Να καταδικάσουμε την πολιτική που έχει οδηγήσει σε μεγάλες τραγωδίες τον λαό

Στους εργαζόμενους στη βιομηχανία μετάλλου ΕΚΜΕ και στο μηχανοστάσιο της Hellenic Train στη Θεσσαλονίκη, μετέφερε το κάλεσμα για αποφασιστική ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησε μαζί με τον Νίκο Τσακλίδη, υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο και υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, κάλεσε τους εργαζόμενους να φτάσουν στην κάλπη με κριτήριο όλη τη ζωή τους «το πώς δουλεύουμε, την καθημερινότητά μας, γενικότερα ζητήματα που ήρθαν με άσχημο τρόπο στην επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα, γιατί και αυτές οι εκλογές έχουν πολιτικό χαρακτήρα. Η περιφέρεια είναι ένα κομμάτι του κράτους.

Πρέπει να καταδικάσουμε με την ψήφο μας την πολιτική που εφαρμόζεται κι έχει οδηγήσει δυστυχώς σε μεγάλες τραγωδίες, όπως οι πλημμύρες στη Θεσσαλία, οι πυρκαγιές στον Έβρο και αλλού, το έγκλημα στα Τέμπη. Μια πολιτική που έχει αφήσει αθωράκιστη την προστασία της ζωής μας, του Περιβάλλοντος, των περιουσιών του λαού.

Να καταδικάσουμε με την ψήφο μας την πολιτική που δημιουργεί τέτοια εγκλήματα σε όλα τα επίπεδα και να διεκδικήσουμε από καλύτερες θέσεις όλα αυτά που μας αξίζουν. Δουλειά και ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, λιγότερες ώρες δουλειάς με περισσότερες απολαβές, γιατί αυτό είναι το σύγχρονο και το αναγκαίο.

Να βάλουμε τέρμα στη λογική “πάμε κι όπου βγει”. Δεν υπάρχουν ούτε σωτήρες ούτε εργολάβοι λύσεων. Χρειάζεται αγώνας, σύγκρουση με τις προτεραιότητες, με τις κατευθύνσεις που έρχονται κεντρικά, με την αντιλαϊκή πολιτική σε όλα τα επίπεδα. Και εμείς θα είμαστε εκεί, μέσα κι έξω από το περιφερειακό συμβούλιο, αξιόπιστοι σύμμαχοι των εργαζομένων».

Αναφέρθηκε στις παραγωγικές δυνατότητες της περιοχής και στο ειδικευμένο εργατικό επιστημονικό δυναμικό, που μέσα από έναν άλλο σχεδιασμό, με μια άλλη οικονομία και εξουσία, θα μπορούσε να οδηγήσει σε απογείωση της παραγωγής με ταυτόχρονη ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων.

Όμως στο πλαίσιο του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης οι μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες δεν αξιοποιούνται και «για κάθε μια επένδυση που γίνεται και τη διαφημίζουν, έρχεται και μια ΕΛΒΟ που κλείνει, μια Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης που κλείνει, υπάρχουν επιχειρήσεις στον κλάδο που κάνουν απολύσεις ενώ οι εταιρείες πάνε καλά, είναι κερδοφόρες», είπε.