευτικής δεν μπορούν να κρύψουν τις διαχρονικές πολιτικές ευθύνες και της Διοίκησης της ΠΚΜ για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σύστημα υγείας αλλά και η ανύπαρκτη ΠΦΥ.

Δεν μπορούν να κρύψουν και τα προβλήματα στις υπηρεσίες της Περιφέρειας με την ανεπαρκή διάθεση μέσων προστασίας σε εργαζόμενους (γάντια, αντισηπτικά, μάσκες) και τη διαχρονική έλλειψη μέσων μεταφοράς για τη διενέργεια των υγειονομικών και άλλων ελέγχων.

Αλλά και η επικοινωνιακή διαχείριση της υπόθεσης της παραλίας Θεσσαλονίκης για τη δημιουργία εντυπώσεων και από τον Περιφερειάρχη δεν μπορεί να κρύψει την ένοχη σιωπή του για την απαράδεκτη κατάσταση συγχρωτισμού που επικρατεί σε μια σειρά εργασιακούς χώρους στην περιοχή μας (εργοστάσια, αποθήκες κλπ) όπου και δεν έχουν ληφθεί ούτε τα ελάχιστα μέτρα προστασίας από την πανδημία. Δυστυχώς ήδη θρηνούμε και τον πρώτο νεκρό εργαζόμενο σε εργοστάσιο στην περιοχή μας.

Για όλα τα παραπάνω, εκτός των άλλων, θα έπρεπε να γίνει και μια ολοκληρωμένη συζήτηση στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο το οποίο εν μέσω πανδημίας δεν είχε κανένα αντίστοιχο θέμα στην ημερήσια διάταξη

 

Συνέντευξη του Σωτήρη Αβραμόπουλου στον “904 Αριστερά στα FM”: