Δήλωση του Σ. Αβραμόπουλου για τη στήριξη της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας

Σε δήλωσή του για τη στήριξη της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας ο Σ. Αβραμόπουλος αναφέρει:

«Η Περιφερειακή Αρχή έχει βαλθεί προεκλογικά να αποδείξει στα επιχειρηματικά συμφέροντα που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, ότι είναι οι πιο ικανοί dealers των συμφερόντων τους. Την ίδια ώρα όμως αποδεικνύεται ότι δεν έχουν καμία απολύτως επαφή με τις ανάγκες και τα βάσανα του λαού μας.

Αποτελούν πρόκληση για τους 12.000 εργαζόμενους του κλάδου της κλωστοϋφαντουργίας στην περιοχή μας οι πανηγυρισμοί του κύριου Τζιτζικώστα για τη συμβολή της Περιφέρειας στην αύξηση των εξαγωγών και των εσόδων του κλάδου.

Ο κλάδος της κλωστοϋφαντουργίας αποτελεί ένα εμβληματικό παράδειγμα καπιταλιστικής ανάπτυξης για τα κέρδη των λίγων σε βάρος των αναγκών των εργαζόμενων και των μικρών αυτοαπασχολούμενων. Οι τζίροι και οι εξαγωγές δισεκατομμυρίων είναι η άλλη όψη της ανασφάλειας, της εκ περιτροπής εργασίας, της εντατικοποίησης, των εξαντλημένων εργατριών, των απλήρωτων εργαζόμενων και των καταχρεωμένων μικρών επιχειρήσεων. Eίναι ο δοκιμασμένος δρόμος που έχει οδηγήσει εδώ και δεκαετίες στο κλείσιμο μιας σειράς επιχειρήσεων του κλάδου, πετώντας στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους, ενώ ταυτόχρονα άφησε απαξιωμένες και ρημαγμένες τις τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες της περιοχής.