Περιοδεία του Σωτήρη Αβραμόπουλου στις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Περιοδεία του Σωτήρη Αβραμόπουλου, υπ. Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας με τη Λαϊκή Συσπείρωση στις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

 

Τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επισκέφτηκε το πρωί της Παρασκευής ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Τον συνόδευσαν οι Νικος Ζωκας και Νατασα Σταμκοπουλου υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην περιφερειακή ενότητητα Θεσσαλονίκης.

Από τη συζήτηση αναδείχθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και σχετίζονται κυρίως με την υποστελέχωση, την ελλειψη του απαραιτητου εξοπλισμου, την γραφειοκρατια, την αναγκαια παρουσια νομικης υπηρεσιας μεσα στις τεχνικές υπηρεσίες, τη συνεχη εκθεση των υπαλληλων σε δικαστικες διωξεις χωρις μαλιστα την απαραιτητη νομικη στηριξη με ευθύνη της  Περιφερειακής Αρχής.

Ειδικά για το ζήτημα της υποστελέχωσης και της κακής κατάστασης των υποδομών, ο Σωτήρης Αβραμόπουλος τόνισε πως αυτή η κατάσταση οδηγεί στην απαξίωση των υπηρεσιών και την ανάθεση των εργασιών της υπηρεσίας σε εργολάβους /ιδιώτες που τους χρυσοπληρώνουμε τελικά πανάκριβα.

Ενώ παράλληλα σχολίασε ότι ενδεικτικό του ρόλου που επιφυλάσουν οι υπόλοιποι υποψήφιοι της Περιφέρειας για τους εργαζόμενους της είναι το γεγονός ότι πουθενά στα “προγραμματικά τους οράματα” δεν περισεύει “μια γραμμή” για τον ρόλο των εργαζομένων που θα τα υλοποιήσουν