Για το νέο κλείσιμο της οδού Βενιζέλου: Η ταλαιπωρία και η κοροϊδία συνεχίζονται…

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ Σ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ & Β. ΤΟΜΠΟΥΛΙΔΗ

 Για το νέο κλείσιμο της οδού Βενιζέλου: Η ταλαιπωρία και η κοροϊδία συνεχίζονται…

Οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Βενιζέλου, είναι ακόμη ένα επεισόδιο του ίδιου έργου που παρακολουθούν οι Θεσσαλονικείς εδώ και 20 χρόνια σχεδόν. Το γεγονός μάλιστα ότι έρχονται δυο εβδομάδες μετά τις δηλώσεις του κ. Ζέρβα, όπου καυχιόταν ότι «πίεσε για την γρήγορη ολοκλήρωση του ΜΕΤΡΟ», αφήνει ακόμη πιο εκτεθειμένη και στη σημερινή δημοτική αρχή, όπως και τις προηγούμενες.

Δεν είναι φυσικό φαινόμενο ότι το 2023 στο δεύτερο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας είναι διαλυμένες οι αστικές συγκοινωνίες του ΟΑΣΘ, δεν υπάρχει Μετρό, δεν υπάρχει επαρκής και ασφαλής Περιφερειακή Οδός. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόστηκε από διαδοχικές κυβερνήσεις και στηρίχθηκε από τους εκλεκτούς της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ είτε αυτοί βρίσκονται στη διοίκηση του Δήμου και της Περιφέρειας είτε στην αντιπολίτευση.

Το κυκλοφοριακό χάος έχει τη σφραγίδα όλων τους και οι μόνοι που επωφελούνται από όλη αυτή τη κατάσταση είναι οι όμιλοι και οι μεγάλες επιχειρήσεις οι οποίοι κατασκευάζουν και θα λειτουργήσουν το Μετρό, που ανέλαβαν δρομολόγια ή νοικιάζουν με leasing οχήματα στον ΟΑΣΘ, που έχουν αναλάβει να κατασκευάσουν το flyover.

Ο λαός της Θεσσαλονίκης έχει τη δυνατότητα να τους γυρίσει την πλάτη και να διεκδικήσει:

-Άμεση ενίσχυση του ΟΑΣΘ με εκατοντάδες οδηγούς, νέα λεωφορεία, νέες γραμμές, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, μείωση του εισιτηρίου.

-Επιτάχυνση του έργου του Μετρό που είναι το πιο “σύντομο ανέκδοτο” πανελλαδικά και όλων των επεκτάσεων προς Καλαμαριά,  δυτικά αλλά και ανατολικά. Να δοθούν σαφή χρονοδιαγράμματα και όχι “τζούφιες” υποσχέσεις. Να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας του που θα επιφέρει μεγαλύτερο κόστος στο λαό

-Μέχρι να γίνουν τα παραπάνω, καμιά παρέμβαση στην Περιφερειακή Οδό που θα επιβαρύνει το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης. Να μην κατασκευαστεί το flyover όπως έχει σχεδιαστεί και σε κάθε περίπτωση όχι με ΣΔΙΤ που θα χρυσοπληρώσουμε. Να επανεξεταστούν όλες οι εναλλακτικές για την αναβάθμιση της Εσωτερικής Περιφερειακής η οποία είναι απαραίτητη.

-Κατάργηση του αίσχους της πανάκριβης επί πληρωμής στάθμευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης, δέσμευση οικοπέδων για δωρεάν στάθμευση, σύνδεση αυτών των χώρων με το κέντρο της πόλης με ΜΜΜ.

Τα παραπάνω μπορούν να ακουστούν ακόμα πιο δυνατά μέσα στο Περιφερειακό και στο Δημοτικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης, να ασκήσουμε ακόμα μεγαλύτερη πίεση για πραγματικές λύσεις προς όφελος του λαού, με την αποφασιστική ενίσχυση των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην ΠΚΜ και στο Δήμο Θεσσαλονίκης.