Στην ΕΥΑΘ περιόδευσε σήμερα ο Σωτήρης Αβραμόπουλος

Να δυναμώσουν τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στους δήμους και την Περιφέρεια, να ενισχύσουν αποφασιστικά τη μαχητική φωνή διεκδίκησης που στέκεται σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων και υπερασπίζεται τα δικαιώματά τους στη δουλειά, διεκδικεί έργα και υποδομές κρίσιμες για την προστασία της ζωής του λαού, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους, για νερό κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.

Αυτό το κάλεσμα μετέφερε στους εργαζόμενους της Εταιρείας Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), όπου περιόδευσε το πρωί, ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

«Θα είμαστε αξιόπιστοι σύμμαχοι των εργαζομένων της ΕΥΑΘ ενάντια σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης, άμεσης ή έμμεσης. Διεκδικούμε τη στήριξη με προσωπικό, με χρηματοδότηση για έργα», είπε. Και τόνισε ότι «θα συμβάλουμε κι εμείς με τις δυνάμεις μας στον αγώνα για να είναι το νερό κοινωνικό αγαθό, οι υπηρεσίες που ελέγχουν αυτόν τον πολύ κρίσιμο τομέα να είναι καλά στελεχωμένες. Αυτά τα ζητήματα, άλλωστε, τα είχαμε σταθερά στον προσανατολισμό μας και τα προηγούμενα χρόνια και τα θέταμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο με κάθε ευκαιρία, αλλά και όπου αλλού μας δινόταν βήμα».

Κάλεσε τους εργαζόμενους να καθορίσουν τις πολιτικές τους επιλογές και την ψήφο τους με κριτήριο το σύνολο των ζητημάτων που τους απασχολούν.

«Μπορούμε με περισσότερους εκλεγμένους της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, είτε από τη θέση της διοίκησης είτε από τη θέση μιας μαχητικής αξιόπιστης αντιπολίτευσης μέσα στα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια, να πιέσουμε και να διεκδικήσουμε από καλύτερες θέσεις έργα, υποδομές, παρεμβάσεις που λείπουν και από την περιοχή μας, είτε γίνονται με το σταγονόμετρο, είτε είναι στα αζήτητα των προϋπολογισμών και του ΕΣΠΑ, είτε κινούνται με ρυθμούς χελώνας και συνήθως γίνονται μετά από μεγάλες καταστροφές. Έργα αντιπλημμυρικά, αντισεισμικής θωράκισης με επίκεντρο τα σχολεία, αντιπυρικής προστασίας, προστασίας από τη βιομηχανική ρύπανση, προστασίας του Σέιχ Σου που είναι ο τελευταίος πνεύμονας πρασίνου στο Πολεοδομικό Συγκρότημα. Να παλέψουμε μαζί με τον λαό κόντρα στην πολιτική που χτυπά τα εργασιακά δικαιώματα και εξανεμίζει το εισόδημα με την ακρίβεια, τη φορολογία κ.ά.», ανέφερε.