Περιοδεία σε εμπορικά καταστήματα του κέντρου της Θεσσαλονίκης

Περιοδεία σε εμπορικά καταστήματα του κέντρου της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε την Κυριακή κλιμάκιο υποψηφίων της Λαϊκής Συσπείρωσης, με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Σωτήρη Ζαριανόπουλο. Παρουσιάστηκαν οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι αυτοαπασχολούμενοι εμποροϋπάλληλοι, ενώ τις συζητήσεις ιδιαίτερα απασχόλησε το ζήτημα της Κυριακάτικης αργίας.

Από την πλειοψηφία των εργαζομένων εκφράστηκε αναγνώριση στις θέσεις του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Ταυτόχρονα αναδείχθηκε η αγανάκτηση των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων για την λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή. Οι εργαζόμενοι είναι αναγκασμένοι για να κρατήσουν την δουλειά τους, για να μην χαθεί και αυτό το ελάχιστο μεροκάματο, να εγκαταλείψουν και αυτή την μοναδική μέρα, την ξεκούραση και την αναψυχή τους. Αντίστοιχα τα μικρά μαγαζιά για να μη μπει λουκέτο από τον ανταγωνισμό των μεγάλων αλυσίδων.

Από την πλευρά του ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, τόνισε χαρακτηριστικά: «Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι μετά από τρία μνημόνια (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) δεν έχουν ανάγκη την Κυριακή για να ψωνίσουν. Δεν τους λείπουν οι ώρες για ψώνια. Τους λείπουν τα λεφτά. Την απόφαση αυτή υπέγραψαν κυβερνήσεις, μαζί με περιφερειάρχες και δημάρχους. Όλοι οι άλλοι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, δήθεν «ανεξάρτητοι», «αντάρτες» δε λένε κουβέντα γι’ αυτήν τη βαρβαρότητα. ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ. Την ονομάζουν «ανάπτυξη». Μην τους αφήνετε στην ησυχία τους. Ρωτήστε τους. Να απολογηθούν. Στις εκλογές μη τους πείτε και «ευχαριστώ». Μη τους δίνετε «ελευθέρας» να συνεχίσουν. Η δική τους «ανάπτυξη» είναι η δική μας εκμετάλλευση. Τιμωρήστε κόμματα, δημάρχους, περιφερειάρχες που σας κρατάνε στη δουλειά και την Κυριακή. Δυναμώστε τον αγώνα για: Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Συλλογικές συμβάσεις με ανθρώπινους μισθούς. Μείωση φόρων για εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους, αύξηση για τους μεγάλους επιχειρηματίες.»