Περιοδεία του Β. Τομπουλίδη στην Διεύθυνση Διαχείρισης Αστικού Περιβάλλοντος

Περιοδεία στην Διεύθυνση Διαχείρισης Αστικού Περιβάλλοντος του Δήμου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε σήμερα ο Βασίλης Τομπουλίδης, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στο κλιμάκιο συμμετείχαν ακόμα οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Θεσσαλονίκης Μιχάλης Κωνσταντινίδης και Λάζαρος Μιχαηλίδης όπως και η υποψήφια κοινοτική σύμβουλος Μαργαρίτα Αρβανιτάκη.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων ο Β. Τομπουλίδης έθεσε το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού στην υπηρεσία που έχει με τη σειρά της γιγαντώσει τις εργολαβίες.

Επίσης σημείωσε πως η «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι η μόνη παράταξη που προτάσσει το ζήτημα των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού τόσο στην υπηρεσία πρασίνου, όσο και συνολικά στον δήμο. Ειδικά, στην υπηρεσία αυτή απαιτείται γενναία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, επιστημονικού αλλά και εργατοτεχνικού καθώς οι ανάγκες είναι μεγάλες στη κατασκευή αλλά και στη συντήρηση. Και πρόσθεσε: «Αυτό είναι που μας διαχωρίζει με όλους τους άλλους, γιατί οι ελλείψεις μόνιμου προσωπικού καλύπτονται από τους εργολάβους. Και είμαστε ενάντια γιατί ξέρουμε όλοι τι προβλήματα δημιουργεί η είσοδος των ιδιωτών στους δήμους. Είναι αντικειμενικό ότι επιβαρύνει περισσότερο τη πόλη, τους δημότες γιατί ο εργολάβος θέλει να βγάλει κέρδος».

«Την επόμενη μέρα των τοπικών εκλογών, με ενίσχυση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” σε κάθε δήμο, στην περιφέρεια, μπορεί να γίνει ένα βήμα αλλαγής, να συνεχίσει ο λαός με το βήμα που έκανε με την ενίσχυση του ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Τομπουλίδης.

«Τα τελευταία χρόνια προσπαθήσαμε σε κάθε περίπτωση να αναδείξουμε και στο δημοτικό συμβούλιο τα προβλήματα που απορρέουν από την υποστελέχωση των υπηρεσιών, όπως και αυτής», σημείωσε μεταξύ άλλων στις συζητήσεις ο Μιχάλης Κωνσταντινίδης, προσθέτοντας πως χωρίς πλήρως στελεχωμένες υπηρεσίες και αντικατάσταση όλων των συνταξιοδοτήσεων, χωρίς κρατική χρηματοδότηση για τα έργα πρασίνου που έχει ανάγκη η πόλη σε αντίθεση με την πολιτική της ανταποδοτικότητας, η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι «άδικη εις βάρος του λαού και βαθαίνει την πίεση στην καθημερινότητά του. (…) Όμορφη πόλη δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς εργαζόμενους που μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια».