Με τους εργαζόμενους της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου συναντήθηκε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος

Με τους εργαζόμενους της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο περίπτερο 5 της ΔΕΘ, συνομίλησε το πρωί της Τρίτης ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος. Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης συνοδευόταν από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Θρασύβουλο Αμαξόπουλο και Γαβριήλ Ανδρονικίδη.

Η συζήτηση ξεκίνησε για το Συνταξιοδοτικό, με αφορμή αστεϊσμούς των εργαζομένων πως «δεν θα πάρουμε σύνταξη ποτέ». Ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος επέρριψε ευθύνες στα αστικά κόμματα που ακολουθούν κατά γράμμα τις κατευθύνσεις της ΕΕ οι οποίες μειώνουν τις συντάξεις, αυξάνουν τα όρια ηλικίας και αποσκοπούν στο να οδηγήσουν τους εργαζόμενους του ιδιωτικού, αλλά και του δημόσιου τομέα προς την ιδιωτική ασφάλιση.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης κάλεσε σε ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ώστε να μπει φρένο στις ιδιωτικοποιήσεις των δομών, στην ανάληψη έργων και υπηρεσιών του δήμου από εργολάβους. «Εργαζόμενοι και δημότες έχουν πλέον πλούσια πείρα από τη διεύρυνση της εργολαβίας στους δήμους, η οποία μείωσε το μόνιμο προσωπικό στις Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου από 350 σε 35 εργαζόμενους, ενώ παράλληλα οδήγησε σε αύξηση των δημοτικών φόρων. Τα ίδια αποτελέσματα είχε και η παράδοση σε εργολάβους του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ)», σημείωσε.

Επίσης κάλεσε τους εργαζόμενους να μη σπαταλήσουν την ψήφο τους στις ερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις με κριτήριο τυχόν προσωπικές σχέσεις με τους υποψηφίους. Να πάνε στην κάλπη βγάζοντας συμπεράσματα από την πείρα από τους αγώνες των εργαζομένων στους δήμους, όπου μπήκαν μπροστά οι κομμουνιστές και το ΠΑΜΕ, αλλά και τη στάση άλλων κομμουνιστών δημάρχων οι οποίοι στήριξαν τους εργαζόμενους των δήμων τους ακόμα και απέναντι στον κυβερνητικό εκβιασμό.