Εκδήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Πυλαίας – Χορτιάτη

«Με ισχυρό ΚΚΕ και πιο δυνατή “Λαϊκή Συσπείρωση” στις 8 του Οκτώβρη να ενισχύσουμε το πραγματικό αντίβαρο στην αντιλαϊκή πολιτική, την αξιόπιστη, μαχητική φωνή υπέρ των πολλών», τόνισε ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» απευθύνοντας χαιρετισμό σε εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη.

Ο Σωτήρης Αβραμόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα που επιβάλλεται να έχουν γίνει στην περιοχή και έχουν καθυστερήσει και έκανε λόγω για απουσία ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού με διασφαλισμένη χρηματοδότηση και ένα σαφές και σύντομο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης.

«Η προσπάθεια του εκλεκτού της ΝΔ, προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα, να εφησυχάσει το λαό της περιοχής ότι δήθεν η ΠΚΜ είναι σχετικά θωρακισμένη απέναντι σε πλημμύρες, επικαλούμενος αποσπασματικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει και την πενιχρή χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ γι’ αυτό τον τομέα, πρέπει να πέσει στο κενό», σημείωσε χαρακτηριστικά ξεκαθαρίζοντας ότι «πρέπει να σημάνει “κόκκινος συναγερμός” και για την Π.Ε Θες/νίκης! Η αντιπλημμυρική προστασία στην περιοχή μας δε βρίσκεται σε καλύτερο σημείο από τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας».

«Η ψήφος στη “Λαϊκή Συσπείρωση” σε Περιφέρεια και Δήμο στις 8 Οκτώβρη θα είναι ψήφος καταδίκης της εγκληματικής πολιτικής διαδοχικών κυβερνήσεων και διοικήσεων Περιφέρειας και Δήμων, απόρριψης των υποσχέσεων χωρίς αντίκρισμα, ψήφος διεκδίκησης ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής μας και συνολικότερα μιας καλύτερης ζωής!», ανέφερε.

Ο Σωτήρης Αβραμόπουλος έκανε αναφορά στο περιβόητο έργο του flyover σημειώνοντας ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» είχε αναδείξει εξαρχής στη Μητροπολιτική Επιτροπή από το 2021 ολοκληρωμένα τα προβλήματα που προκύπτουν από το συγκεκριμένο σχεδιασμό και τρόπο υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου.

«Χάθηκαν δεκαετίες, σπαταλήθηκαν χρήματα, ο λαός της πόλης υφίσταται μια διαχρονική ταλαιπωρία γιατί δε θέλουν και δε μπορούν να λύσουν ολοκληρωμένα το ζήτημα του συγκοινωνιακού και κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης», είπε χαρακτηριστικά .

«Υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες ότι το 2023 στο δεύτερο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας είναι διαλυμένες οι αστικές συγκοινωνίες του ΟΑΣΘ, δεν υπάρχει Μετρό, δεν υπάρχει επαρκής και ασφαλής Περιφερειακή Οδός.

Ειδικά για την Περιφερειακή Οδό, ενώ ήταν λανθασμένος εξαρχής ο σχεδιασμός, ενώ ήταν γνωστά τα προβλήματα από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της, προχώρησαν σε κατασκευή ανισόπεδων έργων και άλλων τεχνικών έργων χωρίς να γίνει ταυτόχρονα αναβάθμιση της υφιστάμενης Περιφερειακής Οδού. Τώρα οι ίδιοι που δημιούργησαν το πρόβλημα, που άφησαν να χαθούν χρόνια ολόκληρα, το παίζουν “σωτήρες”.

Οι μεν προβάλλοντας το έργο του flyover και οι δε το πανάκριβο έργο της Εξωτερικής Περιφερειακής που έχει αμφίβολη αποτελεσματικότητα όσον αφορά στη βελτίωση του κυκλοφοριακού και επιφέρει σημαντικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις στο περιαστικό δάσος ενώ δε λύνει και τα προβλήματα της υφιστάμενης περιφερειακής οδού.

Τέρμα πια στην κοροϊδία, στα παχιά λόγια, στις υποσχέσεις! Καμιά εμπιστοσύνη σε αυτούς που μας πουλάνε “οράματα” κάθε Σεπτέμβρη στη ΔΕΘ αλλά και μπροστά στις τοπικές εκλογές!

Οι μόνοι που πανηγυρίζουν με την πολιτική που ασκείται κεντρικά και τοπικά είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Επιδιώκουν τη μετατροπή της περιοχής σε τουριστικό και εμπορικό κόμβο για να αυξήσουν τα κέρδη τους και άρα απαιτούν κατά προτεραιότητα και τα αντίστοιχα έργα που θα διευκολύνουν την πρόσβαση σε αυτούς.

Οι στόχοι του κεφαλαίου και στην περιοχή μας που υπηρετούν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Βελόπουλος και άλλες αστικές πολιτικές δυνάμεις, μαζί με τον περιφερειάρχη και τους δημάρχους, είναι αυτοί που στερούν απαραίτητα έργα, επιδεινώνουν προβλήματα, κάνουν συνολικά τη ζωή του λαού δυσκολότερη», σημείωσε.

«Πρέπει να τους γυρίσουμε την πλάτη, να διεκδικήσουμε, τόνισε μεταξύ άλλων ο Σωτηρης Αβραμόπουλος, άμεση ενίσχυση του ΟΑΣΘ ,επιτάχυνση του έργου του Μετρό και όλων των επεκτάσεων και να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας του που θα επιφέρει μεγαλύτερο κόστος στο λαό.

Καμιά παρέμβαση στην Περιφερειακή Οδό που θα επιβαρύνει το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης και θα επιδεινώσει την κατάσταση στο Σέιχ Σου. Να μην κατασκευαστεί το flyover όπως έχει σχεδιαστεί και σε κάθε περίπτωση όχι με ΣΔΙΤ που θα χρυσοπληρώσουμε. Να επανεξεταστούν όλες οι εναλλακτικές για την αναβάθμιση της Εσωτερικής Περιφερειακής

Συνολικά διεκδικούμε ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο», επεσήμανε ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Δείτε εδώ την ομιλία του.

Στην συνέχεια παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη.

«Κόντρα στη λογική της μοιρολατρίας, στη λογική της ωραιοποίησης, στη λογική του συμβιβασμού που προωθούν οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες, όλοι αυτοί που είναι τελικά συνένοχοι στην αδράνεια του κρατικού μηχανισμού όταν έχουμε καταστροφές, όλοι αυτοί που κάνουν ότι μπορούν ώστε ο λαός να μην ξέρει, να μην οργανώνεται, να μην παλεύει και διεκδικεί, κόντρα σε όλους αυτούς πρέπει στις 8 του Οκτώβρη να δυναμώσουν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης, να ενισχυθεί το ΚΚΕ, η δύναμη που βρίσκεται εκεί που ο λαός έχει ανάγκη, με την ψήφο στις 8 του Οκτώβρη να δυναμώσει ο ίδιος ο λαός και το κίνημα του», σημείωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη Οδυσσέας Μαάιτα.

Στην συγκέντρωση παραβρέθηκε και η Θεανώ Καπέτη μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του Κόμματος.