Θρασύδειλο χτύπημα στον Β. Τομπουλίδη από φασιστοειδή

Την απαράδεκτη, θρασύδειλη, φασιστική επίθεση στον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Βασίλη Τομπουλίδη, από φασιστική ομάδα 30 ατόμων, υποστηρικτών του εθνικιστή υποψηφίου Ζιαμπάζη, μετά το τέλος του debate υποψηφίων που διοργανώθηκε σήμερα, από το μορφωτικό ίδρυμα της ΕΣΗΕΜΘ και το τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Η ομάδα που προηγούμενα χειροκροτούσε τον Ζιαμπάζη, επιτέθηκε στον Βασίλη Τομπουλίδη, προκαλώντας αντιδράσεις και τη δυναμική παρέμβαση του κόσμου που βρέθηκε στον χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου για να παρακολουθήσει το debate.

Ενοχλήθηκαν οι εθνικιστές, γιατί νωρίτερα ο Β. Τομπουλίδης τούς κατήγγειλε για τον βανδαλισμό του εκλογικού περιπτέρου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Τούμπα. Οπως είπε ο υποψήφιος δήμαρχος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», «οπαδοί του, χθες το βράδυ μέσα στο σκοτάδι βανδάλισαν το εκλογικό περίπτερο της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στην Τούμπα κολλώντας αυτοκόλλητα της παράταξής του. Καλούμε τον λαό της πόλης να τους στείλει σπίτι τους ενισχύοντας τη “Λαϊκή Συσπείρωση”. Το ίδιο περιμένουμε και από τις υπόλοιπες παρατάξεις.

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” και οι υποψήφιοί της δηλώνουν καθαρά: Ούτε σπιθαμή γης στα φασιστικά, εθνικιστικά, αντικομμουνιστικά, ρατσιστικά μορφώματα. Δεν χωράνε ούτε στη Θεσσαλονίκη, ούτε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θα μας βρίσκουν συνεχώς απέναντί τους. Τώρα μπλόκο στους φασίστες, με ισχυρή “Λαϊκή Συσπείρωση” παντού, ειδικά στον δήμο Θεσσαλονίκης. Να τους στείλουμε σπίτι τους».

Στο θρασύδειλο χτύπημα στον Β. Τομπουλίδη αναφέρθηκε και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, στην αποψινή ομιλία του στη Νίκαια ενώ στην ανακοίνωσή της η ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ αναφέρει: «Ο απαράδεκτος προπηλακισμός του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης με τη “Λαϊκή Συσπείρωση” και μέλους του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ Βασίλη Τομπουλίδη από θρασύδειλη ομάδα 30 ατόμων, φασίστες, οπαδούς εθνικιστικού μορφώματος – δημοτικού συνδυασμού θα πέσει στο κενό!

Δεν είναι τυχαίος. Ηρθε ως συνέχεια του βανδαλισμού του εκλογικού περιπτέρου της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στην Ανω Τούμπα. Αποδεικνύει ότι τα φασιστικά, εθνικιστικά μορφώματα δεν έχουν θέση ούτε στα Δημοτικά, ούτε στα Περιφερειακά Συμβούλια, ούτε πουθενά! Ο λαός της περιοχής μας, ο λαός της Θεσσαλονίκης τους έχει αντιμετωπίσει επανειλημμένα και θα τους ξαναστείλει στις τρύπες τους. Δεν είναι η πρώτη φορά που τους επιστρατεύουν, βλέποντας την αυξημένη επιρροή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, τη μεγάλη δυναμική της “Λαϊκής Συσπείρωσης”.

Εχουν μεγάλη ευθύνη οι παρατάξεις των υπολοίπων κομμάτων στο Περιφερειακό Συμβούλιο που ανέχθηκαν τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής για 5 χρόνια (!) δημιουργώντας κλίμα ανοχής σε τέτοιου είδους μορφώματα. Είναι επίσης κατάπτυστο ότι οι επικεφαλής των παρατάξεων των υπόλοιπων κομμάτων στον δήμο Θεσσαλονίκης που ήταν παρόντες στο περιστατικό, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν κατήγγειλαν τον απαράδεκτο προπηλακισμό.

Ο λαός να βγάλει τα συμπεράσματά του. Μπλόκο στους φασίστες και με την ψήφο μας την Κυριακή 8 Οκτώβρη με το ψηφοδέλτιο με το κόκκινο γαρύφαλλο, με το γαρύφαλλο της “Λαϊκής Συσπείρωσης”. Το ΚΚΕ και οι υποψήφιοί του θα μπουν μπροστά για να απομονωθούν παντού σε χώρους δουλειάς, γειτονιές, σχολές, σχολεία».

Τον βανδαλισμό του εκλογικού περιπτέρου είχε καταγγείλει νωρίτερα με ανακοίνωσή της η Τομεακή Οργάνωση Δήμου Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ. Και σημείωνε πως αυτές οι αθλιότητες δείχνουν ότι «είναι ευκαιρία για τον λαό να στείλει την Κυριακή όλο τον ακροδεξιό – φασιστικό εσμό και τις παρατάξεις που τον στηρίζουν ή του κλείνουν το μάτι, τόσο στον δήμο όσο και στην Περιφέρεια, πίσω στο σπίτι τους. Να είναι η “Λαϊκή Συσπείρωση”, με τον Σωτήρη Αβραμόπουλο στην Περιφέρεια και τον Βασίλη Τομπουλίδη στον δήμο, πάνω από όλες τις ακροδεξιές ή και ανοιχτά φασιστικές παρατάξεις».